Ze noemen het ‘het huwelijk van de eeuw’. En misschien is het dat ook wel, wanneer twee bruidsmodebastions de krachten bundelen.  Carlo Pignatelli for Pronovias, luidt de naam van de eerste groomswear collectie die de Pronovias Group op de markt zal brengen. Alles wat je wilde weten over Pronovias’ eerst bruidegomcollectie met Carlo Pignatelli, lees je hier.

Internationaal huwelijk

De samenwerking tussen de twee modehuizen is ook een internationaal huwelijk, tussen enerzijds het Spaanse Pronovias en anderzijds het Italiaanse maison Carlo Pignatelli. Er is afgesproken dat Carlo Pignatelli de creatieve leiding over de bruidegomcollectie zal blijven hebben. Een goede zaak aangezien de ontwerper teert op een jarenlange carrière en een trouw clientèle heeft weten warm te maken voor zijn ontwerpen. De verbintenis tussen het Spaanse Pronovias en het Italiaanse familiebedrijf van Pignatelli, lijkt duurzaam te zijn en is alvast voor de komende tien jaar een feit.

Carlo Pignatelli himself legt de laatste hand aan een trouwjurk.

Er zal namelijk jaarlijks een collectie voor de bruidegom voorgesteld worden bestaande uit vijfenveertig modieuze, geraffineerde looks. De bruidegomcollectie zak naast de traditionele maatpakken, ook hemden, stropdassen en vlinderdasjes, schoenen en accessoires bevatten. De hele lijn zal jaarlijks rond maart voorgesteld worden aan de internationale pers en retailers wereldwijd.

Verkrijgbaar vanaf juli 2021

De eerste collectie mag in juli 2021 in de winkels verwacht worden en we geven er in dit artikel alvast een voorsmaakje van. De collectie voor de bruidegom door Carlo Pignatelli for Pronovias ziet er op het eerste zicht alvast romantisch uit, maar heeft een hedendaags look & feel. Het is de bedoeling dat een brede groep mannen zich aangesproken zal voelen door de elegante silhouetten, die perfect passen bij de romantische bruid, maar evenmin uit te toon vallen bij de minimalistic look van de bruid.

Blik op de toekomst

We vroegen Francesco Pignatelli, creatief directeur en neef van Carlo Pignatelli, waarom deze samenwerking precies op dit moment op dit moment tot stand is gekomen.

Francesco Pignatelli: “Carlo Pignatelli for Pronovias is het resultaat van een uitvoerig onderzoek naar de man van vandaag. Mijn oom ontwierp binnen ons familiebedrijf al langer voor een internationaal publiek. Samen met de Pronovias Group willen we nu eerst onze positie op de Europese markt verstevigen en nadien de markten in de VS en Azië aanboren. De nieuwe collectie zal bijgevolg een meer internationale  indruk wekken, zonder dat het dna van Carlo Pignatelli verloren gaat. De kunst voor het kleermaken, het oog voor detail, de onafgebro zoektocht naar innovaties,… Kortom, dat blijven onze belangrijkste waarden, maar we geloven dat we nu in staat zullen zijn om een breder, internationaler publiek aan te spreken.”

Tijdens de persconferentie was Amandine Ohayon, CEO van de Pronovias Group, bijzonder opgetogen over de nieuwe samenwerking;

Dit innovatieve partnerschap met Carlo Pignatelli is het ultieme huwelijk in de bruidsmodewereld. Enerzijds zal het de reputatie van Pronovias als leading bridal brand kracht bij zetten. En anderzijds zal de combinatie van Pignatelli’s maatwerk en Pronovias’ ambacht en kennis van bruidsmode wereldwijd modebewuste mannen aanspreken.”, aldus Ohayon.

Amandine Ohayon, CEO van Pronovias Group

In het volgende artikel lees je alles over de nieuwste Pronovias’ collectie voor bruiden, zoals die voorgesteld werd tijdens de Valmont Bridal Fashion Week in Barcelona.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.