Het afgelopen jaar is een behoorlijk wilde rit geweest. In het bijzonder voor diegenen die een bruiloft planden en hun huwelijksplannen moesten wijzigen. Bovendien worstelden veel koppels met de vraag: “Hoe formuleer je dat je trouwdatum wijzigt of behouden blijft?” In dit artikel vind je daarom inspirerende formuleringen voor elke situatie terug.

Als jij en je toekomstige partner tot deze groep verloofde paren horen, kan het lastig – en nou ja, pijnlijk – zijn om het moeilijke nieuws bekend te maken. Als je zelf met een grote teleurstelling worstelt, kan je maar moeilijk optimistisch blijven in je berichten. Daarom leek het me een goed idee om jullie advies te geven over hoe je het beste de boodschap die bij jullie situatie past, formuleert.

1. Hoe formuleer je dat je de bruiloft annuleert?

Er is een datum vastgelegd. Voorschotten zijn betaald. En hoewel je nooit had gedacht dat het zou gebeuren, ben je gedwongen je huwelijk te annuleren vanwege een pandemie die niemand had kunnen voorspellen.

Zodra je deze moeilijke keuze hebt gemaakt, stel ik voor om zo snel mogelijk met je gasten te communiceren. Wees eerlijk. Het is goed om te erkennen dat we ons in ongekende tijden bevinden, en dat dat de reden van de annulering is. In je bericht kan je best anticiperen op de vragen die de gasten kunnen hebben over een andere toekomstige huwelijksdatum bijvoorbeeld.

Via www.notonthehighstreet.com

Hieronder vind je het sjabloon voor een gepast bericht:

Beste familie en vrienden

Na lang en rijp beraad hebben we besloten om onze bruiloft, die gepland was voor dit voorjaar, te annuleren.

Er is veel onduidelijkheid rond de huidige pandemie en de gezondheid en veiligheid van onze vrienden, families en essentiële werknemers hebben onze hoogste prioriteit. Hoewel we ernaar uitkeken om samen met u te kunnen vieren, beseffen we dat het op dit moment niet mogelijk is om dit veilig te doen. We zijn natuurlijk teleurgesteld, maar we zijn dankbaar dat we zo’n geweldig sociaal netwerk hebben om ons te helpen deze vreemde tijden het hoofd te bieden.

We stellen uw begrip voor onze beslissing op prijs.  

Neem zeker contact met ons op als u nog vragen heeft.

Veel liefs,

Stef en Carlos

2. Hoe formuleer je dat je de bruiloft uitstelt?

In plaats van je  bruiloft volledig te annuleren, heb je na overleg met je huwelijksleveranciers een nieuwe datum geprikt. Ook in deze situatie is het belangrijk dat je snel communiceert met je huwelijksgasten.

Als het kan, bel ze dan of communiceer het nieuws alvast snel via e-mail of sms. Ik raad je aan om de formulering kort en bondig te houden. Wat je ook kan doen, is een nieuwe uitnodiging of save the date (laten) ontwerpen, die past bij de look en feel van je originele uitnodiging.

 Een sjabloon om je te inspireren:

Beste familie en vrienden,

Wegens onvoorziene omstandigheden en maatregelen rond COVID-19 hebben we onze trouwdatum gewijzigd naar 5 april 2021. We hopen dat je er nog steeds bij kan zijn op onze speciale dag.

Laat het ons weten als je vragen hebt of als we je op welke manier ook kunnen helpen bij het opnieuw plannen.

Veel liefs en blijf gezond.

Julie en Rob

Hoewel een e-mail een goede zet is voor een last-minute wijziging van je plannen, kan je dit bericht ( of een van de andere in dit artikel) via post verzenden. Op die manier krijgen de gasten een tweede, officiële huwelijksuitnodiging. De 10 beste tips voor je huwelijksuitnodigingen vind je trouwens hier.

3. Hoe formuleer je dat je een virtueel huwelijk plant?

Aan het begin van 2020 maakte het woord ‘Zoom’ misschien nog geen deel uit van je dagelijkse woordenschat – en geen haar op je hoofd had gedacht dat je je bruiloft via het online platform zou organiseren! Maar tegenwoordig is het een go-to-optie geworden voor stellen die graag willen trouwen en er niet iedereen bij kunnen hebben. Als je op een veilige sociale afstand van de priester of ambtenaar kunt staan, kun je een digitale bruiloft in je achtertuin plannen en anderen uitnodigen om de ceremonie virtueel te volgen.

Ik stel voor dat je de huwelijksgasten een ​​e-mail stuurt van zodra je over al de praktische informatie beschikt.  Als onderwerpregel kan je bijvoorbeeld kiezen voor: “Zelfde datum, nieuw plan!” Naast de details van de dag, zou je er ook zeker bij moeten vertellen hoeveel het voor je zou betekenen als je vrienden en familie er zouden zijn, ook al is dat dan maar via het internet.

Een sjabloon om je op weg te helpen:

Beste familie en vrienden,

Vanwege het coronavirus kunnen we onze bruiloft niet op [datum] houden zoals gepland. We willen echter nog steeds heel graag ons leven samen beginnen en hebben besloten om in plaats daarvan een virtuele ceremonie te organiseren. We hopen dat je via Zoom met ons meeviert op onze speciale dag.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om in te bellen op onze Zoombruiloft.

We hopen je daar te zien!

Veel liefs,

Sara en Tabitha

4. Hoe formuleer je dat je oorspronkelijke huwelijksdatum behouden blijft?

Hoewel de toekomst onmogelijk te voorspellen is, vragen je gasten zich waarschijnlijk af wat jullie plannen zijn en wat jullie gaan doen. Ik raad je aan om een ​​respectvol en dankbaar bericht te sturen naar je dierbaren. Je bruiloft is belangrijk, maar je wil ook dat je gasten weten dat hun gezondheid en veiligheid voorop staan. Begrijp dat dit een controversiële beslissing kan zijn, dus neem geen blad voor de mond. Benadruk dat- hoewel de situatie van het ene op het andere moment kan veranderen-, je je op je gemak voelt om door te gaan met het oorspronkelijke plan.

Vandaar dat ik aan het volgende sjabloon dacht op je op weg te helpen:

Beste familie en vrienden,

We hopen dat jij en je familie/ gezin in deze tijd gezond en veilig zijn.

Hoewel de coronacrisis voor veel onzekerheid heeft gezorgd, hebben we besloten om onze bruiloft op 27 maart 2021 alsnog te laten plaatsvinden.

We begrijpen dat de situatie van dag tot dag verandert, maar op basis van de huidige richtlijnen en de aanbevelingen van onze regering, denken we dat het komend voorjaar veilig zal zijn om samen te komen en te vieren. We houden je op de hoogte als dat zou veranderen.  

Voor onze internationale gasten begrijpen we dat het moeilijk of zelfs onmogelijk kan zijn om in de lente te reizen. Toch hopen we dat je er virtueel bij kan zijn via Zoom.

Neem gerust contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt.

Bedankt voor je geduld en begrip. We kunnen niet wachten om jullie binnenkort weer persoonlijk te ontmoeten.

Veel groetjes

Romy en Louis

Ben je nog op zoek naar nuttige tips om je bruiloft zo coronaveilig mogelijk te maken? Klik dan zeker verder naar dit artikel.

En, wat ga jij doen? Gaat de bruiloft door zoals gepland of wordt het ook bij jullie afstel?

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.