De checklist: 7 maanden voor je huwelijk is een leidraad om zorgenloos je huwelijk te plannen. Dé vraag is gesteld, de ring zit om je vinger en je hebt vlinders in je buik. Je bent officieel verloofd! Maar wat nu gedaan? Met deze ultieme wedding checklist helpen we je alvast op weg. Met zoveel to do’s in het verschiet en zoveel details die je niet uit het oog mag verliezen, lijkt het plannen van een bruiloft een hels karwei. Als je jezelf voldoende tijd geeft om de taken maand per maand te plannen en braafjes een checklist en een tijdlijn volgt, wordt het werk leuker en minder stressvol.

Meer nog, door de planning maand per maand op te splitsen, verdeel je alles in hapklare stukjes en zal het veel minder overweldigend aanvoelen. De ideale verlovingstijd duurt zo’n 12 tot 14 maanden en heeft het voordeel dat bruidsparen hun leveranciers naar keuze kunnen boeken en niet hoeven uit te wijken naar een plan B. Veel succes met deze wedding checklist.

Music Maestro

Als je tijdens je ceremonie muzikanten live aan het werk wil hebben, dan is nu het moment aangebroken om hen in te huren. Het is ook het moment om stil te staan bij de muzikale omlijsting van jullie ceremonie. Op deze blog vind je een artikel terug over de meest populaire trouwsongs, maar niets belet je om er een persoonlijke toets aan te geven en minder traditionele muziek te kiezen. Ben je toch op zoek naar de klassiekers voor jouw grote intrede in de kerk? Of weet je niet meer hoe de traditionele bruidsmars heet? Lees er dan zeker het bovenvermelde artikel op na.

Photo by Callaway Gable

Huur meubilair

Steeds meer koppels kiezen er de laatste jaren voor om op een speciale locatie te trouwen. De coronacrisis heeft deze trend een duwtje in de rug gegeven. Bovendien is dit ook een van de services die The Blonde Wedding Reporter aanbiedt. Via deze link kunnen jullie onze mooiste bestemmingen in Italië raadplegen.

Huwelijken in de openlucht zijn bijna een must geworden, maar worden daarentegen- noodgedwongen-, op kleinere schaal georganiseerd. We stellen wel vast dat deze micro-weddings op vlak van aankleding steeds sfeervoller worden. Er moet misschien beknibbeld worden op de gastenlijst, maar op vlak van decor worden kosten nog moeite gespaard. Zeven maanden voor je huwelijk is dan ook de ideale datum om huurartikelen te bestellen.

Denk hierbij aan stoelen, tapijtjes en dekentjes, sofa’s, backdrops, kaarsen en lantaarns, linnen, gordijnen, loungemeubels, een dansvloer, tapijten, tafels, tenten, …

Money, money, money, …

Niet het leukste karwei in de huwelijksplanning, maar neem je rekenmachine erbij en overloop het kostenplaatje nogmaals. Heb je je netjes aan je vooropgestelde budget gehouden, dan is er niets aan de hand. Ben je al over de schreef gegaan, dan beslis je nu best welke extra’s je achterwege laat.

De wedding checklist van volgende maand lees je hier.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.