Ons ja-woord en onze ringen hebben ook zonder groot feest waarde

Wanneer ik bruid Elena leer kennen, valt het me onmiddellijk op dat ze weet wat ze wil. Ze hakt gemakkelijk knopen door zonder er al te lang over te tobben. En ja, het coronavirus heeft haar sprookjeshuwelijk misschien wel on hold gezet, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds getrouwd kan worden. Per slot van rekening gaat een huwelijk over de liefde voor elkaar, toch?! Op onze redactie hopen we dat we binnenkort een tweede Real Life Wedding- reportage aan dit prachtige koppel mogen wijden. Eentje van Elena in haar mooie bruidsjurk. #SneakPreview? Check! (Pssst Maverique, ze gaat er prachtig uitzien!!!) In afwachting daarvan brengen we jullie het relaas van hun civil chic micro-huwelijk.

The Blonde Wedding Reporter: Hallo Elena. Hoe hebben jij en Maverique elkaar leren kennen?  

Elena: Wij hebben elkaar leren kennen in de kerstvakantie van 2012. Samen met een vriendin was ik aan het feesten in een discotheek in Kuurne. Mijn vriendin kende Maverique al en toen ik hem zag, voelde ik me meteen tot hem aangetrokken. Later op de avond bleek dit gevoel wederzijds te zijn. Maverique vroeg mijn vriendin om ons aan elkaar voor te stellen en bood mij een drankje aan. Kort daarna hebben we onze eerste kus uitgewisseld.

TBWR: Wanneer sloeg de vonk definitief over?  

Elena: We hebben elkaar toegevoegd op Facebook en via Messenger af en toe met elkaar gepraat. Daarna wisselden we telefoonnummers uit. Je kan wel stellen dat we echt met mini-stapjes evolueerden. Toen werd het plots heel stil en het leek erop dat onze levens op hun eigen ritme gingen verder.
Enkele maanden later ging ik met diezelfde vriendin voor de eerste keer naar een nieuwe uitgaansplek in Kortrijk. En raad eens? Maverique bleek daar ook te zijn. Zo zagen we elkaar dus terug en begonnen we opnieuw te sms’en. Bijna een heel jaar hebben we elkaar ge-sms’t en liepen we mekaar regelmatig tegen het lijf in het uitgaansleven. We waren de vreemde eend in de bijt, want we zaten meestal met ons tweetjes buiten te praten. Wat er binnen gebeurde of wat onze vrienden deden, dat ging helemaal aan ons voorbij.
Een klein jaar na onze eerste kus was er dan dat eerste afspraakje: een echte date in de cinema. 😊 Aan het einde van de avond waren we een koppel.

TBWR: Heeft Maverique het aanzoek gedaan? En heeft hij iets speciaals op poten gezet?

Elena: Ja, hij heeft mij inderdaad ten huwelijk gevraagd. We waren samen met mijn ouders op reis in de Venetostreek in Italië. Het was me opgevallen dat Maverique tijdens de reis regelmatig zei dat hij een bepaald kasteel wilde bezoeken. Die zou hoog op een berg liggen en dat zou een prachtig panorama van de streek opleveren. Na lang aandringen, zijn we de voorlaatste dag dan maar op uitstap naar dit kasteel gegaan. Eenmaal boven aangekomen, bleek het uitzicht inderdaad adembenemend. En plots zat Maverique op een knie.
Mijn papa stond een meter van ons vandaan en had niets door. Mijn mama stond een paar meter achter me en ging letterlijk uit haar dak! ( lacht). Later bleek dat Maverique dé vraag de dag ervoor al wilde stellen in een prachtig stadje aan het Gardameer. Maar telkens hij op zijn knie wilde gaan, was ik hem te snel af en liep ik net weg. Oeps! 😊 Idem bij het kasteel: hij had onderweg al naar de top al een paar pogingen proberen te ondernemen, maar blijkbaar liep ik ook nu te snel weg.

TBWR: Hoe verliep de zoektocht naar de bruidsjurk en wat is het uiteindelijk geworden?  

Elena: Een jaar voor ons huwelijk ben ik gestart met de zoektocht naar dé jurk. Mijn eerste afspraak was bij ‘Prima Donna’ in Deerlijk en diezelfde dag had ik elders nog een afspraak. Ik beschreef hoe mijn droomjurk eruit zag en daarna toonde de bruidsconsulente me verschillende kleedjes. Het viel me op dat één jurk angstvallig geheim gehouden werd. De verkoopster vertelde me dat ze zelf ook een jurk voor me gekozen had en dat ze me die als laatste zou laten aantrekken. Ze hing de jurk in de paskamer en toen kon de fitting beginnen. Ik paste enkele kleedjes en alles was mooi, maar ik had niet het wauw-gevoel dat ik verwachtte. Aan het einde van de pasafspraak mocht ik eindelijk de geheime jurk passen. Toen ik uit de paskamer stapte, barstten mijn mama, mijn twee zussen en schoonmama in tranen uit. Net als ik, trouwens. Het was voor ons allemaal overduidelijk dat ik mijn droomjurk gevonden had.

