Day 2/ Review van de mooiste trouwjurken

Elk jaar opnieuw kijken toekomstige bruidjes en wedding reporters uit naar de Bridal Fashion Weeks in New York, Barcelona, Parijs, Londen en Milaan. Dit jaar zaten we opnieuw- virtueel-, op de eerste rij om de nieuwste trends in bruidsmode te spotten. Een verslag vanuit New York.

De focus van het afgelopen jaar lag op comfy outfits en lekker zittende trouwjurken. Meer nog, in de bruidsindustrie was het al ‘moeiteloos chique’ wat de klok sloeg. Niet verwonderlijk uiteraard, want de designers hadden de micro-huwelijken in het achterhoofd tijdens het ontwerpen. Dat vertaalde zich in de opmars van midi-jurken, broekpakken die ook na de bruiloft opgedragen konden worden en strakke minimalistische jurken die passen bij een micro-huwelijk. En hoewel die looks toch ook in de collecties van 2022 opduiken, zien we ook een nieuwe trend aan de horizon:

Er is duidelijk een ruk naar het verleden en er zijn veel- heel veel!-, glamoureuze trouwjurken voor bruiden die na de pandemie willen uitpakken met een groots feest. Daar hoort natuurlijk een droomjurk bij.

Pssst, de review van Day 1/ New York Bridal Fashion lees je hier.

Trend 7: Gestrikt

De taille van de bruid werd de vorige seizoenen geaccentueerd met een strik. In 2022 duikt de strik ook elders op de trouwjurken( de borst en de rug) op. Kleine en schattige strikjes zijn duidelijk populair bij de ontwerpers en ook de uit de kluiten gewassen eighties strik is terug van weggeweest en werd bij verschillende modehuizen gespot.

Trend 8: Clean, cleaner, cleanest

Vorig jaar werden de eerste stapjes in de richting van pure eenvoud gezet. Dit jaar domineert deze trend de bruidsmode nog steeds. Het silhouet van de trouwjurken kan haast niet eenvoudiger zijn. Strakheid zie je niet alleen in de belijning, maar eveneens in de stoffen die gebruikt worden. Mikado zijde, crêpe, zijde crêpe Georgette, ruwe en Shantung zijde lenen zich uitstekend voor een pure jurk die geen poeha nodig heeft om klasse uit te stralen én die bovendien perfect is voor een kleine huwelijksceremonie.

Trend 9: Van broekpak tot jumpsuit

Het was niet uitzonderlijk om in het verleden hier en daar een broekpak in de bruidscollecties te zien. Het was de perfecte outfit voor de less girly bride. Het was bovendien een dankbaar en minder exuberant alternatief voor bruiden die voor een tweede huwelijk naar het stadhuis trokken. Opvallend voor 2021 was dat er niet alleen meer broeken furore maakten op de catwalk, maar dat ze daarbij ook naar een hoger niveau getild werden op vlak van duurzame stoffen.

In 2022 zien we deze trend nog steeds, maar we voorspellen dat het broekpak als bruidsoutfit geen lang leven meer beschoren zal zijn. Zoals in het vorige artikel al zeiden, zullen bruiden in 2022 willen uitpakken met een echte, feestelijke trouwjurk. Dat neemt niet weg dat een pak gesofisticeerd en feestelijk tegelijk is. Ook gezien: bij de broekpakken piept een sexy crop top onder de blazer vandaan.

Trend 10: De blazer  

Noem het gerust ‘business women meets bride’. We zagen de blazer niet alleen als onderdeel van het broekpak, maar het kan nu ook gecombineerd worden met een sprookjesachtige of sexy bruidsjurk of rok. Waar het op neerkomt is dat de feestelijke, over the top-look een beetje gedownsized wordt. Perfect dus in afwachting van je groots huwelijksfeest.

Trend 11: Ballonmouwen

Je kon er letterlijk niet naast kijken. Fashion designers zijn het er over eens: ballonmouwen zijn een absolute must in 2022! Die zien we niet alleen in de prêt-à-porter collecties, ze zijn ook helemaal terug van weggeweest in de bruidsmode. Prinses Diana bleef tot dusver de recordhoudster als het aankomt op XXL-mouwen. Stoot jij haar van de troon?

Trend 12: Tule

Luchtig, feeëriek en toch helemaal grown up… De jurken met tule rokken zijn aan een stevige opmars bezig en zeker niet uitsluitend bestemd voor de bruid waarvoor het niet groots genoeg kan zijn. De tule stoffen die tegenwoordig gebruikt worden, zijn doorweven met duurzame zijde en komen in verschillende vormen en stijlen voor: A-lijnrokken, plissérokken, gelaagd, maar ook de Sissi-jurk is een blijver.

Trend 14: Lingerie body

We vertelden er al eerder over, maar we zoomen opnieuw in op de korsetten met baleinen. Een van de meest verleidelijke bovenstukken die we in de collectie van 2022 zien, zijn de bodies die normaal gezien als onderkleding fungeren. Niet elke bruid zal zich op deze manier durven blootgeven, maar voor zij die twijfelen: voeg het basisstuk toe aan je dagelijkse garderobe en kijk hoe je je voelt wanneer je het draagt met een jeans, een lange rok uit tule of een kokerrok. We garanderen je alvast dit: een boost voor je zelfvertrouwen en een happy hubby of wifey … <3

En jij? Hoe stel jij je je droomjurk voor? 🙂

Het derde deel van deze reportage lees je via deze link.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.