Je bent officieel verloofd! Maar wat nu gedaan? Geen zorgen, met de ultieme wedding checklist kom je een heel eind. Met zoveel to do’s in het verschiet en zoveel details die je niet uit het oog mag verliezen, lijkt het plannen van een bruiloft een hels karwei. Als je jezelf voldoende tijd geeft om de taken maand per maand te plannen en braafjes onze wedding checklist en tijdlijn volgt, wordt het werk leuker en minder stressvol.

Meer nog, door de planning maand per maand op te splitsen, verdeel je alles in hapklare stukjes en zal het veel minder overweldigend aanvoelen. De ideale verlovingstijd duurt zo’n 12 tot 14 maanden en heeft het voordeel dat bruidsparen hun leveranciers naar keuze kunnen boeken en niet hoeven uit te wijken naar een plan B.

Bestel de huwelijksuitnodigingen

Er zijn een paar basisregels die je moet volgen wanneer je de huwelijksuitnodigingen kiest: bestel er voldoende. Meer nog: bestel er liever een paar teveel, want je maakt altijd een fout of je vergeet iemand.

Maak duidelijke afspraken met de leverancier over de opleverdatum. Organiseer je zodat je de bevestigde aanwezigheden op een gemakkelijke manier kan opvolgen. Een RSVP-kaartje kan in dat geval soelaas bieden.

wedding checklist

Check nogmaals alle adressen van de genodigden en de correcte schrijfwijze van hun naam. Meer tips over de perfecte huwelijksuitnodiging, lees je als je op deze link klikt.

Wanneer het op het design van de huwelijksuitnodiging aankomt, zijn er ontelbare mogelijkheden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Herinner jezelf eraan dat het gekozen design of thema naadloos moet aansluiten bij het type huwelijk dat je voor ogen hebt of de vibes die het zal uitstralen.

Ben je creatief of durf je de uitdaging aan om zelf je huwelijksuitnodiging te ontwerpen? Lees dan zeker dit artikel waarin we de beste sites voor het ontwerpen van je huwelijksuitnodiging aanbevelen.

Stel het menu samen

Vorige maand heb je een succesvolle tasting gehad op de feestlocatie of bij de gekozen cateraar. Nu je een goed idee hebt van zijn/ haar kook- en presentatiestijl, is het moment aangebroken om ook dit aspect van jullie bruiloft definitief vast te leggen.

Photography by Giuliana Covella Photography

Misschien hebben jullie elk hapje, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert op voorhand willen proeven? Of hadden jullie een blindelings vertrouwen in de chef en kreeg hij de boodschap: “maak er iets lekkers van”, mee? Hoe dan ook, nu is het moment om het voorgestelde menu goed te keuren dat past bij jullie budget, jullie smaakpapillen en de dagindeling van de bruiloft.

Huwelijksbedankjes en goodie bags

Huwelijksbedankjes… op de redactie vinden we het een absolute must. Het is gewoon een mooi gebaar om je gasten met een souvenir aan jullie mooiste dag naar huis te sturen. Ben je inspiratieloos? Lees dan zeker dit artikel waarin we de meest originele huwelijksbedankjes oplijsten. Ook hier weer geldt de regel: kies iets wat bij het thema en de stijl van je bruiloft past.

20 originele huwelijksbedankjes

De coronapandemie blijft voor veel koppels roet in het eten strooien en grote gezelschappen blijven taboe. De meesten genodigden kunnen in het beste geval de ceremonie bijwonen. Veel bruidsparen willen toch ‘iets’ doen om hen het gevoel te     geven dat het feest is. We zien dan ook een toenemende populariteit van goodie bags die aan het gemeentehuis uitgedeeld worden aan vrienden en familie. Daarin stoppen de bruidsparen een flesje bubbels, iets lekkers( cupcakes, zoutjes, chocola, …) en de save the date-kaart voor hét avondfeest wanneer deze vervloekte gezondheidscrisis ein-de-lijk achter ons ligt.

Boek de photo-booth

Photo booths zijn de laatste  helemaal ingeburgerd geraakt. Wacht dus niet langer om jullie exemplaar te boeken. Het is zeker geen must en wie op zoek is naar andere originele manieren om je gasten te entertainen, leest best het volgende artikel.

Schrijf je geloften

Als je je niet lekker voelt bij het idee om voor iedereen je zelfgeschreven geloften uit te spreken, dan doe je dat gewoon weg niet en hou je je aan de traditionele tekst.

Ben je wel van plan om je eigen geloften te schrijven, dan moet je nu alvast beginnen nadenken over wat je wil zeggen. Zal het een traditionelere toon hebben? Of ben je van plan om iedereen aan het huilen te brengen. Geef je er een feministische toets aa, of zing je je geloften liever? Wat er ook van aan is, stel het niet langer uit, want de komende maanden worden razenddruk en voor je het weet sta je aan het altaar.

Selecteer de teksten voor het mis- of ceremonieboekje

Bijbelse verhalen en verzen zijn altijd op hun plaats bij een plechtige gebeurtenis, maar misschien ben je niet zo gelovig? Er zijn niet-religieuze opties zat, vraag het maar aan Google. Een greep uit de mooiste liefdesgedichten vind je trouwens hier.

Phtoography by Sylvie Stijven Photography

Spreek af met de priester, de ambtenaar van burgerlijke stand of de ceremoniespreker  

Wees je ervan bewust dat niet elke ceremonie rechtsgeldig is. Vraag dus goed na wat in jouw stad of land de regels zijn. Een niet-confessionele huwelijksceremonie op het strand of in het bos kan een prachtige ervaring zijn, zolang je je maar realiseert dat je daarom nog niet officieel in de echt verbonden bent.

Photography by Giuliana Covella Photography

Wie het huwelijk ook sluit, spreek met elkaar goed af wat de tone of voice van jullie bruiloft is en wat jullie verwachtingen zijn.

Start met de DIY-knutselmarathon

Je hebt wat teveel op Pinterest gescrold en heel wat leuke ideetjes op gedaan. Als echte creativo zie je het helemaal zitten om zelf aan de slag te gaan met het lijmpistool. Fijn zo, maar dan is nu wel het moment aangebroken waarop je moet beginnen.

Photography by Giuliana Covella Photography

Haal de verfborstels boven, trommel je beste vrienden op, een lekker drankje en hapje erbij en voor je het weet is dat decoratiebord of bloemenmuur klaar.

De wedding checklist van volgende maand, lees je hier.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.