Senne en Chloë trouwden op 4 september 2020, vlak na de ogenschijnlijk zorgeloze zomer van datzelfde jaar. Eventjes leek het erop de coronapandemie onder controle was, maar in augustus kregen veel toekomstige bruidsparen toch nog een flinke opdoffer te verwerken. Zo ook Chloë en Senne. Met een grote groep gezellig tafelen en dansen, was opnieuw verboden. Toch was er van uitstel van hun huwelijk geen sprake, want Senne en Chloë, die hadden andere plannen en lieten hun romantische coronahuwelijk gewoon doorgaan. Hieronder lees je hun liefdesverhaal.

The Blonde Wedding Reporter: Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?  


Chloë: Wij hebben elkaar vier jaar geleden leren kennen op het werk. Ik werkte er als pas afgestudeerde ter vervanging van een ergotherapeut en Senne liep er stage als verpleegkundige. We hadden beiden een relatie en leerden elkaar dus gewoon kennen als collega’s. 

TBWR: Wanneer sloeg de vonk definitief over?  


Chloë: In november 2017. Een jaartje na onze eerste ontmoeting op het werk, raakten we aan de praat op sociale media. We ontdekten van elkaar dat we beiden geen relatie meer hadden en besloten samen een stapje in de wereld te gaan zetten. Het klikte meteen tussen ons. Na enkele afspraakjes, begonnen de vlindertjes al vlotjes te fladderen en ook de aantrekkingskracht was groot. Het duurde niet lang voor we een koppel zouden worden. 16 november 2017 zou vanaf dan ons ‘jubileum’ worden. 😊  Op dat moment woonden we nog alle twee bij onze ouders, maar we voelden al snel aan dat we ons eigen plekje en privacy wilden en gingen na een jaartje samenwonen.

TBWR: Heeft Senne het aanzoek gedaan?  

Chloë: Uiteraard! 🙂 We zijn nogal traditioneel op dat vlak. Ik wist dat hij me heel graag wilde vragen en keek hier stiekem heel erg naar uit. Hij had al eens had laten vallen dat hij er niet zo lang mee zou wachten, dus mijn ongeduld nam met de dag toe! 🙂  Ik was blij dat hij klaar was voor deze volgende stap, ondanks onze ‘jonge leeftijd’. Kortom, we hielden er dezelfde opvattingen op na: eerst kiezen voor elkaar, en in een volgende stap voor een kindje gaan. 

TBWR: Was het huwelijksaanzoek origineel?

Chloë: Het was zeker romantisch en persoonlijk, ja. 🙂 Senne had een verrassingsweekendje gepland naar Amsterdam en we maakten het er gezellig. Een etentje, wat rondwandelen, samen op hotel,… Toen we na een avondwandeling richting het hotel terugkeerden, stopte hij ineens aan een grachtje waar een steigertje lag. Hij stelde voor om daar nog even naartoe te wandelen. Zo gezegd, zo gedaan dus en daar stonden we dan op het steigertje. De zon was al aan het ondergaan. Wij waren elkaar aan het omhelzen.

Tot hij plots een stap achteruit deed, van het trapje afdaalde, en op één knie ging zitten! Toen wist ik het meteen: “Ojee! Dit is hét!!!” En ja hoor, heel lief en gemeend verklaarde hij mij zijn liefde en vroeg of ik met hem wilde trouwen. Uiteraard heb ik “JA” gezegd! Toch was ik even helemaal van mijn melk en voelde het heel gek aan… Ineens waren we verloofd!

TBWR: Hoe verliep de zoektocht naar de bruidsjurk en wat is het uiteindelijk geworden?  


Chloë: Ik was al een poosje op het internet aan het speuren. Ik was op zoek naar een bepaalde stijl en specifieke jurken die ik mooi vond. Al snel had ik mijn stijl gevonden en daar was ik eigenlijk meteen van overtuigd. Ik had een vrij nauwkeurig idee van hoe mijn bruidsjurk eruit moest zien: er moest kant aan zijn, en hij moest vooral romantisch en elegant zijn. Prinsesachtig, maar zonder grote, brede rok of enorm veel lagen tule. Ik keek vooral naar A-lijnjurken, die mijn silhouet mooi in de verf zouden zetten.

Als je me vroeger gevraagd zou hebben hoe ik mijn bruidsjurkenjacht zou omschrijven, dan zou ik zeker gedacht hebben dat ik véél meer winkels zou bezocht hebben en veel meer jurken zou gepast hebben. Tot mijn grote verbazing heb ik vrij snel mijn keuze gemaakt. Na een vijftal jurken in dezelfde stijl te hebben gepast, wist ik dat ik mijn droomjurk gevonden had.  

