Indoor fotolocatie voor waterproof fotoshoot gezocht!

In veel Facebookgroepen schreeuwen de bride-to-be het uit: “Dringend indoor fotolocatie gezocht voor footshoot.” Het mooie weer laat deze lente een beetje op zich wachten en na al die uitgestelde huwelijken, hebben de bruidjes geen zin om ook hun huwelijksreportage in het water te zien vallen. Een fotoreportage in een fleurig park, een weelderig bos of op een uitgestrekt strand, levert altijd mooie plaatjes op, maar deze locaties zijn out of the question. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat  jij geen prachtige fotoreportage aan jouw mooiste dag kan overhouden. Met deze 7 tips vind jij de perfecte indoor fotolocatie voor jouw huwelijksreportage.

TIP 1: Elke plek kan een indoor fotolocatie zijn

Onthoud deze gouden regel: ELKE plek leent zich voor een fotoshoot, zolang er maar een stralend koppel in the picture staat. Kom dus los van de locatie, want die is steeds minder belangrijk. Geloof je me niet? Kijk dan eens op Instagram en Pinterest naar de foto’s van de bekendste influencers. Zij slagen erin blijkbaar in om de mooiste plaatjes te hebben op de meest normale plekken: in de keuken, in de slaapkamer, aan een eenvoudige bakstenen muur, op straat, …

Hoe kom dit toch? Wel, zij beseffen dat zij het centrale focuspunt van de foto zijn EN ze hebben een fotograaf onder de arm genomen die kaas gegeten heeft van fotografietechnieken, die rekening houdt met lichtinval, die de juiste camerastandpunten hanteert en het koppel spontaan voor de camera laat bewegen.

Photo credit: Lilly Red

TIP 2: Post-wedding shoot

Klassiek genomen worden de foto’s van het bruidspaar na de huwelijksceremonie en tijdens de receptie voor de gasten genomen, terwijl je gasten van een hapje en een drankje genieten. Het nadeel van deze formule is dat er altijd te weinig tijd is om plaatjes te schieten en dat jullie een deel van je eigen feest missen. Een domper op de feestvreugde, in het bijzonder omdat deze dag sowieso al voorbijvliegt.

Bovendien kunnen de weergoden je zeer slechtgezind zijn en roet in het eten gooien. Vandaar dat bijna alle fotografen tegenwoordig de ‘post wedding shoot’- optie bieden om de traditionele fotoreportage kort na de huwelijksdag te laten plaatsvinden. Dit kan voor veel bruidsparen een aanrader zijn. Per slot van rekening zijn de tijd en de bijhorende tijdsdruk geen stressfactor meer en sta je op  een ontspannen manier voor de lens.

Daarnaast biedt deze dag je eveneens de mogelijkheid om verdere oorden op te zoeken. Je bent dus niet meer verplicht om de platgetreden paden van dorps-en stadsgenoten te bewandelen, omdat de afstand moeilijk te overbruggen is en je terug op je eigen feest moet verschijnen. Dankzij deze extra dag, lonken locaties op honderden kilometers van huis. Misschien ben je verknocht aan de zee of de Ardennen? Of koester je warme gevoelens voor de stad waar je je studententijd gesleten hebt? Of wat dacht je van een reportage over de landsgrenzen heen? Bretagne, Zeeland, Parijs, Londen, Duitsland, … Dankzij de centrale ligging van ons landje zijn er mogelijkheden troef.

Komt daar nog bij dat deze dag hét perfecte excuus is om je nogmaals in je droomjurk te hijsen en je nog één dag bruid te voelen.

Tip 3: In een klein stationnetje…

In 2009 worden de treinstations van Antwerpen Centraal en Luik Guillemins, uitgeroepen tot twee van de mooiste van Europa. Ze halen respectievelijk de eerste en de zevende plaats in de ranking. Antwerpen Centraal werd door het Amerikaanse Newsweek, zelfs als derde  mooiste ter wereld uitgeroepen. Een unicuum! Zeker voor zo een klein landje als het onze. Geen enkele ander natie doet het ons na. Trek dus naar een van deze stations. Op beide plekken zijn spectaculaire foto’s, die zo uit een modeblad geplukt lijken, gegarandeerd.

Centraal Station in Antwerpen.

Het station van Antwerpen ademt een rijk, koloniaal verleden uit. De inkomhal met brede marmeren trap doen majestueus aan en leende zich al meer dan eens als foto- en filmdecor. Het  station van Luik Guillemins daarentegen, wordt gekenmerkt door haar moderne architectuur. De architect bewijst dat je met materialen zoals staal, glas en wit beton ook vloeiende en zachte vormen kan verkrijgen. Een hotspot die een bezichtiging meer dan waard is en de creativiteit van je trouwfoto’s benadrukt.

