Heb jij al je keuze gemaakt uit de mooiste Nederlandstalige liefdesliedjes?

Nederlandstalige liefdesliedjes zijn de laatste jaren razend populair geworden en het is opvallend hoeveel bruidsparen op zoek zijn naar uitsluitend Nederlandstalige muziek op hun bruiloft. Wij selecteerden daarom voor jullie de 20 mooiste Nederlandstalige liefdesliedjes, die geschikt zijn voor een romantische openingsdans of tijdens de huwelijksceremonie een emotioneel, muzikaal intermezzo zijn.

Omdat het onmogelijk is om een volledige lijst van de mooiste muziek te geven, raden we jullie aan om vanaf de eerste dag van jullie verloving Spotify af te speuren op zoek naar muzikale pareltjes. Soms hoor je toevallig een mooi nummer op de radio, soms moet je actief op zoek naar muziek die bij jullie relatie en persoonlijke stijl past.

Bruidegom draagt bruid in witte trouwjurk in zijn armen terwijl ze kussen op de dansvloer op Nederlandstalige liefdesliedjes.
Nederlandstalige liefdesliedjes| Photo credit: Stijn Van Hoye

Ook belangrijk: muziek speelt een grote rol op een bruiloft, omdat het net zoals het decor waarin jullie trouwfeest zich afspeelt een bepaalde sfeer oproept. Daarom denken jullie best ook na over de muziek die tijdens de receptie of tijdens het avondfeest gespeeld wordt. Hoe je de muziek op je bruiloft kiest, bepaal je zelf, maar het kan ook handig zijn om je licht op te steken bij de DJ of ceremoniespreker. Zij hebben tonnen ervaring die ze maar wat graag met jullie delen.

1. Nederlandstalige liefdesliedjes voor de bruid

Er zijn zo van die liedjes waarin de bruid de centrale rol speelt. De love songs hieronder zijn dan ook perfect voor de intrede van de bruid. Of misschien wil jij een romantische ode aan je bruid brengen en kan je je gevoelens niet zo goed onder woorden brengen? Kies dan een beklijvend nummer dat haar een leven lang zal herinneren aan jullie trouwdag.

1. Zij van Marco Borsato

2. Voor haar van Gene Thomas

3. Zij gelooft in mij van André Hazes

2. Nederlandstalige liedjes voor de bruidegom

Toegegeven het was een uitdaging om een Nederlandstalig liefdeslied over de bruidegom te vinden. We nemen dan maar genoegen met de songtekst van BLOF waarin verwezen wordt naar prinsen op het witte paard…

4. Alles is liefde van BLOF

3. Genderneutrale Nederlandstalige liedjes

Een inclusieve wereld waarin iedereen zich thuishoort… dat is waar onze maatschappij naar streeft. De onderstaande Nederlandstalige liefdesliedjes helpen daarbij. Er wordt met geen woord over gender gerept en dat maakt dat ze voor alle mogelijke liefdesrelaties inzetbaar zijn.

5. Ik heb je lief van Paul de Leeuw

6. Altijd heb ik je lief van Clouseau

7. Hou me vast van Volumia

8. Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij

9. Hoeveel ik van je hou van Bart Peeters

10. Jij bent de liefde van Guus Meeuwis of Maan

11. Ja van Guus Meeuwis

12. Door jou van Nick & Simon

13. De wereld draait voor jou van Niels Destadsbader en Regi

4. Nederlandstalige liefdesliedjes uit de oude doos

Er zijn zo van die nummers die de tand des tijds altijd zullen doorstaan en die altijd herkenbaar zullen blijven en perfect bij een huwelijk horen.

14. Ik hou van jou van Dana Winner

15. Ik hou van U van Noordkaap

16. Ik wil je van De Kreuners

17. Parels van K3

18. Avond van Boudewijn de Groot

19. Goed om hier te zijn van Stef Bos

20. Vlieg met me mee naar de regenboog van Paul de Leeuw

21. Als de nacht verdwijnt van Jan Smit

Zijn er volgens jou nog andere Nederlandstalige liefdesliedjes die zeker in dit lijstje thuishoren? Stuur gerust je suggestie door naar sandra@theblondeweddingreporter.com of laat een comment achter hieronder. Toekomstige bruidsparen zullen je dankbaar zijn. En wij ook! <3

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.