De ring is gekocht en de reis of het restaurant was geboekt, maar kijk daar is corona weer om al onze plannen in de war te sturen. Wij sommen voor jou 10 tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown op. De eindejaarsperiode en Kerst in het bijzonder, zijn altijd al een ideaal moment voor een huwelijksaanzoek geweest en we hopen dat deze traditie ook tijdens de quarantaine verdergezet zal worden. Lees vooral verder als jij:

  • van plan was om je vriend(-in) ten huwelijk te vragen,  
  • moeite hebt om de eerder gemaakte plannen aan te passen aan de quarantainebeperkingen,
  • toch een onvergetelijk huwelijksaanzoek op poten wil zetten.

Niet alle huwelijksaanzoeken hoeven groots en ver van huis te gebeuren. Zolang jouw vraag maar uit het hart komt. Neem het van ons aan, dat is het enige dat er voor je verloofde in spe echt toe doet. En misschien een fonkelende diamant van bij Tiffany’s? 🙂 Stuur dit artikel zeker naar je partner om hem/ haar dat kleine duwtje in de rug te geven.

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: In de achtertuin

Hoe groot of klein ook, verander je achtertuin of terras in een sprookjesachtige plek. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar twinkelende lichtjes, een set warme dekentjes en kussens, wat kaarsen en het knisperend vuurtje van een vuurkorf. En dan is het wachten op zonsondergang. Als het aanzoek eenmaal achter de rug is, kun je samen naar de sterren kijken.

Pinterest

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: Picknick

Zoek een plaatselijk park, een meer of bos met een prachtig landschap. Het is handig als er een prieel of bankje in de buurt is om bij neer te ploffen.  Zoek een picknickmand- gelukkig zijn de winkels in België terug open!-, pak jullie favoriete snacks en drankjes in- en neem zelfs de hond kan mee om van deze onvergetelijke dag te genieten. Oh, vergeet het tafellaken of de sprei niet en wees na het aanzoek lief voor de natuur. Neem al het afval mee naar huis.

Pinterest

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: Home make-over

Waarvan is je lief in de ban? Heeft hij/ zij een favoriete vakantiebestemming? Een lievelingsfilm of een restaurant waar jullie altijd samen genoten? Kies een thema en tover een ruimte in jullie huis helemaal om. Zorg ervoor dat het decor, het eten en de kleding helemaal bij dat thema passen. Zorg ook voor de muzikale ondersteuning en download online deuntjes die bij het thema passen. Dolle pret gegarandeerd als je lief een Disneyfanaat is.

Hebben jullie al een gezin? Betrek het hele gezin dan bij het aanzoek. De aanwezigheid van de kids of een inwonende grootouder is ideaal om plaatsvervangend videograaf en fotograaf te zijn.

Pinterest

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: Bordspellenavond

Dit is een goede manier je partner te verrassen en bovendien kan je om het even welk spel ervoor gebruiken: van een eenvoudig kaartspel tot Twister, en echt alles daartussenin. Schrijf “Wil je met me trouwen?” op een kaart die hij/ zij trekt. De mogelijkheden zijn eindeloos en de voorbereiding snel en simpel.

Pinterest

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: Spa At-home

Nu welnesscentra gesloten zijn, trakteer je je geliefde op een in-home spa. Maak er een echt welnesstraject van: een ontspannend bad met zeezout en bloemenblaadjes. Een gemberthee met citroen en een gezonde snack en tot slot een ontspannende massage met etherische olieën. Terwijl je partner een halfuurtje krijgt om lekker ingeduffeld bij te komen, bereid jij de lunch of het diner voor en vergeet je natuurlijk niet om dé vraag te stellen.

Pinterest

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: Speurtocht door de stad of door het dorp

Tijdens de quarantaine kent iedereen het gevoel hebben van opgesloten te zitten. Zet voor je partner een heuse speurtocht op poten en laat hem/ haar door de stad zwerven op zoek naar antwoorden. Je kan misschien ook een speurtocht gebaseerd op jullie relatie in elkaar boksen? De bestemmingen die je selecteert zijn: de plek waar je elkaar voor het eerst ontmoette, het restaurant waar je je eerste date had, of je eerste kus, of je favoriete date night-plekje en al de andere plaatsen die speciaal zijn voor jullie.

Photo credit: Kir2Ben

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: Movie Night – met jou in de hoofdrol!

Wat is een betere manier om als koppel herinneringen op te halen dan samen een homevideo te bekijken? Maak een XL-film op basis van jullie video’s, reels en foto’s en bekijk ze voordat je de grote vraag stelt. Maak de woonkamer of de tuin extra comfortabel met stapels kussens en dekens om op te loungen terwijl je naar de film kijkt. Kaarsen en kerstlampjes maken de ruimte nog gezelliger. Romantiek gegarandeerd.

Pinterest

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: Werk samen met lokale leveranciers

Er is geen betere tijd dan nu om samen te werken met lokale huwelijksleveranciers. Bestel bloemen bij een plaatselijke bloemist, een cake of snoep bij de bakker om de hoek of schakel een plaatselijke fotograaf in om je aanzoek op de gevoelige plaat vast te leggen.  

Pinterest

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: Schakel je hond in…

Of de andere huisdieren die deel uitmaken van je gezin! Ook hier kan je het huwelijksaanzoek aankleden zoals je wil. Als je denkt dat je trouwe viervoeter niet zo braaf zal blijven liggen, dan kan je de ring vastmaken aan zijn halsband al dan niet verpakt in een stoffen zakje. Wedden dat hij/ zij nu zeker ‘JA’ zal zeggen?

Life of Roscoe

10 Tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown: Sluit de avond af met een virtueel verlovingsfeest!

Verzamel al je vrienden en familie om virtueel jullie verloving te vieren. Hoewel het niet ideaal is, is het het beste wat je nu kunt doen. We zijn er zeker van dat iedereen heel blij zal zijn om toch nog mee te kunnen vieren. To do: bezorg de online genodigden een feestbox met bubbels en hapjes.

Pinterest

Wij hopen dat je iets hebt aan deze 10 tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown. Veel bruiden vragen zich af wanneer precies na het huwelijksaanzoek ze op zoek mogen gaan naar hun droomjurk. Mijn advies is dat, hoe vroeger je begint, hoe beter. En moest je door de bomen het bos niet meer zien, lees dan zeker dit artikel. Geniet van deze heerlijke tijd! <3

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.