20 originele huwelijksbedankjes

Het is een mooie geste om je gasten niet met lege handen naar huis te sturen aan het einde van de bruiloft, maar hen een kleinigheidje mee te geven als herinnering aan jullie mooiste dag. Hieronder sommen we 20 originele huwelijksbedankjes op, want geeft nu zelf toe, iedereen krijgt graag een goodie als dankjewel.

Stel je dankbaar op

Een aantal keren ben ik met lege handen van een bruiloft vertrokken. En al besef ik dat niet iedereen het met me eens zal zijn, ik vond dat heel vreemd. Het maakte het afscheid van het koppel ook een beetje ongemakkelijk en ik vond het ook een beetje onbeleefd. Precies alsof mijn aanwezigheid er niet toe deed. Ik raad je dus echt aan om iets voor je gasten te voorzien. En neen, dat hoeft echt geen kapitaal te kosten. Er zijn online sites genoeg te vinden waar je spulletjes aan een schappelijke prijs kan vinden en toch een mooie indruk achterlaat bij je gasten.

Originele huwelijksbedankjes die passen bij je huwelijksthema

Les nummer 1? Kies voor een bedankje dat qua stijl en functionaliteit past bij de rest van jullie huwelijksdag. Je wil dat je gasten naar huis gaan met het gevoel dat alles op jullie bruiloft bij elkaar paste. Omdat er over kleuren en smaken  niet te twisten valt, hebben we hieronder de huwelijksbedankjes in categorieën onderverdeeld.

Oh, en als je op zoek bent naar originele cadeautjes voor je bruidsmeisjes of getuigen, dan klik je best verder naar dit artikel.

Puur natuur

Vetplantjes en cactussen zijn supertrendy, dus waarom zou je ze niet meegeven aan je gasten? Ook populair: zaadjes van bloemen, planten, groenten en fruit die de gasten thuis kunnen planten. We schatten dan mini-droogboeketjes ook in opmars zijn, aangezien we nu al heel wat bruidjes zien die liever een droogboeketje als bruidsboeket hebben. Ben je trouwens benieuwd naar de meest trendy bloemen en grassen voor het bruidsboeket van 2021? Klik dan zeker op deze link.

After toast

Met een flesje champagne of schuimwijn doe je nooit iets verkeerd. Ook een streekgebonden likeurtje of biologische vruchtensap kan een idee voor een huwelijksbedankje zijn. Een gepersonaliseerde sticker met jullie namen en huwelijksdatum erop en klaar is kees.

Snoep en zoet

In bepaalde zuiderse landen worden er aan het einde van het feest suikerbonen geserveerd die je zelf mag scheppen uit grote kruiken en in gepersonaliseerde zakjes stoppen. In onze contreien is dit gebruik nooit echt ingeburgerd geraakt, maar snoepgoed doet het wel altijd goed als huwelijksbedankje. Groot voordeel? De opties zijn eindeloos.

DIY

Bruidsparen die geen zin hebben om veel geld te besteden aan hun huwelijksbedankjes, kunnen altijd zelf iets in mekaar knutselen of bakken. De bruidegom is misschien superhandig en in staat om gsm-houders in hout te maken? Of de bruid maakt zelf pesto of confituur in? Of wat dacht je van een flesje olijfolie met een rozemarijntakje in voor je rustic garden party?

Photo credit: Hello Love Photography

Handige hebbedingetjes

Denk hierbij aan alle spulletjes die je op dagelijkse basis nodig hebt. Een greep uit het aanbod: een flessentrekker, een kurkenstop, een ovenwant, een bagagelabel, een lookperser, een honinglepel, een thee-ei, een sleutelhanger, …

Mooi in je interieur

Meestal zijn dit de iets klassiekere huwelijksbedankjes die toch echte blijvers zijn. Wat moet je je hierbij bij voorstellen? Een mooi ringenschoteltje in porselein, een kandelaartje in kristal, een zilveren bladlezer, een vaasje, een een fotokadertje met jullie foto in, een lekker geurende kaars. Als het iets meer mag kosten, dan maak je met deze cadeautjes zeker en vast een verpletterende indruk op je gasten.

Grappig

Veel bruidsparen zijn bijzonder creatief en bedenken woordspelingen die een directe verwijzing zijn naar hun huwelijksbedankje. Kan jij er zelf ook een paar verzinnen?

Safety first

We leven in ongeziene tijden en veel koppels grijpen dan ook de actualiteit aan en stemmen hun huwelijksbedankje af op de gezondheidscrisis die we wereldwijd meemaken. Een gepersonaliseerde ontsmettingsgel of een paar mondmaskers worden dan al snel populaire huwelijksbedankjes.

Spamomentje

Of je nu kiest voor een heerlijk geurend zeepje, luchtverfrissers of een bruisbal voor in bad… Dit is het type huwelijksbedankjes waar je gasten nog heel lang van kunnen nagenieten.

Via Etsy

Supertrendy

Toen ik onlangs een huwelijk bijwoonde had het bruidspaar er niet beters op gevonden dan een bloemenkar te laten aanrukken boordevol verse snijbloemen. Elke gast mocht zijn eigen boeketje samenstellen en afwerken met satijnen, raffia of organza linten en kaartjes. Alle gasten waren zeer verrast en ik vond dit by far het meest originele idee dat ik de laatste jaren gespot heb.

Heb jij een beter idee of wil jij ons weten wat jullie huwelijksbedankje zal worden? Wij kijken uit naar jullie mailtjes.

Let's Talk

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.