Je bent officieel verloofd! Maar wat nu gedaan? Geen zorgen, met de ultieme wedding checklist kom je een heel eind. Met zoveel to do’s in het verschiet en zoveel details die je niet uit het oog mag verliezen, lijkt het plannen van een bruiloft een hels karwei. Als je jezelf voldoende tijd geeft om de taken maand per maand te plannen en braafjes onze wedding checklist en tijdlijn volgt, wordt het werk leuker en minder stressvol.

Meer nog, door de planning maand per maand op te splitsen, verdeel je alles in hapklare stukjes en zal het veel minder overweldigend aanvoelen. De ideale verlovingstijd duurt zo’n 12 tot 14 maanden en heeft het voordeel dat bruidsparen hun leveranciers naar keuze kunnen boeken en niet hoeven uit te wijken naar een plan B.

Verstuur de huwelijksuitnodigingen naar de gasten

Oef, het harde werk zit erop. Je hebt de huwelijksuitnodigingen gekozen of zelf ontworpen. Nu komt het erop aan om ze de deur uit te krijgen. Vergeet niet om een rsvp-kaartje in de envelop te steken en vraag dat je gasten ten laatste een maand voor de bruiloft laten weten of ze er op jullie grote dag zullen zijn. Voilà, nu snel naar de brievenbus hollen.

Wil je onze 10 tips voor de huwelijksuitnodigingen nalezen? Klik dan op deze link.

Eerste pasbeurt bruidsjurk

De bruidszaak heeft je laten weten dat je bruidsjurk aangekomen is en er wordt een datum geprikt om jouw jurk voor het eerst te gaan passen. Spannend, hoor! In het bijzonder omdat je jouw bruidsjurk een paar maanden geleden al gekozen hebt en sindsdien niet meer gezien hebt. Hou er rekening mee dat er waarschijnlijk retouches moeten gebeuren. Wat je daarvan moet verwachten, lees je in dit artikel.

wedding checklist

Tip: leg meteen de afspraak vast voor de tweede pasbeurt!

Koop cadeautjes voor de getuigen, ouders en bruidsmeisjes en -jonkers

Hoeveel geld je er per persoon tegenaan smijt is niet belangrijk, wel hoeveel symboliek er achter elk presentje schuilt. Kies iets dat functioneel is, maar liefst zo persoonlijk mogelijk. Inspiratieloos? We hopen dat de tips in het volgende artikel je op ideeën brengen.

Bestel de bloemen

Je weet ondertussen vast wat de look & feel van je bruiloft zal zijn en welke bloemen je mooi vindt. Tijd om je bloemist erbij te betrekken en je bruidsboeket, bloemencorsages, bloemenkransen voor de bruidsmeisjes, boutonnières, tafeldecoratie, een altaarstuk, een bloemstukje voor op de bruidstaart, … te gaan bestellen. Vraag ook raad aan de bloemist over de houdbaarheid en bloeiperiode van bepaalde bloemen. Weet je niet welke bloemen en grassen in 2021 supertrendy zijn? Lees er meer over via deze link.

wedding checklist
Photo by: Elodie Deceuninck Photography

Music Maestro!

De ceremonieboekjes zijn klaar en de DJ en muzikanten al lang geleden geboekt. Contacteer hen nu opnieuw en speel je lijstje gekozen muziek aan hen door. Als je nog op zoek bent naar dé typische wedding songs, dan doe je in dit artikel zeker en vast veel inspiratie op.

Koop alle kleine must-haves

Of het nu over decoratie of hebbedingetjes voor de gasten gaat, koop alle ‘kleine dingen’ nu al. Hoe sneller je van deze taak af bent, hoe rustiger je zal zijn. Deze dingen schieten ons alvast te binnen:

wedding checklist
Photo by Andrea Grzicic
 • De tafelnummers
 • De cake topper
 • Een taartmes
 • Het gastenboek en schrijfgerief
 • Een enveloppendoos
 • Het ringkussentje of een ringendoosje
 • Accessoires voor de bruidsjonkers
 • Accessoires voor de bruidsmeisjes
 • Een mooie en/ of gepersonaliseerde kleerhanger voor je bruidsjurk
 • Een satijnen kimono en bijpassende slippers
 • Gepersonaliseerde zakdoekjes, waaiers, zonnebrillen, …
 • Dekentjes, sjaals of flip flops voor je gasten
 • Mandjes om alles in te bewaren
 • Geurkaarsen
 • Mondmaskers en ontsmettingsgel

Tip: vergeet je decoratieborden niet te bestellen. Wij somden de zeven belangrijkste decoratieborden voor je op in dit artikel.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.