Groot was de ontsteltenis bij koppels toen bleek dat er op huwelijksfeesten niet meer gedanst mocht worden. Geen zorgen! We weten dat er grote beperkingen zijn op wat je tegenwoordig kan doen om je gasten op je bruiloft te vermaken. Maar maak je geen zorgen, er zijn nog zoveel soorten van entertainment die je gasten versteld zullen doen staan. Hieronder vind je 8 originele manieren om je gasten te entertainen tijdens het huwelijksfeest. Wedden dat niemand zich zal vervelen?

1. Vonken en vuur

Het bruidspaar mag nog steeds een openingsdans houden. Geniet dan ook met volle teugen van jullie eerste dans als man en vrouw en gooi alle registers open. Maak er een romantische show van. We raden je aan om een nummer te kiezen dat iets langer dan normaal duurt of kies voor een remix van een paar van jullie favoriete nummers, zodat je de openingsdans rekt. Dit zal niet alleen een blijvende herinnering voor jullie, maar ook voor de bruiloftsgasten zijn. We garanderen je dat je dierbaren het geweldig zullen vinden om getuigen te mogen zijn van deze magische momenten, ook al zullen ze zelf niet kunnen dansen.

2. Tasty tasty

Nodig je gasten uit voor een wijnproeverij of een andere tasting. Dit idee is uniek en creatief en levert heel mooie plaatjes op. Je begint met de keuze van je thema. Dit kan een zowel een tasting bij een lokale wijngaard of brouwerij zijn. We raden je aan om een thema te kiezen dat speciaal is voor jullie of op de een of andere manier jullie relatie symboliseert.

Wanneer je niet kan uitwijken naar een andere locatie of er geen wijndomein of brouwerij in je buurt ligt, kan je ook een mobiele proeverij op poten zetten. Vraag hierbij hulp aan je feestzaal of DIY. In de kringloopwinkel koop je een mooie kast of kar aan dumpingprijzen en dan ga je aan de slag met de kleuren die bij jouw thema passen.

Via Chancey Charms Wedding

3. Gezelschapsspel: Ken het bruidspaar

Dit is een geweldig idee om iedereen tegelijkertijd bij een activiteit te betrekken en met elkaar te laten communiceren, zonder dat ze hun toegewezen plek aan tafel verlaten. Plaats op/ onder de stoel van elke gast een vragenlijstje met triviale vragen over jullie tweetjes. Uiteraard kies je voor mooi briefpapier dat naadloos aansluit bij de uitnodigingen en save the date-kaartjes.

De vragen die je stelt, kunnen heel uiteenlopend zijn en gaan van waar of onwaarvragen, naar invulvragen, meerkeuzevragen of raadseltjes, … Op het einde van de avond overlopen jullie de correcte antwoorden. De man en vrouw met de meest juiste antwoorden winnen een speciale prijs! Je beloont de winnaars bijvoorbeeld nmet je kousenband en bruidsboeket, aangezien je deze typische huwelijksspelletjes wegens de huidige coronabeperkingen toch niet mag spelen.

Via Etsy

4. Een cocktailwagen per bubbel

Wat is er interactiever dan je eigen cocktail samen te stellen? Huur een professionele cocktailshaker in of laat een vriend de rol van barman op zich nemen. Aan elke tafel voorzie je een wagentje met hierop de basics voor een lekkere cocktail per bubbel en vervolgens moedig je de gasten aan om hun eigen garnituur uit de beschikbare selectie toe te voegen. Je kan zelfs een presentatie voorzien met anekdotes over de meest bekende cocktails ter wereld.

Vraag wel dat iedereen de spelregels volgt: geen enkele gast mag de tafel verlaten en zorg er zelf ook voor dat je gasten geen overmaat aan drank achterover slaan. De veiligheidsmaatregelen worden immers dan gemakkelijker vergeten en je wil niet dat je een bruiloft een broeihaard voor Covid-19 wordt.

Pinterest

6. Abracadabra

De zesde optie uit de 8 originele manieren om je gasten te entertainen tijdens je huwelijk, zal vooral bij de allerkleinsten in de smaak vallen: een goochelaar. Kaartspellen, een magische illusie, fantasierijke ballonencreaties, … en wie weet wat je goochelaar nog meer uit zijn hoed tovert? Zowel jong als oud zullen je dankbaar zijn, want wie houdt er nu niet van een goochelshow?!

Via Canva

7. Let me entertain you…

Uiteraard is live entertainment nog steeds een geweldig idee voor je bruiloft. Bovendien zitten veel artiesten noodgedwongen thuis en zullen ze heel blij zijn wanneer ze opnieuw voor een publiek mogen staan. Je kan het dansfeest dus heel gemakkelijk vervangen met een klein concert, een toneelstuk en een act van een dansgroep. Of wat dacht je van vuurdanseressen, trapeze-artiesten, Braziliaanse dansers of volksdansers en -muzikanten?

Via Liz Banfield

8. Movie night

De laatste van onze 8 originele manieren om je gasten te entertainen is er eentje die rust brengt. Er zijn tegenwoordig ettelijke apps beschikbaar waarmee je heel gemakkelijk je eigen video’s maakt. Wat dacht je ervan om een compilatie van de hoogtepunten in jullie relatie te maken en die ’s avonds als film te tonen? Je kan je gasten ook op voorhand vragen om een filmpje in te sturen waarin ze iets bijzonders over jullie vertellen en deze scènes toevoegen aan jullie ‘huwelijksdocumentaire’. Vergeet zeker niet om de belangrijke mijlpalen van de relatie op te nemen in het script.

Uiteraard zijn er naast deze 8 originele manieren om je gasten te entertainen nog vele andere. Met een beetje fantasie en creativiteit kun je vast nog een goot aantal alternatieven bedenken. Ben jij daarnaast op zoek naar nog meer inspiratie om je huwelijk helemaal coronaproof te maken? Klik dan zeker op deze link voor een artikel boordevol tips en inspiratie.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.