Pas op, ik weet dat ik nog lang zou kunnen hebben gepast, want er waren veel jurken die ik heel erg mooi vond. Toch heb ik dit bewust niet gedaan, omdat je het jezelf dan zo moeilijk maakt. Ik was van in begin al fan van het bruidsmodemerk Ladybird en wilde iets met een ‘illusion rug’ en kantafwerking, en dat is het uiteindelijk ook geworden. 🙂 Enkel de gedrapeerde laagjes organza stonden niet direct op mijn verlanglijstje, maar ik vond dit uiteindelijk veel romantischer ogen dan een soepel vallende stof.

TBWR: Had jullie coronahuwelijk een bepaald thema?  


Chloë: Ja, je zou met de volgende trefwoorden naar ons huwelijk kunnen verwijzen: ‘landelijk, romantisch, chic’. Niet té bohemien of te botanisch, maar wel een combinatie van natuurelementen en toch een romantische, zachte uitstraling. Dit vertaalde zich door het gebruik van veel jute stof, witte kantafwerking en spulletjes in hout. Als kleurenthema hebben we gekozen voor een variatie van beige, wit en roze tinten. 

TBWR: Waarom was het voor jullie belangrijk om te trouwen?  


Chloë: We vinden het belangrijk om echt voor elkaar te kiezen en dit te doen voordat we mama en papa zouden worden. Het is een verbintenis naar elkaar toe en iets wat we traditioneel gezien ook wilden om onze liefde officieel te ‘bezegelen’. 

TBWR: Waarom hebben jullie besloten om jullie coronahuwelijk alsnog door te laten gaan?  


Chloë: Dit was een moeilijke beslissing, maar langs de andere kant stond het voor ons ook vast dat we sowieso zouden trouwen. Ik werd afgelopen zomer 30 en ook al is dit misschien nog jong, onze kinderwens speelde toch een beetje mee. We willen graag nog jonge ouders zijn en het huwelijk uitstellen zou op den duur onze traditionele opvattingen in de war sturen.

Bovendien waren we sinds april gestopt met de pil, dus wisten we dat de kans groot zou zijn dat ik zwanger kon zijn op ons huwelijk. Uitstel zou betekenen dat de kans er ook in zat dat de baby er al zou zijn… Dit zou op zich geen ramp zijn, maar we wilden die dag toch echt nog onder ons tweetjes vieren.🙂 

TBWR: Heeft de coronacrisis veel moeilijkheden met zich meegebracht?  


Chloë: Toch wel. Vooral de onzekerheid knaagde aan ons. Het klinkt misschien wat vreemd, maar op den duur raak je er zelfs wat aan gewend. Er veranderde continu zo veel dat je niet anders kon dan plannen in het hier en nu. Afwachten en hopen werd dagelijkse kost. Elke veiligheidsraad weer opnieuw. De hele zomer lang kwam september niet ter sprake. Ook al zag het er in juni even heel erg goed uit, toen kwam de weerslag. In augustus werd het ons ineens heel duidelijk dat ons avondfeest een no go zou worden. Ook al hadden we hier wel lang nog op gehoopt.

Wat er wel vlot verliep, waren de afspraken met onze leveranciers. Zij waren allemaal erg begripvol en flexibel. Onze feestzaal gaf ons meteen de mogelijkheid voor een back up- datum tot wij meer zekerheid hadden. Deze datum, 25 juni 2021, staat nu trouwens nog steeds op de agenda en hopelijk kunnen we dan wél ons avondfeest laten doorgaan. Zij waren zo vriendelijk om hun tuin voor onze ceremonie open te stellen.

Na de ceremonie hadden de feestzaaluitbaters ook een glaasje bubbels voorzien. Een echte receptie was er op ons coronahuwelijk niet, want iedereen moest op zijn stoel blijven zitten, maar ik vond het wel heel attent. Ook de bloemist, visagiste, DJ en fotograaf, hebben ons niet in de steek gelaten. Dus al bij al, vielen de problemen echt nog wel mee. 🙂 

TBWR: Verschilde jullie huwelijk veel van de oorspronkelijke planning?  


