Je bent officieel verloofd! Maar wat nu gedaan? Geen zorgen, met de ultieme wedding checklist kom je een heel eind. Met zoveel to do’s in het verschiet en zoveel details die je niet uit het oog mag verliezen, lijkt het plannen van een bruiloft een hels karwei. Als je jezelf voldoende tijd geeft om de taken maand per maand te plannen en braafjes onze wedding checklist en tijdlijn volgt, wordt het werk leuker en minder stressvol.
Meer nog, door de planning maand per maand op te splitsen, verdeel je alles in hapklare stukjes en zal het veel minder overweldigend aanvoelen. De ideale verlovingstijd duurt zo’n 12 tot 14 maanden en heeft het voordeel dat bruidsparen hun leveranciers naar keuze kunnen boeken en niet hoeven uit te wijken naar een plan B. Ik hoop dat deze wedding checklist je op weg helpt.
Maak de goodie bags klaar
Door de coronapandemie zijn het aantal mensen dat de huwelijksceremonie kunnen bijwonen drastisch teruggebracht en van een huwelijksfeest is vaak helemaal geen sprake geweest het laatste jaar. Veel bruidsparen willen de mensen die toch komen opdagen aan het stadhuis of dat handvol gasten ter compensatie een goodie bag meegeven met snacks en drankjes en een souvenir aan hun grote dag. Het is een goed idee om deze taak een maand voor het huwelijk achter de kiezen te hebben. Weer iets om van de wedding checklist af te vinken.
Hou de betalingen in het oog
Overloop nog eens het volledige kostenplaatje en controleer of alle prijsoffertes kloppen en de voorschotten betaald zijn. Heb je niets over het hoofd gezien? Lees er de kleine lettertjes nog eens na, op dit moment heb je hier nog wat tijd voor.
Maak het seating plan
Je dacht dat het samenstellen van de gastenlijst moeilijk was? Hou je hart dan maar vast voor de uitdaging die het seating plan voor je in petto heeft. Het moeilijke aan deze taak is dat je zal moeten wikken en wegen, de familie-en vriendschapsbanden afwegen, rekening houden met de ego’s van bepaalde gasten.
Het goede nieuws is dat alles dankzij(!) de coronacrisis eenvoudiger wordt. Discussies over wie wel of net niet aan de eretafel mag zitten, zijn volledig verleden tijd. Ik raad je aan om iedereen in hun (familie-)bubbel aan aparte tafels te zetten. Ronde tafels zijn het mooist en ook het gemakkelijkste om de afstand te bewaren. Voor jouw partner en jezelf reserveer je eveneens een apart tafeltje. Ideaal dus om tijdens de drukte van je mooiste dag even met elkaar stil te staan.
Bestel of maak de naamkaartjes
Ik raad je aan om-zeker in deze vreemde tijden-, plaatsnaamkaartjes te maken. Op die manier weten de gasten precies waar ze moeten gaan zitten tijdens het diner of tijdens de huwelijksceremonie. Het voordeel van plaatsnaamkaartjes is dat ze heel gastvrij overkomen en je gasten zich welkom voelen. Qua ontwerp sluiten ze best aan bij de huwelijksuitnodigingen, het ceremonieboekje en ander drukwerk.
Laatste afspraak met de feestlocatie
Maak op voorhand een lijst met de belangrijkste vragen die je nog hebt. Neem ook zeker iemand mee naar de afspraak. Dat kan je wedding planner zijn, maar net zo goed een dichte vriend(-in), de getuige of je partner. Ik raad je ook aan om nadien alles nog eens op mail te zetten. Ja, dat is vervelend en je hebt heel wat andere dingen te doen. MAAR: ik spreek uit ervaring als ik zeg dat wanneer er iets misgaat je heel blij zal zijn dat je kan terugvallen op die ene e-mail.
Loop je schoenen in
Wandel in huis terwijl je je nieuwe schoenen inloopt. Ja, ook als je voor sneakers kiest, dan loop je ze best in! Dans in de keuken, maak je bed terwijl je je nieuwe schoenen draagt of draag ze terwijl je aan de pc zit. Niets zo vervelend als knellende schoenen en pijnlijke blaren op je huwelijksdag.
Veel succes! Oh, en probeer zeker te genieten van deze pre-wedding maand. <3
Blik je graag nog eens terug op de vorige wedding checklist? Klik dan hier!