Tip 4: A day at the museum

Zijn jullie echte kunst-en cultuurfreaks? Waarom zou je je passie dan niet laten doorschemeren in je trouwfoto’s? We zijn omringd door talrijke musea die echte pareltjes herbergen. Een fotoshoot bij het Museum Voor Schone Kunsten in Antwerpen of het MAS( Museum aan de Stroom), dat een bijzondere plek in een bijzondere omgeving is. Of wat dacht je van de musea in cultuursteden zoals Gent, Brugge en Brussel? De fashionista’s onder jullie halen hun hartje dan weer op in de verschillende modemusea in bijvoorbeeld in Antwerpen en Hasselt.

Tip 5: Van grootwarenhuis tot bruin café

Misschien ben jij een bruidje die het liever niet te ver zoekt en ben je eerder van het principe ‘doe maar lekker gewoon’. Je bent bijzonder gehecht aan de plekken die je kent en je wil ook voor je huwelijksreportage in je natuurlijke omgeving vertoeven. Een sfeervol restaurant of brasserie waar jullie van een glaasje wijn nippen, lijkt je een mooie locatie. Of het bruine café om de hoek waar de bruid achter de tapkast staat.

Photo credit: Sylvie Stijven Photography

Of wat dacht je van een tuincentrum voor een botanische sfeer? Een mooie bibliotheek, een interieurzaak met weelderige bloemendecoraties en mooi gedekte tafels of de graffitibrug waar je als puber met vrienden samentroepte, … . Op Tik Tok zien we steeds meer mensen naar de Ikea ( jawel!) trekken voor een fotoreportage. Dit zijn plekken die hartverwarmende en originele foto’s kunnen opleveren, nét omdat je je er thuis voelt.

Photo credit: Lilly Red

Ook de honeymoonsuite die jullie geboekt hebben kan een bron van inspiratie zijn. Foto’s van een bruidspaar dat op bed springt of met feestoutfit in bad ligt, leveren foto’s op waar het plezier van afketst en daar draait het nu net allemaal om!

Tip 6: Indoor speeltuin of pretpark

Glijbanen, schommels, ballenbaden, … keer voor je huwelijksreportage terug naar de meest onbezorgde tijd van je leven en haal het kind in je naar boven. Veel koppels die tegenwoordig in het huwelijksbootje stappen, hebben al kinderen en op deze manier wordt het poseren ook voor hen één groot feest. Op jullie plaatjes alvast geen traantjes of zeurpietjes. Dolle pret gegarandeerd.

Photo credit: Giuliana Covella Photography

Must-read: Het huwelijk van deze bruid vond plaats in Puglia, Italië. Lees er alles over via deze link.

Tip 7: Weer of geen weer…

Sommige bruidsparen trekken zich van het slechte weer niets aan. Toegegeven, de regen maakt deze foto heel erg sfeervol. Zo zie je er niet veel. Misschien raak jij na het zien van dit plaatje wel overtuigd van spontane fotografie, ongeacht het weer?

Must-read: Ook zo benieuwd naar welke foto’s jij in je trouwalbum moet hebben? Lees dan zeker het volgende artikel ’45 must have foto’s voor in je trouwalbum’.

Getuigenis van een bruidje

Ellen trouwde op 29 juli 2020 en ook zij en haar echtgenoot Roel, hebben in navolging van vele bruidsparen hun huwelijksreportage verschoven naar een latere datum. “De gedachte dat onze trouwfoto’s in een uurtje tijd genomen zouden moeten worden, daar voelde ik niet zo veel voor. Wij zagen er erg spectaculair uit op onze huwelijksdag en ik zou er dan ook geen genoegen mee kunnen nemen dat ik geen prachtige fotoherinneringen aan onze mooiste dag zou overhouden.

Wanneer ik zelf te gast ben op een bruiloft vind ik het ook heel vervelend als het bruidspaar vertrekt en de gasten achterlaat voor de verplichte fotosessie. Daarom besloten mijn kersverse echtgenoot en ik om het anders aan te pakken. Waar onze fotoreportage zal genomen worden, dat weet ik nog niet. We laten ons leiden door het improvisatietalent van de fotograaf. Het tijdstip, dat ik wel een vaststaand feit! We zijn namelijk helemaal gewonnen voor het idee van een ‘fotoshoot by night’. Een beetje controversieel? Misschien wel, maar wat veel mensen niet weten is dat foto’s bij maanlicht veel mooier zijn dan bij zonlicht.

Ken jij een leuke indoor fotolocatie bij jouw in de buurt? Laat het ons dan zeker weten. We nemen je suggestie graag op in dit lijstje. #sharingiscaring

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.