Elk jaar opnieuw kijken we uit naar de Bridal Fashion Weeks in New York, Barcelona, Parijs, Londen en Milaan. Dit jaar zitten we opnieuw op de eerste rij, maar dan voor de digitale modeweken. Je weet wel, corona?! Wanneer er in bruidsmode een nieuwe trend gelanceerd wordt, dan gaat die- in tegenstelling tot de street wear mode-, doorgaans een aantal seizoenen mee. De blushkleurige jurken, de enorme impact van kant en de revival van de sluier hebben gedurende vele jaren de catwalks gedomineerd. Toch worden we elk jaar opnieuw verrast door designers die onverwachte street wear-trends introduceren in de bruidscollecties. Voor de collecties van 2021 is dat meer dan ooit het geval en valt er één ding op: bruidsmode is een vertaling van de huidige maatschappij geworden. De collecties zijn divers. De stereotiepe witte baljurk maakt plaats voor iets anders en bruidsmode is ook toegankelijk voor 50-plussers. Dit zijn de vijf meest spraakmakende trends na een eerste dag van shows tijdens de Valmont Bridal Fashion Week in Barcelona. Morgen meer!

Trend 1: Crop tops

De tijd van de hooggesloten zedige jurken ligt ver achter ons. De razend populaire crop zagen we vorig jaar al voorzichtig opduiken en links en rechts onder een blazer van een broekpak piepen, maar nu gaan de designers er helemaal voor. De nadruk ligt op verhouding. Dus ook bruiden zonder maatje 34 kunnen gerust een crop top overwegen met een hooggesloten broek of rok.

Trend 2: Clean, cleaner, cleanest

Na de exuberantie en de volumineuze jurken van de afgelopen jaren, werden vorig jaar de eerste stapjes in de richting van pure eenvoud gezet. Dit jaar domineert deze trend de bruidsmode nog meer. Het silhouet van de jurken kan haast niet eenvoudiger zijn. Strakheid zie je niet alleen in de belijning, maar eveneens in de stoffen die gebruikt worden. Mikado zijde, crêpe, zijde crêpe Georgette, ruwe en Shantungzijde lenen zich uitstekend voor een pure jurk die weinig poeha nodig heeft.

Trend 3: Comfy bruidsjurken

Het coronavirus heeft ons allemaal in huisarrest geplaatst en dat heeft zijn weerslag in de modewereld niet gemist. Nu letterlijk niemand naar feestjes of evenementen kon gaan, werd de vraag naar lounge wear groter dan ooit. Tijdens de modeweek van New York zagen we veel pyjama’s, kaftans en comfortabele, lange jurken opduiken en dat is hier in Barcelona net zo. Detail: het model dat de eerste jurk showt is 50+!

Trend 5: Black & White

Zoals Karl Lagerfeld ooit zei: “Black and white always looks modern, whatever that word means.” De perfectie van een extreem contrasterende look is niet gemakkelijk onder worden te brengen, maar wanneer iets chic is, dan zien we dat! Met de combinatie zwart-wit kan je geen fouten maken. Nieuw is wel dat het nooit eerder zo prominent aanwezig was in bruidsmode.

Trend 6: Informele jurken

Door de verstrengde coronamaatregelen moesten de bruiloften er wereldwijd aan geloven. Huwelijksceremonies konden nog wel plaastvinden, maar helaas in zeer intieme kring. Veel bruiden gingen naarstig op zoek naar een jurk die feestelijk genoeg was voor hun jawoord en bewaarden hun ‘echte’ bruidsjurk voor later. De designers spelen hier handig op in: speelse babydolljurkjes en midi-dresses zijn het perfecte alternatief voor een huwelijksvoltrekking op het stadhuis in afwachting van het mega trouwfeest.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.