In dit artikel sommen we voor jou de 7 beste websites op om zelf je huwelijksuitnodigingen te ontwerpen. Ben jij ook overweldigd door de prachtige huwelijksuitnodigingen op Pinterest? We got you!  Er zijn er zo veel! Het is geen gemakkelijke klus om uit het enorme aanbod een keuze te moeten maken in stijl, kleurenthema of design. Hoewel we je niet kunnen helpen om deze moeilijke knoop door te hakken, kunnen we je wel doorverwijzen naar de beste websites voor huwelijksuitnodigingen. Deze sites maken het gemakkelijk(én leuk) om een ​​sjabloonontwerp te kiezen en het briefpapier aan te passen aan jouw smaak. Het grootste voordeel? Deze alternatieven zijn budgetvriendelijk. Sommige ontwerpen zijn al gedrukt beschikbaar voor slechts €2.  

Het gemak van online bestellen en custom designs

Of u nu volledig digitaal gaat of toch papieren uitnodigingen online ontwerpt, deze websites bieden talloze nuttige tools en diensten, van chats met echte ontwerpers tot richtlijnen voor het correct adresseren van uw enveloppen. Bovendien helpen deze websites je ook met andere drukwerk, zoals je save-the-date-kaartjes, bedankkaartjes, menu’s of tags voor je huwelijksbedankjes. Geniet van het comfort om vanuit je luie zetel de huwelijksuitnodigingen te ontwerpen en bestellen. Weer een taak om van je to do- lijstje af te vinken! Lees verder om onze selectie leveranciers te ontdekken.  

1. Etsy: RenCreate

Etsy, de place to be voor allerhande producten, is ook een uitstekende plek voor huwelijksuitnodigingen. Tal van professionele en hobbyontwerpers bieden er hun producten aan. RenCreate is een webshop op Etsy die onze aandacht trok. Zij bieden namelijk meer dan 100 uiteenlopende ontwerpen voor huwelijksuitnodigingen en bijpassend drukwerk aan. Bovendien kan je er ook terecht voor elektronische sjablonen voor je digitale huwelijksuitnodiging.

Via Etsy RenCreate

2. Minted

Bloemen of aquarelletjes, weelderige designs of net een heel minimalistisch design? Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het ontworpen. Minted is al meer dan een decennium een toevluchtsoord voor verloofde stellen. Aanvankelijk werkten zij enkel voor de Amerikaanse markt, maar nu worldwide shipping een van hun services geworden is, lijkt het ons hoog tijd om meer over Minted te weten te komen. Hun ontwerpen variëren van trendy tot traditioneel en elk thema omvat bijpassende save-the-date-kaartjes, bedankkaartjes, en bewegwijzering zoals zitplaatskaartjes en welkomposters.

Ze bieden eveneens een digitale optie aan: gebruik hun online tools om je persoonlijke monogram te maken en je trouwwebsite op het internet te lanceren. Het grote voordeel van zo’n site is dat je uitgenodigde huwelijksgasten hun aan- of afwezigheid kunnen registreren.

3. Etsy: Match Set Love Design

Match Set Love Design biedt sjablonen voor uitnodigingen, bedankkaartjes, tafelnummers en zoveel meer. Alles is online aanpasbaar en gebruiksvriendelijk. Je dient je gepersonaliseerde ontwerp enkel om te zetten in een pdf. Wanneer dat eenmaal achter de rug is, print je je drukwerk lekker thuis of bij een plaatselijke drukkerij naar jouw keuze. Je vindt deze webshop eveneens terug op Etsy.

Via Etsy

4. Zazzle

Met een enorm scala aan diensten- van klassieke uitnodigingen tot mokken, T-shirts en zelfs leggings-, drukt Zazzle zowat ongeveer alles af waar je maar van kan dromen voor je grote dag.

Het digitale ontwerpbedrijf brengt toekomstige bruidsparen in contact met onafhankelijke ontwerpers die drukwerk en merchandising aanpassen aan jullie huwelijksthema. Er zijn letterlijk duizenden sjablonen beschikbaar, dus ik raad jullie aan om dankbaar gebruik te maken van de filters op de website en te zoeken naar trefwoorden zoals: bloemen, geometrische figuren, roze ontwerpen, ,… Enfin, naar wat jullie thema of uitgangspunt is. Geniet van de zoektocht! Meer info op www.zazzle.com.

5. Vistaprint

Je kent Vistaprint misschien nog uit de tijd dat je visitekaartjes bestelde? Ze staan immers ​​bekend om hun kantoorbenodigdheden, maar de site is eveneens een handig alternatief voor huwelijksuitnodigingen. Het is een go-to geworden voor grafische ontwerpers die kwaliteitsvolle afdrukken willen voor hun afgewerkte producten. Vistaprint is tegenwoordig ook een gerespecteerde online shop met prachtige sjablonen. Bovendien bieden ze een rijk assortiment aan huwelijksbedankjes aan, zoals op maat gemaakte notitieboekjes, onderzetters, kalenders en welkomsttasjes voor je huwelijksgasten. Meer info op www.vistaprint.be.

6. Greenvelope

Streef jij naar een zero-waste huwelijk? Stuur je huwelijksuitnodigingen dan met Greenvelope, een online uitnodigingsservice met duizenden, naar jouw smaak aan te passen, ontwerpen. Op de website vind je een collectie terug die door onafhankelijke ontwerpers gemaakt werd. Naast de prachtige, gepersonaliseerde uitnodigingen, geef je ook iets terug aan onze kwetsbare natuur.

Van elke aankoop op Greenvelope gaat een deel van de opbrengst namelijk naar milieugerichte non-profitorganisaties. Een ander voordeel is de tagging-tool op Greenvelope. Hiermee kan je aangepaste berichten sturen naar je huwelijksgasten. Je sorteert en je filtert dat het een lieve lust is en uiteindelijk krijgt elke gast de voor hem/ haar bestemde huwelijksuitnodiging in zijn/ haar mailbox.

Via Greenvelope.com

7. Mixbook

Wat begon als een plek om fotoprojecten te promoten, groeide uit tot een platform voor huwelijksuitnodigingen. Bij Mixbook vind je professionele ontwerpen en het enige wat je moet doen, is een een foto van jezelf en je toekomstige toevoegen. Vervolgens kan je alles personaliseren; van de save-the-date- kaartjes tot de bedankkaartjes en natuurlijk de huwelijksuitnodigingen zelf. Mixbook heeft ook een ecologische missie: het papier dat gebruikt wordt is afkomstig uit duurzame bossen. Dat klinkt misschien als een contradictie, maar dat is het niet. Ze gebruik namelijk enkel houtsoorten die zo duurzaam mogelijk gekapt kunnen worden. Op de koop toe hebben ze een supersnelle service en veel van de ontwerpen worden binnen een paar dagen verzonden. Meer info op www.mixbook.com.

Hoe je de juiste huwelijksuitnodiging zoekt en volgens de regels van de kunst verstuurt, lees je in dit artikel.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.