Met deze 7 tips laat jij je zelfs door covid-19 niet uit het veld slaan. Een globale pandemie… dat hadden zelfs de beste waarzeggers niet kunnen voorspellen. We hebben al een zwaar jaar achter de rug en het is hartverwarmend om te zien hoe sommige bruidsparen letterlijk alles uit de kast hebben getrokken om hun bruiloft aan te passen aan de coronamaatregelen. Ik deel graag de 7 belangrijkste tips om veilig een huwelijk te organiseren of een huwelijk bij te wonen.

1. Proper, properder, properst…

2020 moet het jaar zijn waarin de verkoop van alcoholische handgels met 1000 % gestegen is. Dus, als je druk in de weer bent met de planning van je huwelijk, vergeet dan zeker niet om een flinke voorraad anti-bacteriële handgel in te slaan voor je gasten. Bruiden en bruidegoms zorgen ervoor dat handlotions gemakkelijk toegankelijk zijn voor al de gasten gedurende de hele bruiloft. Voor de precieze aanpak hebben we twee nuttige tips:

  • Zorg ervoor dat op elke tafel en bij elke inkom een fles handgel beschikbaar is.
Photo by Birdy Grey
  • Schenk elke gast bij aankomst een mini-flesje als huwelijksbedankje. Het etiket kan je gemakkelijk overplakken met jullie gepersonaliseerde etiket dat voorzien is van jullie foto of monogram. Ook als gast kan je je verantwoordelijkheid nemen en alvast een flesje in jouw handtas stoppen.

2. Put a mask on it!

Of je nu een bruid, een bruidegom of een huwelijksgast bent, zorg ervoor dat je voldoende mondmaskers meeneemt naar de ceremonie. Als gast staat het niet verkeerd als je zelf een aantal wegwerpmaskers of een herbruikbaar masker bij hebt. Je kan zelfs op zoek gaan naar een herbruikbaar masker met een mooi design of een kleur die bij jouw prachtige feestoutfit past.
Hou er als bruidspaar ook rekening mee dat sommige gasten hun mondmaskers misschien vergeten mee te brengen. Investeer dus in een paar dozen met wegwerpmaskers of laat voor elke gast een herbruikbaar exemplaar met jullie namen, de huwelijksdatum of een andere boodschap drukken.

Photo by Vesna Sposa

3. Digitale cadeautjes

Elk bruidspaar krijgt graag cadeautjes, maar tijdens een globale pandemie is dat misschien niet de meest hygiënische optie. Ook de populaire envelopjes die vaak de uitnodiging sieren, worden best in een nieuw jasje gestoken aangezien iedereen cash geld liever weert.

Een perfecte oplossing voor deze twee problemen is om alles online te centraliseren. Je kan een online huwelijksregister voor cadeaus aanmaken, zodat geschenken niet van hand tot hand gaan. Veel grootwarenhuizen bieden deze service trouwens al langer aan. Verder kan je de gasten vragen om hun bijdrage direct op je bankrekening te storten of je maakt een profiel aan via Pay Pal, eveneens een handige tool voor je niet-Europese gasten, die via deze app geen transferkosten betalen

4. Bewaar je afstand

Verlies de belangrijkste maatregelen niet uit het hoofd: bewaar afstand van elkaar. Was je handen regelmatig gedurende de dag. Het is heel belangrijk om fysiek contact te minimaliseren en dat brengt nog een aantal uitdagingen mee voor bruiden en bruidegoms. Het traditionele gastenboek moet je laten varen. In plaats daarvan kan je de gasten vragen om een briefje te schrijven en aan een bord, een boompje of eender welk object te prikken, vast te maken of te kleven.

Een digitaal gastenboek is natuurlijk ook een optie en superhandig voor de gast, omdat het van thuis uit kan ingevuld worden. Wil je het idee van een traditioneel gastenboek echt niet laten varen? Zorg er dan op zijn minst voor dat elke gast zijn/ haar eigen pen heeft. Ook dit kan een ideetje als bedankje zijn voor je gasten.

5. Stream the WEDDING

Als je je niet kiplekker voelt, woon de bruiloft dan NIET bij. Beter voorkomen dan genezen in deze bizarre tijden. Bruiden en bruidegoms kunnen misschien vlak voor hun huwelijk een berichtje sturen naar de gasten met de boodschap dat jullie alle begrip hebt voor gasten die hun aanwezigheid last minute afzeggen en thuis moeten blijven.

Een tool die iedereen bij jullie huwelijk betrekt, is een livestream app. Zo kunnen niet alleen de minder fortuinlijke, zieke gasten, maar ook de gasten aan de andere kant van de wereld jullie huwelijksvoltrekking live volgen.

Photo by Etsy.com

6. New: FIRST LOOK

Veel van onze gewoontes hebben we noodgedwongen overboord moeten gooien. Het voordeel van de vele nieuwe gewoontes die we ons hebben moeten aanmeten, is dat je bij heel veel dingen de kans krijgt om je eigen stempel te drukken je bruiloft. En dat brengt ons bij de huwelijksfoto’s. Voor covid-19 werden ze letterlijk tussen de soep en de patatten genomen. De huwelijksgasten kregen dan een natje en een droogje aangeboden en voor de newly weds was het stressen om voor het voorgerecht terug te zijn en mee aan tafel te schuiven.

Het is misschien waardevol als het bruidspaar een ‘First look-momentje’ plant voor de festiviteiten van start gaan? Niet alleen is dit een intiem moment tussen jou en je geliefde, het leent zich ook perfect voor een aansluitende fotoreportage. Bijkomend voordeel is dat de huwelijksgasten niet nodeloos voor een langere tijd bij elkaar moeten wachten en dat jullie een superromantische, rustige en intieme kick off van jullie huwelijksdag hebben.

Photo by Alex Lasota Photography

7. Gezocht: serre voor huwelijksceremonie

Tijdens de lente- en zomermaanden hebben veel bruidsparen hun huwelijk ‘gewoon’ in de tuin georganiseerd. In een kikkerlandje zoals België haalt niemand het in zijn hoofd om een outdoor wedding in de herfst en winter te organiseren. Of toch? Bijzonder trending op dit moment zijn de serrehuwelijken dankzij de vele voordelen van deze setting. Het is omwille van het glazen dak niet alleen een aangenaam, warme omgeving, maar het baadt ook in natuurlijk licht. De groene toets is al aanwezig en zo bespaar je dus op florale aankopen. En als de huwelijksceremonie in de late namiddag of avond plaatsvindt, , zorgen lampjes en kaarsen voor een feeërieke sfeer.

Photo by The Le Sueurs

Ondanks de coronacrisis is er in 2020 gelukkig toch nog getrouwd geworden. Ik sprak met veel koppels die elk op hun eigen manier probeerden om hun huwelijksfeest in de meest veilige omstandigheden te laten plaatsvinden. Put jij graag inspiratie uit deze echte trouwverhalen? Klik dan op deze link.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.