Ik ben toch nog naar mijn volgende afspraak geweest, maar alles verbleekte bij die ene jurk die ik die ochtend gepast had. We zijn dan maar snel teruggegaan naar de eerste bruidswinkel. Hoe de jurk eruitziet? Wel, dat hou ik nog even geheim, want ik draag hem pas op ons groot huwelijksfeest wanneer de coronacrisis voorbij is.

Het kleedje dat ik droeg voor de wettelijke trouw op 29 augustus van dit jaar, heb ik in Antwerpen bij ‘IRO’ gevonden. Samen met mijn mama en tante gingen we een hele dag shoppen om het perfecte kleedje voor het wettelijk huwelijk te vinden. Toen we de stad inreden op zoek naar parking zag ik een kleedje in een etalage hangen. Ik schreeuwde het uit: “Dat is het!”  En uiteindelijk bleek het dat ook te zijn. 😊  

TBWR: Waarom was het voor jullie belangrijk om te trouwen?  

Elena: Omdat ik vind dat dit dé manier is om aan elkaar te tonen dat je elkaar doodgraag ziet en voor altijd bij elkaar wil blijven. Het was daarnaast ook mijn meisjesdroom om ooit te trouwen. Ik denk dat veel vrouwen zich hierin wel herkennen? 😉

TBWR: Waarom hebben jullie besloten om jullie huwelijk tijdens een globale pandemie toch door te laten gaan?  

Elena: Ons groot feest is geannuleerd en verzet naar een onbekende datum, maar de burgerlijke trouw wilden wij toch laten doorgaan. We hebben er een intiem feestje van gemaakt met onze ouders, grootouders en broers en zussen. Elk in hun eigen bubbel en met respect voor alle geldende coronamaatregelen.

TBWR: Heeft de coronacrisis veel problemen met zich meegebracht? 

Elena: Alleszins heel veel stress! Het was geen makkie om de regels te respecteren, maar we stonden erop ze minutieus na te leven. Het heeft heel wat organisatie gevraagd en sommige aspecten van ons huwelijk moesten we meermaals herbekijken… Maar kijk, het is gelukt en alles is uiteindelijk in de plooi gevallen.

TBWR: Verschilde jullie coronahuwelijk veel van de oorspronkelijke planning?  

Elena: Toch wel eigenlijk en ik bedoel dit in positieve zin. Normaal gezien was ons huwelijk voor de wet niet zo persoonlijk. We kwamen daar ons boterbriefje halen, een handtekening plaatsen en de echte emoties en symboliek zouden dan tijdens ons huwelijksfeest aan bod komen.

Toen we ons grote feest noodgedwongen moesten annuleren, hebben we besloten om van het wettelijke huwelijk toch een onvergetelijke ervaring te maken. Zo was er bijvoorbeeld al een bruidstaart. Die was trouwens echt top. De taart bestond uit verschillende lagen met bovenaan een klein bruidstaartje en de andere lagen waren gevuld met donuts, cupcakes, cakepops, bokkenpootjes, chocolademousses, panna cotta’s,… Nog nooit zo’n lekkere desserts gegeten.

Daarnaast heb ik de trouwzaal wat opgefleurd met bloemen en de naamkaartjes van het groot feest gebruikt. We hadden nu ook meer tijd en dus hebben we naast de traditionele foto’s met de familie ook de kans gehad om een volwaardige shoot met ons tweetjes te doen.

TBWR: Als je alles opnieuw zou kunnen doen, zou je dan opnieuw trouwen of jullie huwelijk liever uitstellen naar latere datum?  

Elena: Het wettelijke huwelijk was perfect voor ons en ons groot feest is uitgesteld naar latere datum. The best of both worlds dus…

TBWR: Welke gouden raad hebben jullie voor bruidsparen die op dit moment nog moeten trouwen?  

Elena: Als er nog geen datum gekozen is en je nog niets gepland hebt, dan zou ik gewoon nog eventjes wachten. De aanloop naar je huwelijk vraagt heel veel geduld en stressbestendigheid.
Een intiem huwelijk is heel leuk en je geniet er dubbel zo hard van. Ik had nooit durven dromen dat het eigenlijk zo mooi ging zijn. Je moet je ook afvragen waarom je trouwt. Het gaat natuurlijk om jou en je man. Het ja-woord en de ringen betekenen even veel bij een huwelijk zonder groot feest.

The Blonde Wedding Reporter wenst Elena en Maverique heel veel geluk toe en we duimen mee voor een schitterend feest wanneer de coronamaatregelen versoepeld zijn. <3

The wedding team:

Fotograaf: Darina van Miro Photography. Instagram: @miro.photography

Bruidsjurk: IRO in Antwerpen. www.iroparis.com
Haar: Kim De bruidstyliste. www.dressupbykim.be

Make-up: Good 2 Great. www.good2great.be
Bloemen: Vincent Docquir uit Kortrijk.
Pak bruidegom: Carbonella suits in Gent. Instagram: @carbonellasuits
Bruidstaart: Jackies Patisserie in Mesen. Instagram: @jackiespatisserie

Andere echte trouwverhalen lezen? Ontdek het verhaal van bruid Jana die zwanger in het huwelijksbootje stapte.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.