Van jumpsuits tot bloemenjurken

Elk jaar opnieuw kijken we uit naar de Bridal Fashion Weeks in New York, Barcelona, Parijs, Londen en Milaan. Dit jaar zitten we opnieuw op de eerste rij, maar dan voor de digitale modeweken. Je weet wel, corona?! We waren zeer benieuwd naar de bruidsjurken van 2021. Je moet weten dat wanneer er in bruidsmode een nieuwe trend gelanceerd wordt, dan gaat die- in tegenstelling tot de street wear fashion-, doorgaans een aantal seizoenen mee. De blushkleurige jurken, de enorme impact van kant en de revival van de sluier hebben gedurende vele jaren de catwalks gedomineerd.

Toch worden we elk jaar opnieuw verrast door designers die onverwachte street wear-trends introduceren in de collecties bruidsjurken. Voor de collecties van 2021 is dat meer dan ooit het geval en valt er één ding op: bruidsmode is een vertaling van de huidige maatschappij geworden. De collecties zijn divers. De stereotiepe witte baljurk maakt plaats voor iets anders. Dit zijn de vijf meest spraakmakende trends na dag 2 en 3 van modeshows tijdens de Valmont Bridal Fashion Week in Barcelona. Morgen de laatste update!

Jumpsuits en broekpakken

Het was niet uitzonderlijk om in het verleden her en der een broekpak in de bruidscollecties te zien. Het was de perfecte outfit voor de less girly bride. Daarnaast was het eveneens een dankbaar en minder exuberant alternatief voor bruiden die voor een tweede huwelijk naar het stadhuis trokken. Opvallend voor 2021 is dat er niet alleen meer broeken furore maakten op de catwalk, maar dat ze daarbij ook naar een hoger niveau getild werden. De pakken ademen een uiterst gesofisticeerde en feestelijke indruk, doordat er bijvoorbeeld een wolk van tule overheen gedrapeerd wordt. Aan de jumpsuit worden bloemenapplicaties toegevoegd. En de jumpsuit? Die is voorbestemd voor bruiden met lef!

De blazer

In navolging van de bovenstaande trend, zien we ook steeds meer jasjes en (oversized) mantels en blazers op de catwalk opduiken. Noem het gerust ‘business women meets bride’. We zagen de blazer niet alleen als onderdeel van het broekpak, maar het kan nu ook gecombineerd worden met een sprookjesachtige of sexy bruidsjurk. Waar het op neerkomt is dat de feestelijke, over the top-look een beetje gedownsized wordt.

Opvallende mouwen

Doorschijnend organza, mouwen in kant, kapmouwtjes of volants. Kort, middellang of wijd uitlopend. Fashion designers zijn het er over eens: mouwen zijn nog steeds een absolute must! Maar dit seizoen maakt een nieuwkomer zijn intrede: de ballonmouwen zien we niet alleen in de prêt-à-porter collecties, ze zijn ook helemaal terug van weggeweest in de collectie bruidsjurken.

Plissé

Heb je lange benen? Zet ze dan op je huwelijksdag in de kijker met een bruidsjurk met plissérok. Niet alleen een trend in de wintercollecties van de ready-to-wear merken, maar nu ook bij verschillende bruidsmodehuizen gezien.

Bloemenjurken

Ontwerpers dromen volop van romantische bloemenvelden. Volgens hen heeft de modewereld nood aan een beetje goed nieuws en hoop. En aangezien we tijdens de wereldwijde quarantaine de natuur herontdekt hebben, zien we dit ook aan het ontwerp van de bruidsjurken. In de bruidsmode is het geen evidentie om kleurrijke bloemenprints te gebruiken, maar dat lossen de designers snel op met 3d-bloemmotieven.

Ontdek je graag welke andere trends de ontwerpers voor ons in petto hadden? Klik dan op deze link voor een artikel over 7 opvallende bruidsjurken en trends recht van de catwalk.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.