Ceremoniespreker voor een romantische, luchtige en persoonlijke huwelijksceremonie boeken?

Toekomstige bruidsparen zijn steeds vaker op zoek naar een ceremoniespreker om hun huwelijksceremonie te schrijven en te leiden. Maar wat doet een ceremoniespreker nu precies en waarom moet jij er eentje inschakelen op je trouwdag? Zijn de huwelijken die een ceremoniespreker sluit wettelijk of net niet? Kan een ceremoniespreker ook in een andere taal of in het buitenland een huwelijksceremonie verzorgen? Ik geef je graag een antwoord op al je vragen. Maar eerst kom je hieronder te weten waarom je The Blonde Wedding Reporter onder de arm moet nemen voor jullie persoonlijke en onvergetelijke huwelijksceremonie waarbij kippenvelmomentjes gegarandeerd zijn.

Gravity cannot be held

responsible for people

falling in love.

A. Einstein

Ceremoniespreker Sandra: korte voorstelling van mezelf…

Ik schrijf graag, en in het bijzonder scripts voor huwelijksceremonies. In het verleden werkte ik als co-auteur mee aan de publicatie van een boek over wedding planning en daarnaast schrijf ik al jaren voor een Belgisch bruidsmagazine. Wanneer ik een huwelijksceremonie voor een koppel schrijf, weet ik dat er een magische ervaring en onvergetelijk herinnering voor het bruidspaar in de maak is. Het is een eer om iemand zijn huwelijk te mogen sluiten. Al moet ik bekennen dat ik eerder toevallig in de functie van ceremoniespreker gerold ben.

Ceremoniespreker voor persoonlijke huwelijksceremonie in België en Nederland
Ceremoniespreker| Photo credit: Justien Oltenfreiter

Achteraf gezien was het toch niet zo’n verrassende keuze als je bedenkt dat ik vaak als gastspreker uitgenodigd ben op (inter-)nationale congressen en ik alles wat reilt en zeilt in de huwelijksindustrie op de voet volg.
Wanneer ik een ceremonieel huwelijk sluit, combineer ik wat ik liefste doe: een authentieke huwelijksceremonie voor het bruidspaar schrijven en getuige zijn van weeral een onvergetelijke bruiloft.

Ceremoniespreker voor persoonlijke huwelijksceremonie in België en Nederland
Ceremoniespreker| Photo credit: Justien Oltenfreiter

Ik ben zelf getrouwd en weet dus heel goed hoe belangrijk het is om je jawoord te geven op een mooie en bij je persoonlijkheid passende manier én dat je een klik hebt met de huwelijksleveranciers waarmee je werkt.

Het bruidspaar staat centraal

In de eerste plaats wil ik het bruidspaar leren kennen. Daarom begint alles met een kennismakingsgesprek. Daarna kom ik graag te weten
hoe jullie persoonlijkheid is, hoe jullie elkaar hebben leren kennen, waarom
jullie met elkaar willen trouwen en waar jullie samen nog van dromen.


Wanneer ik de belangrijkste details over jullie relatie, verloving en huwelijksaanzoek ken, ga ik voor jullie aan de slag. Op
basis van jullie input en eventueel die van vrienden en familie, stel ik een gepersonaliseerd script voor de
huwelijksceremonie op.

Ceremoniespreker voor persoonlijke huwelijksceremonie in België en Nederland
Ceremoniespreker| Photo credit: Justien Oltenfreiter

Eentje die bij jullie past en waar nog veel jaren over nagepraat zal worden. Een ceremonie waarop ook kinderen of huisdieren zich welkom voelen en waar we zeker niet vergeten wie er helaas niet meer bij kan zijn.

Ceremoniespreker voor persoonlijke huwelijksceremonie in België en Nederland


Ik wil ervoor zorgen dat jullie huwelijksceremonie sereen is en uniek
tegelijkertijd. Het moet een reflectie zijn van hoe jullie je als koppel profileren, zonder
daarom klef of melig te worden. De emoties die de huwelijksceremonie bij
jezelf en de genodigden losweken moeten puur en oprecht
zijn.

Ceremoniespreker| Photo credit: Justien Oltenfreiter


Wat doet een ceremoniespreker voor jullie?

