“Trouwen met een kleintje op de arm vond ik al heel wat, laat staan twee!”

Jana en Timmy leerden elkaar acht jaar geleden in het uitgaansleven via een gemeenschappelijke vriendin kennen. Cupido schoot onmiddellijk zijn pijlen af. “Het klinkt misschien cliché…”, aldus bruid Jana, “… maar de vonk sloeg eigenlijk al vanaf de eerste kennismaking over. Voor ons was het liefde op het eerste gezicht!”

The Blonde Wedding Reporter: Heeft Timmy een huwelijksaanzoek gedaan? En heeft hij dit op een speciale manier aangepakt?   

Jana: Jawel, hij heeft het helemaal volgens de traditie gedaan. Timmy heeft mij ten huwelijk gevraagd op het prachtige eiland Samos, in Griekenland. We hadden toen net ontdekt dat ik in verwachting was van ons eerste zoontje, Charlie.

TBWR: Hoe verliep de zoektocht naar de bruidsjurk en wat is het uiteindelijk geworden? 

Jana: De zoektocht naar mijn droomjurk verliep voor mij heel vlot. Het is uiteindelijk de tweede jurk die ik gepast heb, geworden. In de paskamer heb ik nog een paar jurken aangetrokken om zeker te zijn van mijn stuk, maar bij geen enkele andere jurk had ik datzelfde WAUW-gevoel. Ik was helemaal weg van deze jurk in kant met subtiele glinstering, de laag uitgesneden rug en de gigantische sleep.

TBWR: Had jullie huwelijk een bepaald thema?

Jana: Ons huwelijk had niet echt een thema, maar er zaten wel heel veel rustieke en natuurlijke elementen in verwerkt. Ook ons trouwvervoer verliep met paard en koets, omdat we zelf gehecht zijn aan ons Fries paard. Je kan het dus misschien het beste typeren als een bruiloft met een bohemien touch.

TBWR: Waarom was het voor jullie belangrijk om te trouwen? 

Jana: Trouwen… het is voor mij al een droom van kleins af aan. En als je echt de ware hebt gevonden, vind ik dat een logische, volgende stap in een relatie . Elkaar het ja-woord geven en écht voor elkaar kiezen, is toch wel een speciaal moment.

TBWR: Waarom hebben jullie besloten om jullie huwelijk alsnog te laten doorgaan tijdens een globale pandemie?  

Jana: We hebben getwijfeld om ons huwelijk uit te stellen, maar omdat ik eind dit jaar moet bevallen konden we het niet zomaar met een paar maanden uitstellen. Op het moment dat we in het huwelijksbootje stapten was ik 29 weken zwanger? ook al zie je daar niet veel van. Onze bruiloft naar volgend jaar verplaatsen zagen we dus niet zitten. Trouwen met een kleintje vond ik al een hele uitdaging, laat staan met twee! 😁 Gelukkig heb ik geen last gehad van zwangerschapskwaaltjes, maar achteraf was ik wel blij dat er geen feest was ‘s avonds, want ik was stikkapot. 🙂

TBWR: Heeft de coronacrisis veel problemen met zich meegebracht in aanloop naar jullie huwelijksdag?  

Jana: Door de coronacrisis was het zeer stresserend om alles geregeld te krijgen. De voorbereidingen lagen een tijdje stil, omdat we niet met zekerheid wisten of onze bruiloft wel kon doorgaan. Daardoor hebben we last minute nog heel wat moeten regelen. Het moeilijkste was het schrappen van de gasten die oorspronkelijk uitgenodigd waren. Ons dansfeest zou uit meer dan 100 personen bestaan hebben en plots mocht het nog maar met maximum 50 doorgaan.

TBWR: Verschilde de dagplanning van jullie coronahuwelijk veel van de oorspronkelijke planning?   

Jana: Ja toch wel, ons dansfeest hebben we volledig moeten annuleren. Ook onze ceremonie is niet meer kunnen doorgaan, omdat de cermoniespreker last minute heeft afgezegd. Dat was wel een domper op de feestvreugde. Uiteindelijk hebben we een receptie gegeven voor 50 personen met een hapje en een drankje erbij. Het was alsnog een fantastische dag!

TBWR: Als je alles opnieuw zou kunnen doen, zou je dan opnieuw trouwen of zou je jullie huwelijk liever uitstellen naar latere datum? 

Jana: Ik zou opnieuw trouwen, omdat we een fantastisch leuke en relaxte dag hebben gehad. Het was veel intiemer dan gepland, maar misschien net daarom veel meer ontspannen. We hebben er veel meer kunnen van genieten. Achteraf gezien, zouden we het eigenlijk niet anders gewild hebben.

TBWR: Welke gouden raad hebben jullie voor bruidsparen die op dit moment nog moeten trouwen of die twijfelen of ze hun huwelijk niet beter zouden uitstellen?   

Jana: Probeer er toch het beste van te maken in deze vreemde tijden. Voor ons is onze intieme bruiloft misschien beter meegevallen dan wanneer we het veel grootser hadden gevierd. De meest belangrijkste personen uit ons leven waren erbij en dat is uiteindelijk waar het om draait. En wie weet geven we over zoveel jaar wel een groot feest voor een of ander jubileum!

The Blonde Wedding Reporter wenst Jana, Timmy en hun prachtige gezinnetje heel veel geluk toe! <3

Fotograaf: Angela de Jong Photography. Meer info op: www.angeladejongphotography.be

Make-up & Hair: Ine Bongaerts. Meer info op Instagram: @inebongaerts

Feestlocatie: Salons de Groene Jager. Meer info op: www.groenejager.be

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.