Day 3/ Review: Welke trouwjurken dragen we in 2022?

Elk jaar opnieuw kijken toekomstige bruidjes en wedding reporters uit naar de Bridal Fashion Weeks in New York, Barcelona, Parijs, Londen en Milaan. Dit jaar zaten we opnieuw- virtueel-, op de eerste rij om de nieuwste trends in bruidsmode te spotten. Een verslag vanuit New York waar we een antwoord zochten op de volgende vraag: Welke trouwjurken dragen we in 2022?

De focus van het afgelopen jaar lag op comfy outfits en lekker zittende trouwjurken. Meer nog, in de bruidsindustrie was het al ‘moeiteloos chique’ wat de klok sloeg. Niet verwonderlijk uiteraard, want de designers hadden de micro-huwelijken in het achterhoofd tijdens het ontwerpen. Dat vertaalde zich in de opmars van midi-jurken, broekpakken die ook na de bruiloft opgedragen konden worden en strakke, minimalistische jurken die passen bij een micro-huwelijk. En hoewel die looks toch ook in de collecties van 2022 opduiken, zien we ook een nieuwe trend aan de horizon:

Er is duidelijk een ruk naar het verleden en er zijn veel- heel veel!-, glamoureuze trouwjurken voor bruiden die na de pandemie willen uitpakken met een groots feest. Daar hoort natuurlijk een droomjurk bij.

Pssst, de review van Day 2/ New York Bridal Fashion lees je hier.

Trend 15: De revival van kant

Als je een witte jurk koopt en er een beetje kant aan toevoegt, krijg je een instant bridal look. Het is dan ook niet verwonderlijk dat kant gedurende vele jaren de catwalks domineerde. Toch leek het de laatste twee jaren wat op haar retour en zagen we steeds minder trouwjurken met kant. Andere technieken waarmee je een kanteffect kon bekomen, veroverden de collecties. Toch zien we nu een terugkeer naar het klassieke gebruik van kant. Kant hoort nu eenmaal bij een bruid, zelfs als die een stoere outfit gekozen heeft voor haar mooiste dag.

Trend 16: De hoge beensplit

De afgelopen jaren was het rugdecolleté de eyecatcher, nu zijn je benen aan de beurt. Ongeacht het type trouwjurk of de designer, er was werkelijk niet naast te kijken: de dijhoge beensplit. Of het nu over een romantische of sluike jurk ging, de designers zetten gretig de schaar in de rokken van hun trouwjurken. Voor 2022 zet je dus letterlijk je beste beentje voor! Wij zijn alvast verkocht aan deze eyecatcher, in het bijzonder omdat een beensplit je optisch verlengt. Een ideale keuze dus voor bruiden die kleiner van gestalte zijn.

Trend 17: Plumetis

Plumetis is de Franse term voor de spikkeltjes die je in tule verwerkt ziet. Persoonlijk doet het me altijd denken aan het ballerinarokje uit mijn kindertijd in de eighties. De stof heeft iets romantisch en chique tegelijkertijd. Het is minder tijdloos dan effen tule en het kan dus gemakkelijker gedateerd lijken. Toch houden we ontzettend van de moderne look die de designers aan plumetis gaven tijdens Bridal Fashion Week. Ze combineerden de stof met een ultra-eenvoudige rok of moderniseerden het met een gewaagde halsuitsnijding.

Trend 18: 3D-bloemenapplicaties

We vertelden je al over de vele bloemenjurken op de virtuele catwalk tijdens dag 1 van Bridal Fashion Week. Je kan dat artikel trouwens via deze link nalezen. Toch voelen we ons genoodzaakt om opnieuw extra in te zoomen op deze trend en in het bijzonder op de trouwjurken met florale 3D-applicaties. Superromantisch en helemaal trendy in 2022.

Trend 19: cold shoulder straps

Hollywoodiaans, glamoureus en zo klassiek tegelijk: deze trouwjurken met afhangende brede schouderbandjes. Geef toe, elk van deze jurken past perfect thuis op een rode loper. We zijn er helemaal weg van. De snit van deze trouwjurken en het feit dat de hals geaccentueerd wordt, is een opsteker voor elke vrouw. Simpelweg mooi.

Wat is jouw favoriete jurk? 🙂

Welke trouwjurken dragen we in 2022- PART 2? Klik hier om het vorige artikel te lezen.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.