Menig bruidje vraagt zich tegenwoordig af waar ze de perfecte Bridgerton bruidsjurk kan vinden. Per slot van rekening is het niet alleen de Ton die bruist van de Bridgertonkoorts! Naar onze bescheiden mening is er meer dan één reden waarom het Britse kostuumdrama-gebaseerd op de Julia Quinn-romans-, wereldwijd potten breekt. Ongeveer 82 miljoen huishoudens bekeken tot nu toe het eerste seizoen van de meest gestreamde show op Netflix.

Ok toegegeven, de hertog van Hastings, the Duke( gespeeld door Regé- Jean Page) laat een verpletterende indruk achter. Afgezien van de hertog en zijn ongeëvenaarde ‘lepelkunsten’, biedt Bridgerto- dat zich afspeelt in het 19e-eeuwse Engeland-, ook humor, stomende liefdesscènes – en prachtige kostuums uit het Regency tijdperk. En laat dat laatste nu net een rijke inspiratiebron voor soon to be bruidjes zijn. Wedden dat we de komende twee jaar veel Daphne- lookalikes naar het altaar zullen zien schrijden?

Een korte geschiedenisles

Het Regency tijdperk wordt gesitueerd tussen 1795 tot 1837 en verwijst letterlijk naar de periode dat de latere koning George IV als prinsregent zijn vader George III verving van 1811 tot 1820. Door ziekte was George III- ook wel de Mad King genoemd-, niet in staat om te regeren.

In de geschiedenisboeken wordt de Regency periode herdacht als een soort mini-renaissance in West-Europa. Een gouden periode waar architectuur, literatuur, beeldende kunst en mode bloeiden. Dit was de tijd waarin schrijvers zoals Wordsworth, Byron, Coleridge and Shelley en Jane Austen, romantische poëzie en proza schreven en Beethoven zijn muziek componeerde.

Kenmerken van de perfecte Bridgerton bruidsjurk

De damesmode uit dit tijdperk is zeer herkenbaar en worden bepaald door losser zittende jurken met een empiretaille, een vierkant en diep decolleté, pofmouwen, gaasachtige stoffen, botanische prints en schitterende versieringen in goud of zilverdraad. Als accessoires kies je voor lange, witte handschoenen, tiara’s, opzichtige juwelen. Een veer of bloemen in je haardoos zijn geen absolute must, maar zeker niet misplaatst. Bridgerton – en de prachtige bruiloft van de  hertog en hertogin van Hastings in het bijzonder – is een knipoog naar een vervlogen tijdperk, een sprookje waarin we ons in deze barre tijden graag laten meeslepen. De hele reeks fungeert trouwens als een  visueel moodboard voor een Bridgerton geïnspireerde bruidsjurk en bijpassende huwelijksdecoratie.

Als je op zoek bent naar een beeldige bruidsjurk, die recht vanuit de etalage van The Modiste, zou kunnen komen, dan moet je vooral verder lezen, want wij pluisden letterlijk alle bruidscollecties van 2021 uit op zoek naar bruidsjurken die het trefwoord ‘Bridgertonwaardig’ verdienen. De selectie bruidsjurken die je hieronder vindt, zouden de goedkeuring van Madame Delcroix krijgen. Lieve bruid, channel je inner duchess met de Bridgerton bruidsjurken hieronder.

1. Net zoals in de serie

De jurken van het Amerikaanse bruidslabel Daniëlle Frankel zijn meermaals verschenen in het modemagazine Vogue. Ontwerpster Daniëlle Hirsch oogt veel lof voor haar werk en het nieuwe leven dat zij de bruidsmode met haar collectie van 2021 inblaast.

2. Bridgerton bruidsjurken voor in de herfst of winter

In het Vereningd Koningkrijk is het qua weermodellen niet veel soeps, maar ons kikkerlandje hoeft hiervoor zeker niet onder te doen. Voor bruidjes die zich de perfecte Bridgerton bruidsjurk met lange mouwen voorstelden, maakten we de volgende selectie uit de Papillon collectie van bruidsmodelabel Modeca Bridal. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het merk van Nederlandse makelij. Je kan er dus zeker van zijn dat de juiste stoffen gebruikt werden om weer en wind te doorstaan.

3. Van hertogin naar prinses

Daphne Bridgerton- gespeeld door Phoebe Dynevor-, was niet uit op de hoogste ranking op de sociale ladder en sloeg het huwelijksaanzoek van een prins zonder blikken of blozen af. Als zij een andere keuze had durven maken, dan had ze vast haar bruidsjurk in de collectie van Pronovias gevonden. De bruidsjurken hieronder zijn meer dan gepast voor een koninklijk huwelijk.

4. Pofmouwtjes

Een van de kenmerken van de perfecte Bridgerton bruidsjurk is dat het pofmouwtjes heeft. En hoewel we erkennen dat de bruidsjurk hieronder misschien niet het juiste rechthoekige decolleté heeft, zijn we toch overstag gegaan voor alle andere pluspunten. De empiretaille wordt nog extra benadrukt door de illusie van een overskirt. Bovendien weten we uit jarenlange ervaring dat het Spaanse bruidsmodelabel Rosa Clará enkel met de meest fijne stoffen werkt. Elke jurk krijgt daardoor een excellente pasvorm.

5. Bridgerton bruidsjurken voor mama’s in spe

Het topic ‘zwangerschap’ werd in de Netflixserie niet geweerd. Meer nog, het kon de voorpagina van Lady Whistledown’s Society Papers halen als het om een niet-wettelijk kind ging. Omdat wij fan zijn van alle vrouwen, zwanger of niet, vonden we ook voor wie zwanger in het huwelijksbootje stapt, de perfecte Bridgerton bruidsjurk. Zou Marina Thompson in het tweede seizoen een soortgelijke jurk dragen?

Dress by Ladybird

6. Kort maar krachtig

Akkoord, het is een zeer moderne interpretatie van de Bridgerton bruidsjurk, maar we konden onze coronabruidjes niet in de kou laten staan. Velen van hen hebben hun grootse bruiloftplanne-net zoals hun droomjurk overigens-,opgeborgen en zijn naarstig op zoek naar een jurk die ze voor het wettelijk huwelijk in intieme kring zullen dragen. Wij vonden deze korte jurkjes het perfecte alternatief.

7. Daphne’s perfect copy cat

Ga jij voor een full immersion in het Recency tijdperk en wil jij als een copy cat van Daphne naar het altaar schrijden? Volgens onze bescheiden mening is de combinatie van de bruidsjurk, schoenen en accessoires hieronder de beste match.

Vraag jij je af of de empirestijl jurken bij jouw lichaamstype passen? Klik dan zeker verder naar dit artikel dat over de perfecte jurk voor elk lichaamstype gaat.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.