Een artikel boordevol inspo en tips & tricks voor wie op zoek is naar het mooiste bruidskapsel van het moment

Je hebt je bruidsjurk gevonden, je had een Assepoester-momentje toen de perfecte bruidsschoenen via post geleverd werden en je hebt al uren scrollend op Pinterest doorgebracht op zoek naar het mooiste haaraccessoire?! Elk onderdeel van je bridal look kan je ondertussen van je to do-lijstje schrappen, maar het bruidskapsel… dat is nog een groot vraagteken. Wat is er op dit moment done & what’s not? En waar vind je de perfecte haarstyliste? Zoek niet verder. In dit artikel geven we een antwoord op al je vragen.

Inhoudsopgave

MEET THE EXPERT

Olsa is een in Antwerpen gevestigde make-up en haarstyliste en de oprichster van Blush Olsa. Zij reist door heel België en Nederland om bruiden klaar te maken op hun mooiste dag en het enthousiasme waarmee ze dat doet, is opmerkelijk.“Ik ben een gepassioneerde, creatieve geest die voldoening krijgt van al die mooie creaties. Ik heb mijn 9-5 job opgegeven om mijn passie te volgen en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad, ondanks de huidige onzekere periode waarin we tegenwoordig leven. Het leven is te kort om je dromen niet na te jagen en in je comfortzone te blijven hangen. Als bruidsstyliste kan ik me volledig uitleven en bruidskapsels zijn helemaal mijn dada.”

bruidskapsels 2021
Olsa van Blush Olsa, gefotografeerd door Noho Artes.

The Blonde Wedding Reporter interviewde Olsa van Blush Olsa en dankzij haar tips & tricks heb ook jij een romantisch maar toch moderne bruidskapsel op jouw grote dag.

The Blonde Wedding Reporter: Welk bruidskapsel is op dit moment het meest gevraagd door jouw bruidjes? 

Olsa: Als ik een top vijf zou moeten maken, dan zou ik zeggen: een opgestoken kapsel met vlecht, een half opgestoken kapsel met krullen, een loshangend kapsel met beach waves, glamour waves of Hollywood waves en tot slot een gesofisticeerde ponytail oftewel een paardenstaartje met volume.

https://www.instagram.com/p/CILLlhpHB8o/

TBWR: Welke bruidskapsels zullen de komende maanden steeds populairder worden? 

Olsa: De Bohemianstijl wordt steeds meer en meer gevraagd. Niet te klassiek, niet te netjes, maar dit wil niet zeggen dat het een rommeltje mag zijn. Hier is het de kunst om de indruk te geven dat er niet heel veel werk in gestoken is, terwijl dit wel degelijk het geval is geweest.

TBWR: Zijn er bepaalde haaraccessoires die populair zullen worden?

Olsa: Ik merk dat accessoires met gedroogde bloemen steeds populairder worden. De romantische accessoires met kristallen en parels blijven ook nog even meegaan. Ik raad mijn bruidjes aan om te kiezen voor een kleuraccentje dat voorkomt in hun huwelijksthema. Grotere accessoires zijn ook trendy, maar dan kies je best voor een strak en modern kapsel.

https://www.instagram.com/p/CGuJiiCndpO/

TBWR: Hoe kies je als bruid een kapsel voor je grote dag? 

Olsa: Kijk naar het portofolio of het Instagramaccount van je haarstylist/e. Zoek naar bruidskapsels op Pinterest, maar wijk niet te hard af van wat je gewoonlijk mooi vindt bij jezelf. Als je bijvoorbeeld nooit je haar opsteekt, dan zou ik voor je huwelijk voor een losser kapsel gaan. Als je twijfelt, dan vraag je je kapper om een keertje proef te draaien en zowel losse als opgestoken kapsels uit te proberen.

TBWR: Hoe verzorg je je haar best in aanloop naar de bruiloft? 

Olsa: Breng wekelijks een goed masker aan. Gebruik een product om je haar te beschermen als je vaak de stijltang of krultang gebruikt. En gebruik altijd een haarserum voor de droge puntjes.

TBWR: Wast de bruid haar haar op de dag zelf of liever de avond ervoor? 

Olsa: Zonder twijfel, de avond ervoor! That’s the golden rule. Zo heb ik de beste textuur om aan een kapsel te beginnen. Het is heel belangrijk om je haar de avond ervoor te wassen, want als het haar olieachtig is, ga je vrijwel nooit een goed resultaat bekomen ondanks alle bestaande hulpmiddeltjes zoals droogshampoo en andere producten.

TBWR: Wanneer dient de bruid haar laatste afspraak voor een kleuring vast te leggen?

