Dé vraag is gesteld, de ring zit om je vinger en je hebt vlinders in je buik. Je bent officieel verloofd! Maar wat nu gedaan? Met deze wedding checklist helpen we je op weg. Met zoveel to do’s in het verschiet en zoveel details die je niet uit het oog mag verliezen, lijkt het plannen van een bruiloft een hels karwei. Als je jezelf voldoende tijd geeft om de taken maand per maand te plannen en braafjes ‘De ultieme wedding checklist: 6-5 maanden voor je huwelijk’ volgt, wordt het werk leuker en minder stressvol.

Meer nog, door de planning maand per maand op te splitsen, verdeel je alles in hapklare stukjes en zal het veel minder overweldigend aanvoelen. De ideale verlovingstijd duurt zo’n 12 tot 14 maanden en heeft het voordeel dat bruidsparen hun leveranciers naar keuze kunnen boeken en niet hoeven uit te wijken naar een plan B. Veel succes met deze wedding checklist.

Boek vervoer voor de huwelijkssuite

Hoe weet je of het nodig is? Alles hangt af van de parkeersituatie van je feest- of huwelijkslocatie, de vervoersmiddelen die je gasten zelf ter beschikking hebben, de afstand die dient afgelegd te worden en het feestthema dat je in gedachten hebt. Als er veel gasten uit het buitenland voor je huwelijk afzakken, is het misschien een leuk idee om iedereen samen te brengen in een shuttlebus?

Vergeet ook zeker niet om aan jullie tweetjes te denken. Of je nu iets voelt voor een ​limousine of op zoek bent naar een tandemfiets – het wordt tijd dat je ook jullie transport vastlegt.

Boek de huwelijksreis

Traditioneel stelde de huwelijksetiquette dat de bruidegom een ​​huwelijksreis voor de bruid plant, maar tegenwoordig beslissen koppels samen waar de reis hen brengt. Het spreekt voor zich dat jullie op dezelfde golflengte moet zitten over budget, bestemming, timing, reisarrangementen, afreisdata en een reisschema. Je hoeft echt niet elke minuut in te plannen, maar een ruwe schets van to do’s kan wel handig zijn. Check ook zeker de website van de Federale Overheid via deze link.

De bruidegom kiest zijn pak

Net zoals de bruid, denkt de bruidegom na over het statement dat hij met zijn look wil maken. De eerste stap is de keuze tussen een traditionele smoking of een informeler pak, op basis van de formaliteit en het thema van je bruiloft. Zal hij een das of een strikje dragen? Het belangrijkste is wel dat het koppel ook hier op dezelfde golflengte zit. Je wil niet dat één van de twee underdressed is. Dat clasht eenvoudigweg op de huwelijksfoto’s.

Sylvie Stijven Photography

Put a ring on it

Een halfjaar voor je huwelijk is een goed idee om trouwringen te gaan spotten. We stellen vast dat bruidsparen steeds meer naar traditionele ringen neigen, maar tegelijkertijd zien we ook alternatieven zoals ringtattoo’s.

Administratie voor een wettig huwelijk

Ga langs bij het gemeentehuis en contacteer de priester om jouw huwelijksdag en -tijdstip definitief vast te leggen. Hou er rekening mee dat wanneer je in een populaire periode trouwt, je rekening zal moeten houden met andere bruidsparen. Dit betekent dat jouw uur van keuze misschien niet meer beschikbaar zal zijn en je misschien je planning moet herbekijken Een gouden. tip: leg dit aspect van je huwelijk een jaar op voorhand vast. Wie eerst komt, eerst maalt.

Huwelijkscontract of niet?

Als jullie beslissen om jullie persoonlijke bezittingen vergaard voor je huwelijk niet met elkaar te delen na jullie huwelijk, dan moet je nu een notaris onder de arm nemen om een huwelijkscontract waar jullie beiden achter staan te laten opmaken.

Money, money, money, …

Niet het leukste karwei in de huwelijksplanning, maar neem je rekenmachine erbij en overloop het kostenplaatje nogmaals. Heb je je netjes aan je vooropgestelde budget gehouden, dan is er niets aan de hand. Ben je al over de schreef gegaan, dan beslis je nu best welke extra’s je achterwege laat. Je zal merken dat we deze tip opnieuw in ‘De ultieme wedding checklist: 6-5 maanden voor je huwelijk’ opnemen, net omdat je geen financiële kater aan je huwelijk wil overhouden.

Vraag je verlof aan bij je werkgever

Je hebt recht op verlof om te trouwen, breng je werkgever wel tijdig op de hoogte van je afwezigheid.

Stel een definitieve gastenlijst op

Een voorlopige lijst had je alvast opgesteld, nu is het zaak om het een definitiever karakter te geven. Nog een geruststelling: als er een ding is dat we dankzij de coronacrisis geleerd hebben, dan is het wel dat de leukste huwelijksfeesten niet per sé honderden gasten hoeven te tellen. Je hoeft dus echt niet al je collega’s en de voltallige hobbyclub uit te nodigen.

Photo by Jenny Fu

Wil je graag nog even checken of je de to do’s van vorige maand netjes opgevolgd hebt? Klik dan op deze link!

De wedding checklist van volgende maand vind je hier.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.