Chloë: Ja, toch wel. Het echte avondfeest met het diner, het dessertbuffet, de openingsdans en het dansfeest zijn niet kunnen doorgaan. We zijn dan maar op restaurant gegaan met onze ouders, broers en hun partners, en een tante en nonkel met wie ik een sterke band heb. Ook de wettelijke trouw, de fotoshoot en de huwelijksceremonie zijn prima kunnen doorgaan zoals gepland. Voor ons was dit echt wel een mooie en gezellige dag. Toen we om 23:30 uur in het restaurant aan het dessert zaten, waren we echt al héél moe en stiekem opgelucht dat we daarna niet meer moesten dansen. (lacht)

TBWR: Op welke manier hebben jullie de coronamaatregelen proberen na te leven? 


Chloë: Iedereen had mondmaskers bij en heeft ze opgezet tijdens de ceremonie. Verder hebben we rekening gehouden met de afstandsregels en enkel onze persoonlijke ‘bubbel’ een kus gegeven. Er natuurlijk was ook alcoholgel voorzien in de feestzaal.

TBWR: Als je alles opnieuw zou kunnen doen, zou je dan opnieuw trouwen of jullie huwelijk liever uitstellen naar latere datum?  


Chloë: Met hoe onze dag er toen uitzag, zou ik het zeker opnieuw doen. Ik vond het heel belangrijk dat we op z’n minst onze ceremonie en de fotoshoot konden laten doorgaan. Moest enkel het wettelijk huwelijk gemogen hebben, dan denk ik wel dat we het zouden hebben verzet. Al bij al, viel het allemaal toch reuzegoed mee. Onze ouders, vrienden en familie die aanwezig waren, dat maakte ons oprecht gelukkig.

Bovendien hebben zij ons echt met raad en daad bij gestaan. Ik heb ook heel veel gehad aan mijn vier fantastische bruidsmeisjes en schatten van vriendinnen en onze vier broers die hun taak als getuigen prachtig hebben vertolkt die dag! Wij zijn iedereen daar echt heel dankbaar voor.

TBWR: Welke gouden raad hebben jullie voor bruidsparen die op dit moment nog twijfelen of ze hun coronahuwelijk alsnog zouden laten doorgaan?  


Chloë: Laat het vooral niet aan jullie hart komen! Maak voor jezelf uit wat je écht belangrijk vindt. Wat moet er op jullie bruiloft zeker zijn, zodat je je er goed bij voelt? En eenmaal je die beslissing gemaakt hebt, koester elk moment! Geniet er ten volle van, want het is ZO snel voorbij, ook al is het een lange, stampvolle dag.

Achteraf gezien, vonden wij het helemaal niet erg dat we om middernacht lekker naar onze huwelijksovernachting konden vertrekken. We hadden amper nog de energie gehad om van ons dansfeest te kunnen genieten. Dus wij zijn langs de ene kant echt wel blij met ons coronahuwelijk en we proberen de situatie door een roze bril te bekijken. We hebben nog een feestje tegoed en we kunnen nog een keertje onze trouwkledij aan. Mijn jurk hangt nu al opnieuw klaar, terwijl het normaal gezien voorgoed opgeborgen zou zijn. We gaan dus dubbel kunnen genieten, en misschien zelfs met veel meer energie dan wanneer alles op één dag gepland zou zijn. 

Ondertussen hebben we vernomen dat Chloë en Senne hun eerste kindje verwachten. We wensen hen alvast veel gezinsgeluk toe met hun kleine prinsje. <3

The Wedding Team: 

Bruidsjurk: Ladybird. www.ladybird.nl

Bruidsboetiek: Bruidscouture Elena. www.bruidscouture-elena.be

Feestzaal: Feestzaal Ten Dauwe. www.tendauwe.be

Fotografie: Jessica from Fotografie Vergauwe. www.fotovergauwe.be

Haar en make-up artieste: Eline Deblauwe (fb: Eline Deblauwe Hair & Make-up). www.elinedeblauwe.com 

Florale vormgeving: Bomberna Gardencenter. www.bomberna.be

Pak bruidegom: Digel Ceremony (maatpak), Roberto Vincetti (ondervestje), Maica (das).

Herenboetiek: De Baerdemaeker. www.debaerdemaeker.eu

Ceremoniespreekster: Linde Waeyaert van Huis van de Mens. www.demens.nu

DJ: Jeffrey Roegiers van J- Rogers. www.j-rogers.be

Videograaf: Nils Anderson. www.facebook.com/nilsandersonphotography

Benieuwd naar nog meer echte verhalen van bruiden, die ondanks de coronacrisis toch getrouwd zijn? Klik op deze link om het verhaal van bruid Stéphanie te ontdekken.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.