Een van de dingen die waarschijnlijk niet in je opkomen wanneer je een bruiloft plant, zijn de decoratieborden die deel uitmaken van het huwelijksdecor. Toegegeven het is een nieuwe trend, maar wel eentje die je huwelijk een extra touch geeft. In dit artikel sommen we de 7 must have decorborden voor je bruiloft op:

De decorborden zijn een van de eerste dingen die je gasten zien wanneer ze aankomen, en hoewel ze misschien een detail lijken, spelen ze een sleutelrol in de aankleding van je bruiloft. Welkomstborden geven je gasten het gevoel dat hun aanwezigheid ertoe doet. Een bord dat aangeeft waar de cadeaus moeten neergezet worden of een bord om jullie custom made aperitiefje te introduceren. Je kan het zo gek niet bedenken of er kan een bod voor gemaakt worden. Wat het helemaal leuk maakt? Je stroopt zelf de mouwen op voor authentieke DIY borden of je besteld online op Etsy.

1. Het welkomstbord

Welkomstborden doen precies wat ze zeggen: ze verwelkomen je gasten! Een gast die van ver komt, is gerustgesteld te weten dat ze op het juiste huwelijk aanbeland zijn en zullen je wedding planner of ceremoniespreker minder storen met telkens opnieuw dezelfde vragen. Wat moet er op zo’n welkomstbord staan? De namen van het bruidspaar, de huwelijksdatum en de plaats of feestlocatie als je dat wenst.

2. Onderteken hier het gastenboek

Gastenboeken dienen als een mooie herinnering waarin je lang na je huwelijk nog graag door zal bladeren. Een persoonlijke, handgeschreven wens van een goede vriend of een ver familielid is altijd prettig om te lezen, maar natuurlijk moeten de genodigden het gastenboek wel vinden. Een bord dat aangeeft waar het gastenboek ligt, is dan ook een goed idee. Maak er een gezellig plekje van en neen, je bent echt niet gek als je een antiek bureau laat aanslepen. Dat maakt de gasten alleen maar duidelijk hoe belangrijk hun woorden voor jullie zijn.

3. Pimp je huwelijksceremonie

Een van de gemakkelijkste manieren om je  ceremonieruimte aan te kleden, is door te werken met verschillende afmetingen van borden. Ook met de opschriften op de borden kan je origineel uit de hoek komen. Je kan er het dagprogramma op tentoonstellen, het kan de perfecte tool zijn om je gasten te laten weten dat ze tijdens de ceremonie mogen gaan zitten waar ze willen. Of je voegt je favoriete liefdesquotes en gedichten toe. Kortom, durf creatief zijn!

4. Bewegwijzering

Als jullie bruiloft op een grote feestlocatie plaatsvindt, dan is het voor de gasten handig om via bewegwijzering hun weg naar de receptieruimte, de toiletten, het terras of de parking terug te vinden.

5. Seating plan

Het is voor de gasten altijd spannend om te weten met wie ze aan tafel zullen zitten en misschien appreciëren ze het ook om te ontdekken welke originele naam hun tafel gekregen heeft. Match het seating plan met een drankje en je zal zien dat de gasten hun schroom net iets sneller overboord gooien.

6. Wat eten we vandaag?

En dan kan er eindelijk geklonken worden op het geluk van het kersverse paar. Traditioneel komen hier bubbels aan te pas, maar de laatste tijd merken we toch dat veel koppels hun gasten trakteren op een signature cocktail. Het is prettig om de ingrediënten van die drankjes te kennen, vooraleer de gasten zich op de open bar smijten. Ook een atypische menukaart is een mooi decoratiestuk en bovendien zal het een smakelijk onderwerp van gesprek zijn onder de huwelijksgasten. Pssst, trend lanceren? Laat het menu op het tafelkleed printen!

7. Bedankjes

En dan zit het feest erop en is het tijd om naar huis te gaan… De meeste huwelijksgasten zijn blij als ze een kleine attentie mee naar huis krijgen als dank voor hun aanwezigheid. Dat kan een mini-flesje champagne zijn, een zeepje, een sleutelhanger, een huisgemaakte confituur, … enfin, zolang het maar binnen het thema van je huwelijk past. Helaas lopen veel gasten voorbij aan de stand met huwelijksbedankjes. Een aangepast bord om de aandacht erop te vestigen is dus geen overbodige luxe.

Ben je nog op zoek naar andere deco-inspiratie? Lees dan hier hoe je een magische huwelijksceremonie ontwerpt.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.