Het moet gezegd, een bruidsjurk shoppen is een ongewone ervaring. Je bent omringd door je naaste vrienden en familie en de emoties lopen hoog op. Grote consternatie wanneer- als klap op de vuurpijl-, jouw kledingmaat niet blijkt te passen! Tot overmaat van ramp, lijk je van kernfysica kaas te hebben moeten gegeten om de maattabel van de verschillende jurken te ontcijferen … #Zucht!!! Hoog tijd om je gerust te stellen. Welke trouwjurk past bij jouw figuur? Lees vooral verder…

Voor de afspraak

Dress by Rosa Clara

Wat je voor de afspraak moet weten, is dat je jurk waarschijnlijk niet in dezelfde maat als jouw street size besteld kan worden. De maattabel van een bruidsjurk kan variëren afhankelijk van de designer en het land van productie. Val dus niet steil achterover als plots blijkt dat je een jurk van maar liefst drie maten groter nodig hebt of dat je plots niet meer in maatje 40 past. Dit is volkomen normaal… al is het wel begrijpelijk dat veel bruidjes zich hierdoor geïntimideerd voelen.

We kunnen niet genoeg benadrukken dat dit een van de belangrijkste redenen is waarom je een goede bruisboetiek moet uitzoeken. De professionele hulp van iemand die weet hoe zij jouw lichaamsmaten moet opnemen, is goud waard. Goed research doen voor je een afspraak maakt, is dus de boodschap. Nog meer tips raadpleeg je verderop op onze website of door op deze link te klikken.

Tijdens de afspraak

Dress by Rosa Clara

Bruidswinkels slaan doorgaans twee verschillende maten van een bruidsjurk in. Dit is de standaard en een logische keuze gezien de natuur van het kledingstuk. Toch kan dit de ‘bruidsjurkenzoektocht’ zeer ‘avontuurlijk’ maken. Geen zorgen. Vertrouw op je bruidsconsulent(-e). Zij kan de jurk innemen tijdens een pasbeurt om je toch een waarheidsgetrouw beeld te geven van het juiste silhouet van de jurk. Voor bruidjes waarbij de jurk iets te krap zit, kan het openen van de rits soelaas bieden. Jurken met een korsetmodel en rijglinten zijn eveneens een dankbaar hulpmiddel, omdat de top van de jurk zich letterlijk naar jouw lichaam zet.

Wanneer je eenmaal je keuze gemaakt hebt, zal de bruidsconsulente jouw maten nauwkeurig opnemen. Je borst- en heupomtrek en taille worden opgemeten en jullie overleggen samen welke maat besteld wordt.

Lichaamstypes en silhouetten

Rechthoek, appel, peer of zandloper? Vrouwen komen- gelukkig-, in alle maten en vormen voor. Als bride to be is het je doel om je mooiste lichaamsdelen in de kijker te plaatsen en eventuele minpuntjes te verdoezelen. Het is daarom heel belangrijk dat je weet welk silhouet het mooiste bij welk lichaamstype past. Bestudeer je lichaamstype in de spiegel en bepaal alvast voor jezelf hoe je gebouwd bent. Je spaart je een hoop ergernis en tijd in de bruidszaak uit.

1. Over maten en gewichten: Zandloper

Dress by Rosa Clara

Gelukzak! Jij behoort tot de lucky few en komt zelfs weg met een vuilzak over je lijf. Je hebt eigenlijk geen advies nodig, als is het wel zo dat je het lef moet hebben om een jurk te kiezen die jouw model highlight. Een zeemeermin- en/ of trompetjurk doet je alle eer aan. Ook bijzonder mooi: crop tops!

2. Over maten en gewichten: Appel

Dress by Rosa Clara

Hey beauty, geen zorgen! Jij moet er enkel voor zorgen dat jouw torso optisch geminimaliseerd wordt. Dat kan je op verschillende manieren doen:

  • Kies een jurk die de aandacht op je mooie schouders en hals legt. Een transparante top of kanten appliqués zijn een dankbaar hulpmiddel.
  • Kies een jurk met een kort lijfje en bijgevolg hoge taille.  Zorg ervoor dat je taille geaccentueerd wordt met een hoge tailleband of een opvallende riem.

3. Over maten en gewichten: Peer

Dress by Rosa Clara

De influencers doen er alles aan om hun bips zo prominent mogelijk te maken, dus eigenlijk zou dit jouw uithangbord moeten zijn. Wil je jouw heupen toch optisch verdunnen? Dan zijn dit de trucjes die je moet toepassen;

  • Leg het accent op je buste. Dit doe je door voor een, al dan niet rijkelijk versierde, sweetheart neckline of V-uitsnijding te kiezen.
  • A-lijn jurken trekken de aandacht weg van je heupen en brengen je lichaam letterlijk in balans.

4. Over maten en gewichten: Rechthoek

Dress by Rosa Clara

Doorgaans ben je gezegend met een heerlijk, fit lijf waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Bij de keuze van je trouwjurk komt het er enkel op aan om vrouwelijke rondingen bij te toveren. Zo ga je te werk:

  • Ter hoogte van je buste en je heupen wil je volume creëren. Ruches werken bijzonder goed op dat vlak. Drapages op de body van je jurk zijn ook een perfecte truc.
  • Een baljurk( met rok in tule) is de ideale keuze om je vrouwelijkheid optimaal in de kijker te zetten en een zandloperfiguur na te bootsen.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.