Bridal brand in the picture

Dit jaar viert bruidsmodelabel ROSA CLARÁ haar 25ste verjaardag en dus werd het jubileumjaar boven de doopvont gehouden met de slogan: 25 amazing years of Rosa Clara magic… We duiken samen met Rosa Clara zelf in de archieven van het modehuis en delen graag het succesverhaal van de ontwerpster die bruidsjurken en fashion met elkaar verzoende. Ze veroverde de wereld met haar ontwerpen en ze blonk vooral uit in de keuze van de meest verfijnde stoffen en de ongeëvenaarde snit van haar bruidsjurken.

25 years of Rosa Clara magic

Er was eens 25 jaar geleden…

In 1995 opende Rosa Clará haar eerste bruidsmodezaak aan de Paseo de Gracia in Barcelona. Dat verklaart waarom de meest recente campagne de slogan 25 years of Rosa Clara magic meekreeg. Een kwarteeuw is een oogwenk voorbij geflitst en Rosa Clara blikt graag terug op haar eerste bruidswinkel. Hiermee vatte immers het eerste hoofdstuk van een spannend verhaal aan waarin de Spaanse modeontwerpster de regels van de bruidsmode voor altijd veranderde en bruiden over de hele wereld betoverde. Haar ontwerpen vielen op door het design die om individualiteit, romantiek en elegantie gingen. Sinds dag één was ROSA CLARÁ baanbrekend, omdat haar collecties een nieuw concept in bruidsmode vertegenwoordigde.

De bruidsjurk was niet zomaar een witte jurk maar eentje waarin de nieuwste trends en innovatieve ontwerpen verwerkt zijn. En dan zijn er nog de stoffen. Zorgvuldig gekozen en met oog voor kwaliteit. De combinatie van deze twee elementen zorgden ervoor dat het modelabel Rosa Clará een heel herkenbare stijl had.

Bridal Fashion

In 2002 kwam de nadruk nog uitdrukkelijker op fashion te liggen. Het is het jaar waarin de eerste samenwerkingen met internationale haute couture ontwerpers tot stand kwam: Christian Lacroix, Karl Lagerfeld en Zuhair Murad & friends. Voor Rosa Clara betekende dit de internationale doorbraak. Tegenwoordig heeft bridal fashion zo goed als een eigen identiteit gekregen, maar aan het begin van de eeuwwisseling, was bruidsmode absoluut geen hot topic.

Rosa Clara zette een koers in die nadien navolging zou krijgen van andere bruidsmodehuizen. Een ambitieuze internationale expansie volgde hierop, die begon met de opening van flagship stores en winkels in Portugal en Mexico in 2003. Datzelfde jaar hield ROSA CLARÁ haar eerste modeshow op de Barcelona Bridal Fashion Week, het meest prestigieuze bruidsmode-evenement ter wereld. De jaarlijkse modeshow zou een must-see worden voor zowel internationale buyers, journalisten als bruiden van over de hele wereld.

Beroemde bruidsparen

Het succesverhaal van Rosa Clara is ook de celebrities opgevallen. Beroemdheden die op het modehuis hebben vertrouwd voor hun grote dag zijn onder meer Antonela Roccuzzo voor haar huwelijk met Leo Messi in 2017. Het koppel trouwde in Argentinië waar hun roots liggen, maar Antonela zou in de jaren die volgden altijd trouw op post zijn bij de presentatie van de nieuwe collecties. Het Monegaskische burgermeisje Marie Chevallier trouwt in 2019 in Monaco met Louis Ducruet,, zoon van Prinses Stephanie en kleinzoon van de legendarische Grace Kelly. Marie koos maar liefst twee looks in het Rosa Clara-atelier uit: een moderne jumpsuit voor het burgerlijk huwelijk en een romantische prinsessenjurk voor de kerkelijke ceremonie. Mery Perelló droeg eveneens graag Rosa Clara toen ze in 2019 in het huwelijksbootje trad met tennisser Rafael Nadal.

De collectie van 2021

Benieuwd naar hoeveel moois de collectie van 2021 te bieden heeft? Wij selecteerden voor jou de mooiste jurken van het seizoen.

Heb jij na het lezen van dit artikel zin om nog meer Spaanse bruidsmodemerken te ontdekken? Klik dan op deze link voor een review van de belangrijkste internationale bridal fashion week die elk jaar in Barcelona plaatsvindt.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.