Dé vraag is gesteld, de ring zit om je vinger en je hebt vlinders in je buik. Je bent officieel verloofd! Maar wat nu gedaan? Met deze ultieme wedding checklist helpen we jou alvast op weg. Met zoveel to do’s in het verschiet en zoveel details die je niet uit het oog mag verliezen, lijkt het plannen van een bruiloft een hels karwei. Als je jezelf voldoende tijd geeft om de taken maand per maand te plannen en braafjes een checklist en een tijdlijn volgt, wordt het werk leuker en minder stressvol.

Meer nog, door de planning maand per maand op te splitsen, verdeel je alles in hapklare stukjes en zal het veel minder overweldigend aanvoelen. De ideale verlovingstijd duurt zo’n 12 tot 14 maanden en heeft het voordeel dat bruidsparen hun leveranciers naar keuze kunnen boeken en niet hoeven uit te wijken naar een plan B. Veel succes met deze wedding checklist!

Kies je huwelijkscadeaus!

Alles komt terug, dus ook de verloren gewaande traditie van dé huwelijkslijst. Nu we nog steeds tegen het coronavirus vechten, is het een perfect alternatief voor het envelopje dat van hand tot hand gaat.

Tip: Betrek jouw toekomstige wederhelft wel in de keuze van de huwelijkscadeaus. Per slot van rekening bouwen jullie samen aan een nieuwe thuis.


Het is altijd nuttig om potten en pannen te registreren en misschien droom jij echt van een porseleinen servies? Maar durven jullie ook nadenken over wat je echt zou willen hebben? Zijn jullie avontuurlijk? Chefs to be? Of hebben jullie hobbies? Zorg voor een huwelijkslijst die een weerspiegeling is van jullie levensstijl. Oh, en registreer zowel dure als goedkopere items! Niet iedereen kan en wil een fortuin spenderen aan jullie huwelijkscadeau.

Wat zullen je bruidsmeisjes dragen? Mismatched looks!

Photo by Nikki Kate Photography

Alle neuzen in dezelfde richting krijgen? Het zal een uitdaging worden! Menig maal heb ik de fittings van de bruidsmeisjes op een compleet fiasco zien uitlopen. Iedereen heeft een ander lichaamstype en -teint en iedereen wil er stralend uitzien. De twee perfecte ingrediënten voor drama! En een bruid die alles met lede ogen moet aanzien en zich afvraagt waarom zij geen vetorecht heeft. Met dit gezegd zijnde is het misschien de hoogste tijd om individualiteit te laten primeren. Dat is toch waar onze maatschappij naartoe wil, niet?

Ik raad alle brides to be aan om een kleurenpalet te kiezen. Spreek met de bruidsmeisjes af dat jij hierin het laatste woord hebt. Binnen het kleurenpalet mag iedereen dragen wat ie wil zolang de jurken (mis?-)matchen. Het bruidsmeisje met de brede heupen wil haar (ingebeelde) minpuntje maskeren met een lange jurk dat bestaat uit een kort lijfje en een vloeiende rok in organza? Ok! Bruidsmeisje nummer twee heeft een zware boezem en zou letterlijk wat steun kunnen gebruiken om zich op haar gemak te voelen? Haal die halterjurk uit de rekken!

De belangrijkste les die je in je hoofd moet houden, is dat iedereen mooi bij elkaar moet passen, maar dat dat daarom niet wil zeggen dat iedereen hetzelfde moet zijn.

Zeven anjers, zeven rozen… Not! Zoek de perfecte bloemist!

Photo by Laurel Klein

Net zoals met de andere leveranciers hoop je dat je met je bloemist op dezelfde golflengte zit. Je hoopt dat hij/ zij de look & feel van jouw bruiloft begrijpt en ook kan vertalen naar het bruidsboeket, de corsages voor de dames uit de suite, de boutonnières voor de heren, de bloemenkrans voor het bloemenmeisje, enz…

Onze beste tip is dat je luistert naar tips van pasgetrouwde bruidjes. Bij wie gingen zij te rade? Het helpt ook als je een twintigtal foto’s bij wijze van inspiratie meeneemt. Dan weet de bloemist alvast welke bloemen je graag ziet. Vraag ook zeker naar de kostprijs van alle bloemdecoraties. Je wil niet voor verrassingen komen te staan. Meer lezen? Klik dan verder naar dit artikel over de trends in bruidsboeketten voor 2021.

De wedding checklist van volgende maand vind je hier.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.