De keuze van je bruidsjurk? Daarvoor ga je niet over een nacht ijs! Veel bruiden willen het liefst van al tientallen jurken passen, omdat ze geloven dat dat plezierig is. Neem het van me aan, niets is minder waar! Het is veel beter om een aantal totaal uiteenlopende stijlen uit te proberen, zodat het overduidelijk is welk silhouet je het meeste flatteert. Maar ik begrijp het wel, wanneer krijg je nog eens de kans om al die prachtige jurken te passen? Go for it and enjoy…

1. Research

Je bent al een heel eind op weg als je al een idee hebt van wat je mooi vindt. Instagram, Pinterest, TikTok, maar ook de plaatselijke bruidsbeurs zijn een onuitputtelijke bron aan inspiratie. Wanneer je eenmaal weet welke stijl je zoekt, komen de bruidszaken er aan te pas. Veel bruidswinkels hebben een website of sociale mediakanalen om nog meer informatie te krijgen. De getuigenissen van echte bruiden, die hier hun bruidsjurk kochten, zijn een dankbaar hulpmiddel om te achterhalen in welke zaak je het beste terecht kan.

Fashion show by Inmaculada Garcia during Valmont Barcelona Bridal Fashion Show

2. Een slimme meid kiest haar jurk op tijd

Wanneer begin je best aan de bruidsjurkenjacht? Als je minstens tien maanden voor de huwelijksdatum op zoek gaat, dan ben je goed op tijd. De reden waarom een ruime tijdsmarge van belang is, heeft te maken met het feit dat veel bruidscollecties van buitenlandse makelij zijn en jouw jurk ruim op voorhand in de juiste maat besteld moeten worden.

3. Maak een afspraak

Dress by Ralph & Russo

Shoppen voor een zomers jurkje of shoppen voor een bruidsjurk: het zijn twee ervaringen die mijlenver uit mekaar liggen. Een fitting voor een bruidsjurk loopt al snel uit tot twee uur en je hebt assistentie nodig van een ervaren verkoopster om in en uit een baljurk te klauteren of om het korset van een zeemeerminnenjurk aan te rijgen. Je maakt dus best een telefonisch afspraak voor je een winkel binnenstapt.

4. Supporters

Maak een weloverwogen keuze en vraag alleen dié personen mee die JIJ er ECHT bij wil hebben. Wees eerlijk tegenover jezelf! Hou er rekening mee dat hoe meer personen je meeneemt, hoe meer drama er om de hoek loert en hoe stressvoller de ervaring voor jezelf zal worden. Bovendien dalen de kansen dat je jouw jurk vindt, omdat je op een bepaald moment door de bomen het bos niet meer ziet en besluiteloos wordt door al die verschillende meningen. Als je erin slaagt om je te beperken tot een drietal vertrouwelingen, dan zit je meestal wel goed.

5. Wees assertief, niet agressief

Photo credit: Charisse Kenion

Maak je selecte clubje supporters duidelijk dat jij je een beeld gevormd hebt van hoe je eruit wil zien op je grote dag. Maak hen duidelijk dat je graag hun input wenst wanneer je met een kanshebber uit de paskamer stapt, maar vraag hen ook om lief voor je te zijn. Een bruidsjurk passen en kiezen, is een emotionele ervaring. Niet alleen omwille van het feit dat je een nieuwe fase van je leven tegemoet gaat, maar vooral omdat je letterlijk in het middelpunt van de belangstelling zal staan. Je poseert op een piëdestal zodat de jurk goed tot zijn recht kan komen. En bovendien zie je jouw minpuntjes uitvergroot in een torenhoge spiegel. En zijn wij vrouwen niet onze strengste criticasters? Precies! Net daarom heb je een Team Bride nodig die je steunt en die bij een foeilelijke jurk zegt dat het niet aan jou ligt, maar dat je gewoon de foute jurk hebt aangetrokken. Next dress please

6. Aanvaard feedback

Photo credit: Sandra Di Marcantonio

In navolging hiervan: OK, iedereen weet ondertussen wel dat jij dé bride to be bent en we verheugen ons op alvast op het feest van de eeuw, maar sta ook open voor feedback van jouw entourage. Soms kennen de mensen die van je houden je beter dan je denkt en geven ze er geen moer om dat celebrity X in een bepaald type jurk getrouwd is. Ook al hou jij halsstarrig vol dat je net als ‘háár’ door een bepaalde designer wil gekleed worden. Jouw bridal squad wil dat jíj straalt op je mooiste dag. Stellen ze voor om een prinsessenjurk met 100 lagen tule te passen terwijl jij droomde van een kort jurkje? Probeer hun visie toch minstens één keer te volgen. Jij hebt er niets bij te verliezen en misschien val je wel voor uitgerekend die jurk, die je op het kledingrek geen blik waardig gunde.

7. Stuur een doodle

Photo credit: Alexa Williams

Iedereen heeft het tegenwoordig razend druk. Rekening houden met de agenda’s van Team Bride is dan ook een absolute must. Rek voldoende tijd uit op om jullie gemak bij de bruidszaak te geraken, om nadien nog gezellig een hapje te gaan eten of om bij te kletsen bij een latte en een matcha. Een bruidsjurk shoppen tussen de soep en de patatten of tijdens de middagpauze op het werk? ABSOLUTELY NOT DONE!

8. To diet or not to diet?

Photo credit: Brooke Lark

Elke bruid wil fit voor de dag komen op haar trouwdag en misschien graag een aantal overtollige kilootjes wegwerken. Ben jij dit ook van plan? Ga dan aan de slag vóór jouw eerste pasbeurt. Zit je lekker in je vel en ben je trots op jouw rondingen? Laat je dan niet onder druk zetten om te veranderen. Blijf jezelf en onthoud: happy girls are the prettiest! <3

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.