7 opvallende trends tijdens Barcelona Bridal Fashion Week

Elk jaar opnieuw kijken we uit naar de Bridal Fashion Weeks in New York, Barcelona, Parijs, Londen en Milaan. Dit jaar zitten we opnieuw op de eerste rij, maar dan voor de digitale modeweken. Je weet wel, corona?! De bruidsjurken in 2021… wat mogen we ervan verwachten? Wanneer er een nieuwe trend gelanceerd wordt, dan gaat die in de bruidsindustrie doorgaans een aantal seizoenen mee om nadien een echte klassieker te worden. De blushkleurige jurken, de enorme impact van kant en de revival van de sluier hebben gedurende vele jaren de catwalks gedomineerd.

Toch worden we elk jaar opnieuw verrast door designers die onverwachte street wear-trends introduceren in de bruidscollecties. Voor de collecties van 2021 is dat meer dan ooit het geval en valt er één ding op: bruidsmode is een vertaling van de huidige maatschappij geworden. De collecties bruidsjurken zijn divers. De stereotiepe witte baljurk maakt plaats voor iets anders. Dit zijn de meest spraakmakende trends na vijf dagen van digitale shows tijdens de Valmont Bridal Fashion Week in Barcelona.

Trend 1: Veren

Er was werkelijk niet naast te kijken… Als tegenhanger van de less is more trend, stelden we vast dat nagenoeg elk bruidshuis stevig veren aan het rondstrooien is geweest op en aan de bruidsjurken.

Trend 2: Gestrikt

De taille van de bruid werd de vorige seizoenen geaccentueerd met een strik. In 2021 duikt de strik ook op de schouders en het volledige torso, de schouders en de rug van de bruidsjurken op. Kleuraccenten zijn nog steeds toegestaan al zien we ze minder frequent opduiken.

Trend 3: Release your inner goddess

Noem het de Griekse godin-look of de perfecte jurk voor een strandhuwelijk op een zwoele zomeravond. Feit is dat de less is more godinnenjurk bijzonder vaak op de runway verscheen dit seizoen. Het voordeel van deze bruidsjurken is dat ze licht en luchtig aanvoelen en ze ook met gemak ingepakt kunnen worden.

Trend 4: Dromerige baljurk

Het huwelijk? Het blijft een romantische verbintenis die voor veel bruiden gepaard gaat met het prinses-voor-een-dag-gevoel. De baljurken tierden minder welig op de catwalk, maar toch… een overzicht van de meest in het oog springende baljurken:

Trend 5: Fringes en franjes

Of ze je nu doen denken aan het Wilde Westen of aan de flappergirls van de jaren ’40, de franjes zijn absolutely hot in modeland. De trend werd wereld ingestuurd dankzij designers zoals Daniel Lee van Bottega Veneta en Lucie & Luke Meier van Jil Sander. Het werd heel snel opgepikt in de street style mode en nu zijn de bruiden aan de beurt. Per slot van rekening mag elke bruidsjurk toch een beetje frivoliteit hebben.  

Meer trends ontdekken die we zagen tijdens de bruidsmodeweek in Barcelona? Klik dan zeker op deze link.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments