Er is weer hoop voor de bruidscollecties in 2021. De bruidsindustrie kijkt vol goede moed naar de toekomst en de lancering van de bruidscollecties in 2021. De vaccinatiestrategie lijkt wereldwijd iets vlotter te verlopen en dat wekt de indruk dat privéfeesten binnenkort weer mogelijk zullen zijn. Iedereen hoopt op een normaler leven tijdens de zomermaanden. Het Verenigd Koninkrijk kondigde onlangs zelfs aan dat op 21 juni 2021 niet alleen delockdown opgeheven zal worden, maar dat dit eveneens het moment zal zijn waarop huwelijken opnieuw met een onbeperkt aantal gasten zullen kunnen plaatsvinden.

Bruidjes putten moed uit deze mooie vooruitzichten en durven opnieuw denken aan de zoektocht naar hun droomjurk. Het is dus geen toeval dat net nú het Spaanse bruidsmodehuis Pronovias het Amerikaanse couturelabel Marchesa aan boord haalt voor een uitzonderlijke collectie die uit 21 silhouetten bestaat. The Blonde Wedding Reporter woonde online de exclusieve persconferentie van deze samenwerking bij en had de kans om Georgina Chapman-leading lady bij Marchesa-, te interviewen over deze nieuw ingeslagen weg. Het interview lees je hieronder.

Georgina Chapman, Creative Director & co-founder van Marchesa, legt de laatste hand aan een van de bruidscollecties die haar roem in Europa en Azië een stevige boost zal geven.

The Blonde Wedding Reporter: Hallo Georgina, dankjewel dat we er op deze bijzondere dag, waarop je een van je belangrijkste bruidscollecties voorstelt, bij mochten zijn. Mogen we weten hoe deze opmerkelijke samenwerking met Pronovias tot stand gekomen is?

Georgina Chapman: Zoals met veel partnerships begon alles met wederzijdse bewondering voor elkaars werk. Twee jaar geleden stelde ik mijn bruidscollectie voor tijdens de Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, de belangrijkste bruidsmodebeurs ter wereld en tegelijkertijd de thuishaven van Pronovias. Aan het einde van onze modeshow ontmoette ik Amandine Ohayon, de CEO van Pronovias. Het was een prettige kennismaking en voor we het wisten, smeedden we het plan om een samenwerking op poten te zetten. Amandine vertelde dat ze een torenhoog respect voor ons New Yorkse modehuis had en dat ze graag ‘iets anders’ zou proberen.

TBWR: Had je geen schrik om de typische identiteit van Marchesa die we kennen uit je vorige bruidscollecties, te moeten opgeven?

Georgina: Neen, en ik heb er ook geen seconde aan getwijfeld dat ik dat zou moeten doen. Marchesa-fans zullen mijn hand onmiddellijk in de designs herkennen. Korsetten, opvallende 3D-bloemen, kant en matching sluiers zijn mijn handelsmerk en die zie je dan ook opduiken in deze bruidscollectie. Ik vond het wel heel spannend om te experimenteren met nieuwe ontwerpen. Je mag gerust optekenen dat de Oropesse-jurk het startpunt voor mij was. De hoge halternek en de transparante, wijde overskirt, dat is nu niet meteen iets wat je van Marchesa zou verwachten. De Caneta-jurk past ook in deze categorie thuis. Het silhouet is wijduitlopend en heeft op de koop toe een empiretaille. Dat is hoogst onwaarschijnlijk in de traditionele Marchesa-collecties.

De voor Marchesa a-typische Caneta-jurk.

TBWR: Waarom was deze samenwerking zo belangrijk voor je?

Georgina: Door jurken te ontwerpen voor een groter doelpubliek, is Marchesa toegankelijker geworden. Ik verwijs hiermee niet enkel naar de interessantere kostprijs die tussen de 2000 en 4000 euro ligt, maar ook naar de meer main stream designs. Er is in deze collectie echt een jurk voor elke bruid te vinden.

TBWR: We zien dat veel bruidsmodehuizen een aparte collectie voor curvy brides ontwerpen. Zitten er ook in jouw bruidscollectie jurken die gegoten zitten voor bruiden met rondingen?

Georgina: Ik wil niet gezegd hebben dat een bepaalde jurk specifiek bestemd is voor een curvy bruid. Ik zeg altijd tegen mijn bruiden-ongeacht hun gewicht-, dat ze gewoon alles moeten passen. We hebben allemaal een andere lichaamsvorm en je ziet maar welke impact een jurk heeft wanneer je erin voor de spiegel staat. Geloof me, ik heb ontelbare bruiden leren kennen die a-b-s-o-l-u-u-t geen bruidsjurk met een bredere rok wilden, want dat zou hen dik maken. En dan stapten ze uit de paskamer, keken in de spiegel en moesten ze met horten en stoten toegeven: “Dit is mijn jurk!” Zo zie je maar…

TBWR: Heb je gouden raad voor onze bruiden die op zoek zijn naar hun droomjurk?

Georgina: Ja, ik zeg altijd: laat jezelf tijdens de pasbeurt filmen. En laat dit echt vanuit alle ooghoeken doen en bekijk dan de gemaakte video’s. Je zal in een enkele oogopslag merken in welke jurk je een bruid bent.

Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat je een jurk kiest die de heersende trends niet volgt. Dit kan tegenstrijdig lijken, maar normaal gezien ga je een leven lang naar je trouwfoto’s kijken. Daarom moet je volgens mij een tijdloze jurk kiezen die over pakweg twintig jaar nog steeds klasse uitstraalt en up-to-date is.

Tot slot, raad ik bruiden aan om naar zichzelf te kijken. Een bruid die haar jurk gevonden heeft, beweegt anders, praat anders en heeft een andere gezichtsuitdrukking. Haar gezicht licht letterlijk op.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Pronovias met verrassend nieuws uitpakt. In februari kondigde het Spaanse modelabel een samenwerking met Italiaanse maatpakkengoeroe Carlo Pignatelli aan. Een glimp van deze collectie doe je op via deze link.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.