Day 1/ Review van de mooiste trouwjurken

Elk jaar opnieuw kijken de toekomstige bruidjes en wedding reporters uit naar de Bridal Fashion Weeks in New York, Barcelona, Parijs, Londen en Milaan. Dit jaar zaten we opnieuw- virtueel-, op de eerste rij om de nieuwste trends in bruidsmode te spotten.

De focus van het afgelopen jaar lag op comfy outfits en lekker zittende trouwjurken. Meer nog, in de bruidsindustrie was het al ‘moeiteloos chique’ wat de klok sloeg. Niet verwonderlijk uiteraard, want de designers hadden de micro-huwelijken in het achterhoofd tijdens het ontwerpen. Dat vertaalde zich in de opmars van midi-jurken, draagbare broekpakken en strakke minimalistische jurken die passen bij een intiem micro-huwelijk. En hoewel die looks toch ook in de collecties van 2022 opduiken, zien we ook een nieuwe trend aan de horizon:

Er is duidelijk een ruk naar het verleden en er zijn veel- heel veel!-, glamoureuze trouwjurken voor bruiden die na de pandemie willen uitpakken met een groots feest. Daar hoort natuurlijk een droomjurk bij.

Trend 1: bloemenjurken

Ontwerpers dromen volop van romantische bloemenvelden. Volgens hen heeft de modewereld nood aan een beetje goed nieuws en hoop. En aangezien we tijdens de wereldwijde quarantaine de natuur herontdekt hebben, zien we dit ook aan het ontwerp van de bruidsjurken. In de bruidsmode is het geen evidentie om kleurrijke bloemenprints te gebruiken, maar dat lossen de designers snel op met 3d-bloemmotieven. Er is licht aan het einde van de tunnel en dat wordt gevierd met kleurrijke trouwjurken.

Trend 2: Vierkante neckline

Zou het Bridgertoneffect ook doorgesijpeld zijn in de bruidsmodecollecties? Daar heeft het alleszins alles van weg. De damesmode uit het Regency tijdperk is zeer herkenbaar en wordt bepaald door losser zittende jurken met een empiretaille, een vierkant en diep decolleté, pofmouwen, gaasachtige stoffen, botanische prints en schitterende versieringen in goud of zilverdraad.

Trend 3: Prima ballerina

De ballerina is de nieuwe prinsessenbruid. Van delicate schouderbandjes tot gelaagde onderrokken, de ballerina-invloed is een frisse kijk op de traditionele prinsessenbruidslook. We zagen sierlijke baljurken uit tule, korsettenlijfjes en jurken met gedrapeerde rokken voor een volwaardig prima ballerina-drama.

Trend 4: Korset

Net toen we dachten dat we alle korsetten en rijglinten uit de bruidsmode geweerd waren, duiken ze terug op in de nieuwe collecties. De baleinen zijn duidelijk zichtbaar en geven je lichaam vanzelfsprekend een uitgesproken silhouet. Zandloperbody iemand?

Trend 5: Honger naar het verleden

We hebben een rotperiode achter de rug en iedereen hoopt op beterschap en om de draad van ons gewone leven weer op te pikken. In afwachting daarvan, dromen we van ver vervlogen tijden en denken we terug aan hoe goed we het vroeger toch hadden. Sommige brands bliezen oude collecties nieuw leven in of kozen een paar looks als hommage aan het verleden. Eigenlijk zagen we elk decennium passeren op de virtuele catwalk: van de romantiek tot de sixties, eighties, nineties, …

Trend 6: Dromerige trouwjurk

Het huwelijk? Het blijft een romantische verbintenis die voor veel bruiden gepaard gaat met het prinses-voor-een-dag-gevoel. De baljurken tierden dan ook welig op de virtuele catwalk. De designers gaan ervan uit dat elke bruid in 2022 zal willen uitpakken en daar hoort natuurlijk een mega-romantische jurk bij. Een overzicht van de meest in het oog springende baljurken:

Ben je na het lezen van dit artikel ook heel benieuwd naar de bruidscollecties die tijdens de andere fashion weeks werden voorgesteld? Klik dan snel verder naar het volgende artikel voor een review van Valmont Barcelona Bridal Fashion Week.

Volg ook onze Instagrampagina @theblondeweddingreporter waar we de komende twee dagen live verslag uitbrengen:

De review van Bridal Fashion Week New York/ Day 2 lees je via deze link.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.