Hoe kies je huwelijksbedankjes voor je gasten?

Het is een mooie geste om je gasten niet met lege handen naar huis te sturen aan het einde van de bruiloft, maar hen een kleinigheidje mee te geven als herinnering aan jullie mooiste dag. Maar wat moet dat hebbedingetje dan precies zijn? Je wil er geen handenvol geld aan uitgeven, maar je wil wel origineel uit de hoek komen… Hieronder sommen we 20 originele huwelijksbedankjes op, want geeft nu zelf toe, iedereen krijgt graag een attentie mee als ‘dankjewel’.

Stel je dankbaar op

Een aantal keren ben ik met lege handen van een bruiloft vertrokken. En al besef ik dat niet iedereen het met me eens zal zijn, ik vond dat heel vreemd. Het maakte het afscheid van het koppel ook een beetje ongemakkelijk en ik vond het eerlijk gezegd ook een beetje onbeleefd. Het voelde voor mij aan alsof mijn aanwezigheid er niet toe deed. Je voelt me al aankomen; ik raad je aan om iets voor je gasten te voorzien. En neen, dat hoeft echt geen kapitaal te kosten. Er zijn online genoeg websites te vinden waar je spulletjes aan een schappelijke prijs kan vinden en toch een mooie indruk achterlaat bij je gasten.

Originele huwelijksbedankjes die passen bij je huwelijksthema

Les nummer 1? Kies voor een bedankje dat qua stijl en functionaliteit past bij de rest van jullie huwelijksdag. Je wil dat je gasten naar huis gaan met het gevoel dat elk element van jullie bruiloft bij elkaar paste. Omdat er over kleuren en smaken niet te twisten valt, hebben we hieronder de huwelijksbedankjes in categorieën onderverdeeld, maar je kan natuurlijk ook volgens seizoen werken en huwelijksbedankjes voor de herfst kiezen, zeg maar.

Oh, en als je op zoek bent naar originele cadeautjes voor je bruidsmeisjes of getuigen, dan lees je best dit artikel.

Puur natuur

Vetplantjes en cactussen zijn supertrendy, dus waarom zou je ze niet meegeven aan je gasten? Ook populair: zaadjes van bloemen, planten, groenten en fruit die de gasten thuis kunnen planten. We schatten dan mini-droogboeketjes ook in opmars zijn, aangezien we heel wat bruidjes zien, die liever een droogboeketje als bruidsboeket hebben. Al stellen we vast dat verse bloemen terug een hoofdrol spelen in de meest trendy bruidsboeketten.

After toast

Met een flesje champagne of schuimwijn doe je nooit iets verkeerd. Ook een streekgebonden likeurtje of biologische vruchtensap kan een idee voor een huwelijksbedankje zijn. Een gepersonaliseerde sticker met jullie namen en huwelijksdatum erop en klaar is kees.

Snoep en zoet

In bepaalde zuiderse landen worden er aan het einde van het feest suikerbonen geserveerd die je zelf mag scheppen uit grote schalen en in gepersonaliseerde zakjes mag stoppen. In onze contreien is dit gebruik nooit echt ingeburgerd geraakt, maar snoepgoed doet het wel altijd goed als huwelijksbedankje. Groot voordeel ervan? De opties zijn eindeloos.

DIY

Bruidsparen die geen zin hebben om veel geld te besteden aan hun huwelijksbedankjes, kunnen altijd zelf iets in mekaar knutselen of bakken. De bruidegom is misschien superhandig en in staat om gsm-houders uit hout te knutselen? Of de bruid maakt zelf pesto of confituur in? Of wat dacht je van een flesje olijfolie met een rozemarijntakje in voor je rustic garden party? Het grote voordeel van DIY huwelijksbedankjes is dat je je aan de verschillende seizoenen kan aanpassen en bijvoorbeeld huwelijksbedankjes voor in de herfst kan aanbieden tijdens je sprookjesachtige herfsthuwelijk.

Photo credit: Hello Love Photography

Handige hebbedingetjes

Denk hierbij aan alle spulletjes die je dagelijks nodig hebt. Een greep uit het aanbod: een flessentrekker, een kurkenstop, een ovenwant, een bagagelabel, een lookpers, een honinglepel, een thee-ei, een sleutelhanger, …

Mooi in je interieur

Meestal zijn dit de iets klassiekere huwelijksbedankjes waarvan we toch moeten bekennen dat het echte blijvertjes zijn. Wat moet je je hierbij voorstellen? Een mooi juwelenschaaltje in porselein, een kandelaartje in kristal, een zilveren bladlezer, een vaasje, een fotokadertje met jullie foto in, een heerlijk geurende kaars. Als het iets meer mag kosten, dan maak je met deze cadeautjes zeker en vast een verpletterende indruk op je gasten.

Grappig

Veel bruidsparen zijn bijzonder creatief en bedenken woordspelingen die een directe verwijzing zijn naar hun huwelijksbedankje. Spelen woorden een belangrijke rol en vertaalt zich dat in voorgelezen, romantische gedichten tijdens jullie huwelijksceremonie? Dan raden we je aan om deze rode draad verder te zetten bij de huwelijksbedankjes.

Safety first

We hebben in onzekere tijden geleefd en veel bruidsparen stemmen hun huwelijksbedankje af op de gezondheidscrisis die we wereldwijd meegemaakt hebben. Een gepersonaliseerde ontsmettingsgel of een paar mondmaskers worden dan al snel populaire huwelijksbedankjes.

Spamomentje

Of je nu kiest voor een heerlijk geurend zeepje, luchtverfrissers of een bruisbal voor in bad… Dit is het type huwelijksbedankjes waar je gasten zonder twijfel van kunnen nagenieten.

Via Etsy

Supertrendy: maak een boeketje

Toen ik onlangs een huwelijk bijwoonde had het bruidspaar er niet beters op gevonden dan een bloemenkar te laten aanrukken boordevol verse snijbloemen. Elke gast mocht zijn/ haar eigen boeketje samenstellen en afwerken met satijnen, raffia of organza linten en kaartjes. Alle gasten waren zeer verrast en ik vond dit by far het meest originele idee dat ik de laatste jaren gespot heb.

Heb jij een beter idee dat zeker in dit rijtje thuishoort of wil jij ons laten weten wat jullie huwelijksbedankje zal worden? Wij kijken uit naar jullie reactie in de comment section hier beneden.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.