Olsa: Dat hangt ervanaf hoe vaak ze gewoonlijk een kleuring of balayage laat aanbrengen. Als ze iets nieuw wil uitproberen dan zou ik aanraden om dit twee maanden op voorhand te doen. Slaat het resultaat tegen, dan heb je nog genoeg tijd om het te corrigeren. In alle andere gevallen zou ik zeggen één tot twee weken voor de bruiloft.

TBWR: Zijn er bepaalde producten die je zou aanbevelen?

Olsa: Ja! Tegenwoordig ben ik echt fan van Moroccanoil. Ze hebben zichzelf ook bewezen door alle awards die ze hebben gewonnen. De awards die ze hebben gewonnen zijn bijvoorbeeld die van: de beste haarolie, het beste anti-pluisproduct, de beste conditioner, het beste glansverhogende product, het beste finishing product en ga zo maar door…

https://www.instagram.com/p/B6VoMXbH_nX/

TBWR: Zijn er voedingsmiddelen die het haar gezond maken en die we dus volop zouden moeten consumeren?

Olsa: Ja hoor, ze zeggen niet voor niets dat je bent wat je eet! Zalm, noten en groene groenten bevatten veel vitamine A en C. Ook een belangrijke bron aan vitamines en mineralen: magere zuivelproducten, wortels en oesters, die het anti-oxidant zink bevatten. Onze genen spelen ook een grote rol. Thank your momma als je gezegend bent met een mooie, bos haar. <3

TBWR: Op Tik Tok verschijnen er veel filmpjes van mensen die hun haar met rijstwater wassen. Heeft dit volgens jou zin of is dit klinkklare onzin? 

Olsa: Rijstwater heb ik nog niet geprobeerd, maar ik heb wel een keertje mijn haar gewassen met bier. Mijn moeder overtuigde mij en volgens haar zouden er veel ingrediënten in bier zitten die helpen om je haar glanzend te maken. Eerlijk gezegd voelde het toch een beetje vreemd aan, dus ik heb het maar bij die ene keer gelaten. (lacht)

TBWR: Zijn er celebrities waarvan jij vindt dat hun haar perfect of verschrikkelijk zat op hun huwelijksdag? 

Olsa: Het kapsel van Kim Kardashian op haar laatste huwelijk in 2014 ( met Kanye West nvdr) vond ik prachtig. Genoeg volume maar toch modern en glamourous.

TBWR: Welke bekende persoon zou jij graag kappen op haar huwelijksdag? 

Olsa: Jennifer Aniston! Ze heeft gewoonweg prachtig haar. Brad Pitt zou het zichzelf nog meer beklagen als hij haar opnieuw als bruid zou zien. 🙂

TBWR: Een paar vraagjes over de sluier dan. Hoort een bruid volgens jou een sluier te dragen? 

Olsa: Een bruid hoort niets, enkel als ze dit mooi vindt, dan kiest ze best voor een sluier. Het maakt alles wel extra romantisch. Dat moet ik toegeven. 🙂

Dress and veil by Anne Barge

TBWR: Waar zet je de sluier best vast in het haar? 

Olsa: Dat hangt van je kapsel af. Er zijn drie opties: je maakt de sluier bovenaan vast zoals dat het geval was bij Meghan Markle. Of je maakt hem vast in het midden van de haarkruin of onder je kapsel als je bijvoorbeeld een lage dot draagt.

TBWR: Stel ik heb fijn haar… kan ik een sluier dragen? 

Olsa: Ja natuurlijk! Er zijn genoeg manieren om de sluier goed vast te steken, ook bij fijn haar.

bruidskapsels
Dress and veil by Marchesa for Pronovias

TBWR:  Stel, ik heb lang haar en ik wil dit heel natuurlijk dragen op mijn huwelijksdag. Tegelijkertijd wil ik ook een sluier dragen tijdens de ceremonie, maar ik ben wel heel bezorgd of die sluier niet uit mijn haar zal glijden. Heb jij nuttige tips voor mij? 

Olsa: Dat probleem is gemakkelijk verholpen door het haar te touperen daar waar je het kammetje in zal steken. Het geheel wordt nadien nog extra vastgemaakt met een paar schuifspeldjes. Die moeten uiteraard niet zichtbaar zijn, maar moeten wel in het haar steken. Piece of cake!

In onze wedding planner zie je op welk moment je best een proefkapsel laat doen. De planning vind je via deze link terug.

Op zoek naar make-up tips voor de grote dag? Lees dan zeker dit artikel.

Wil je Olsa boeken voor je huwelijksdag? Neem dan contact op via www.Blush-Olsa.be

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.