Vandaag ging in Parijs de haute coutureweek van start op een allesbehalve gebruikelijke manier. In april van dit jaar werden alle fysieke fashion shows geschrapt, omdat de gezondheidsrisico’s te groot zouden zijn. In plaats daarvan stelden de modehuizen vandaag hun collecties op een digitaal platform voor. Het systeem sputterde het eerste halfuur wat tegen, maar bij de ouverture met gastvrouw Naomi Campbell nam Paris Fashion Week een vliegende start. De meeste maisons stelden hun collectie voor via korte videoclips. Het was een impressie, een sfeerbeeld van het thema van hun herfst- wintercollectie 2020/2021. En toen was het de beurt aan Dior…

Le mythe Dior, een kortfilm van Matteo Garrone

Niemand minder dan de Italiaanse regisseur van Gomorra en Dogman werd ingeschakeld om Le Mythe Dior te maken. De kortfilm begint met een blik achter de schermen, meer bepaald in het Parijse atelier van Dior. We zien naaisters miniatuurversies van de huidige collectie in elkaar zetten. Vervolgens dompelt de regisseur ons onder in een magische sprookjeswereld waar de mini-jurkjes worden voorgesteld aan de mythische personages in het bos.

Short movie by Matteo Garrone

Throwback naar 1945

Maria Grazia Chiuri, creative director bij Dior, dook in deze bijzondere tijden terug in het rijke archief van het Théâtre de la Mode en vergelijkt de crisis van vandaag met de naoorlogse situatie waarin de mode-industrie zich bevond in 1945. De textielindustrie had plat gelegen en mooie stoffen waren schaars. De oplossing was toen om een rondreizende tentoonstelling met poppen voor het grote publiek te organiseren. Het was een schot in de roos en de expositie wakkerde een gevoel van optimisme en wedergeboorte aan. Kortom, de presentatie van Dior is een mooie hommage aan het verleden en tegelijkertijd een wens voor een mooiere wereld.

De laatste hand wordt gelegd aan de letterlijk mini-jurk.

De collectie

Op Instagram gaat de presentatie van de collectie verder. Hieronder selecteerden we voor jou de mooiste jurken:

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.