Je bent officieel verloofd! Maar wat nu gedaan? Geen zorgen, met de ultieme wedding checklist kom je een heel eind. Met zoveel to do’s in het verschiet en zoveel details die je niet uit het oog mag verliezen, lijkt het plannen van een bruiloft een hels karwei. Als je jezelf voldoende tijd geeft om de taken maand per maand te plannen en braafjes onze wedding checklist en tijdlijn volgt, wordt het werk leuker en minder stressvol.

Meer nog, door de planning maand per maand op te splitsen, verdeel je alles in hapklare stukjes en zal het veel minder overweldigend aanvoelen. De ideale verlovingstijd duurt zo’n 12 tot 14 maanden en heeft het voordeel dat bruidsparen hun leveranciers naar keuze kunnen boeken en niet hoeven uit te wijken naar een plan B.

Food tasting

De cateraar of de feestzaal liggen op dit moment al even vast. Nu is het moment aangebroken om hen een bezoekje te brengen en het menu te proeven.  Deze food tasting zal in de toekomst steeds belangrijker worden, omdat meer stellen ervoor kiezen om alles aan te passen, van de gepersonaliseerde cocktails tot de desserts.

Photo by Lara Onac Photography

Kies de bruidstaart  

Je hebt gekozen voor een dessertenbuffet? Yummie! Maar geef toe een bruidstaart is net dat tikkeltje feestelijker en hoort ook echt bij een bruiloft. Het levert ook altijd heel mooie plaatjes voor in jullie fotoalbum op. Leg je oor te luister bij familie, vrienden en kennissen. Misschien kennen zij een steengoede banketbakker?

Het moeilijkste aan het kiezen van een bruidstaart, is de vulling. Ik raad jullie aan om hierin jullie lievelingssmaken te volgen. Geraken jullie er echt niet aan uit? Hou je dan aan seizoenproducten. Een taart met slagroomvulling en vers fruit is perfect voor een zomerhuwelijk. Zwaardere vullingen zoals chocolade, crème au beurre en ganaches, smaken beter in de herfst of winter. Vergeet zeker niet de prijs de vragen, want een bruidstaart kan behoorlijk doorwegen in het budget.

Photo by Miro Wedding Photography

Koop de trouwringen

Ik raad jullie aan om de meest eenvoudige ringen te kiezen. Waarom? In principe hoort een trouwring een leven lang mee te gaan. Een ring die op dit moment trendy is, kan je binnen vijf jaar beu gezien zijn. #MyStory! In elk geval, de kans is groot dat je eenvoudige trouwring de tand des tijds zal doorstaan en bij alles past. Wist je trouwens dat geelgouden ringen de laatste jaren terug populairder worden?

Er bestaat heel wat discussie over aan welke ringvinger je nu precies een trouwring draagt. Links of rechts? Lees er alles over in dit artikel.

Photo by Flo De Geyndt

De bruidegom kiest zijn pak

Voor bruidegoms moet het minder ingewikkeld zijn om hun trouwlook samen te stellen dan voor de bruiden.  Met een net pak kan je nooit iets verkeerd doen. Ik raad je aan om opnieuw voor een tijdloos exemplaar te gaan. Een pak dat je ook voor andere gelegenheden kan dragen en gemakkelijk kan pimpen met een andere das, strik, hemd of accessoires om een totaal andere look te creëren.

Meer weten over dresscodes bij maatpakken? Lees dan zeker dit artikel.

Photo by Momentum Weddings- Mateo Jurcic

Test je bruidskapsel en make-up uit

Help je stylisten om jou te helpen door research te doen voor je naar de afspraak gaat. Je kan uiteraard heel Pinterest uitpluizen op zoek naar het mooiste bruidskapsel, maar verlies jezelf hierbij niet uit het oog. Wat ik daarmee bedoel is dat je best terugkijkt naar oude foto’s van jezelf. Je haar was misschien prachtig opgestoken bij het huwelijk van een vriendin? Of op je verjaardag droeg je bepaalde tinten make-up die je helemaal niet flatteerden? Het is belangrijk om met die informatie naar je afspraak te trekken.

Laatste tip: Breng foto’s mee en wees zo specifiek mogelijk over wat je wel en niet wilt. Sta hierop. Jouw kapsel moet bij je passen en niet bij de heersende trends. Als je nooit je haar opsteekt, dan zie ik niet in waarom je dat op je huwelijk wel zou doen. Zorg ervoor dat je wanneer je op de dag van je huwelijk voor de spiegel staat, jezelf nog herkent in de spiegel.

Heb jij je droomkapsel trouwens al gevonden of ben je nog op zoek naar inspiratie? Lees dan zeker verder in dit artikel.

Photo by Angela De Jong Photography

De wedding checklist van volgende maand lees je hier.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.