1. Ik schrijf een gepersonaliseerd huwelijksscript

Op basis van jullie persoonlijkheid schrijf ik een gepersonaliseerd script voor de huwelijksceremonie. Een centraal onderdeel van de huwelijksceremonie is uiteraard jullie liefdesverhaal. Dat krijgen jullie integraal te lezen en daar mogen jullie naar hartenlust aanpassingen aan doen.

Bekijk hier de trailer van de huwelijksdag van een stralend bruidspaar waarvoor ik de eer had om ceremoniespreker te zijn:

https://www.instagram.com/reel/ChVH_p6D1qg/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D
Ceremoniespreker| Videograaf: Emily Rosalia

Na ons eerste intakegesprek leer ik jullie wat beter kennen, zodat jullie de huwelijksceremonie krijgen die volledig bij jullie verwachtingen past, met oog voor de elementen die er voor jullie toe doen en de waarden en tradities die voor jullie belangrijk zijn.

En met inbreng van de mensen waar je het meest van houdt, als jullie dat wensen uiteraard.

Ceremoniespreker voor persoonlijke huwelijksceremonie in België en Nederland
Ceremoniespreker| Photo credit: Justien Oltenfreiter

2. Ik help je de mooiste muziek voor je persoonlijke huwelijksceremonie kiezen

Hoe kies je het intredelied voor de bruid? Moet er een muzikaal intermezzo zijn na het uitwisselen van de ringen?

Zijn jullie op zoek naar klassieke trouwmuziek of geven jullie liever een hedendaags tintje aan jullie huwelijksplechtigheid? Het maakt niet uit waar jullie voorkeur naar uitgaat. Ik help jullie bij het doorhakken van deze knopen.

Ceremoniespreker voor persoonlijke huwelijksceremonie in België en Nederland
Ceremoniespreker| Photo credit: Justien Oltenfreiter

3. Hulp bij de keuze van symbolische huwelijksrituelen

Jullie willen op nog een andere manier met elkaar verbonden worden dan enkel door het traditionele uitwisselen van de ringen? Dat kan. Ik brief jullie uitgebreid over de verschillende opties. Elk ritueel heeft haar eigen, bijzondere symboliek. Het hangt van jullie voorkeur en persoonlijkheid af welk ritueel tijdens jullie huwelijksceremonie zal gebruikt worden. Het koppel hieronder opteerde voor een roosceremonie.

Ben je benieuwd naar welke type rituelen het populairst zijn in België en Nederland? Klik dan snel op het volgende artikel over de meest populaire symbolische rituelen van een huwelijksceremonie

4. Ik leid meertalige huwelijksceremonies

Ik voltrek je huwelijk in een taal of een combinatie van talen naar keuze. Misschien komen er wel gasten uit het buitenland afgezakt naar jullie huwelijk? Of misschien zijn jij of je partner van een andere origine?

Of je bent op zoek naar een Nederlandstalige ceremoniespreker om jullie huwelijk te voltrekken in het buitenland?

Welke situatie ook op jullie van toepassing is, het maakt jullie ceremonie nog mooier als je de moedertaal van het bruidspaar en/ of de genodigden integreert in jullie huwelijksviering. Geef toe, je wil toch dat je huwelijksgasten begrijpen wat er tijdens jullie huwelijksceremonie gezegd wordt?

Ik help jullie graag verder in de volgende talen of een combinatie ervan: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels, Duits.

Wist je dat?

Je kan me ook boeken als ceremoniemeester om jouw trouwdag in goede banen te leiden en de contactpersoon voor de andere leveranciers waarmee je werkt, te zijn. Raak jij er niet helemaal uit wat het verschil is tussen een ceremoniespreker en een ceremoniemeester? Volg de link en ontdek het hier; wat is het verschil tussen een ceremoniespreker en een ceremoniemeester?

Meer weten over mijn diensten als ceremoniespreker?

Ben je benieuwd naar de prijzen van onze huwelijkspakketten en krijg je graag een zeer gedetailleerd overzicht van al onze services? Stuur een mailtje naar sandra@theblondeweddingreporter.com of vul het contactformulier hieronder in en dan nemen wij asap contact met je op.

Schrijf je liever een briefje? The Blonde Wedding Reporter- Natiënlaan 10- 3630 Maasmechelen