Dé vraag is gesteld, de ring zit om je vinger en je hebt vlinders in je buik. Je bent officieel verloofd! Maar wat nu gedaan? Met deze ultieme wedding checklist helpen we jou op weg. Er zijn heel wat to do’s die in het verschiet liggen, en minstens evenveel details die je niet uit het oog mag verliezen. Dat maakt het plannen van een bruiloft voor sommige koppels een hels karwei. Als je jezelf voldoende tijd geeft om de taken maand per maand te plannen en braafjes een checklist en een tijdlijn volgt, wordt het werk leuker en minder stressvol.

Meer nog, door de planning maand per maand op te splitsen, verdeel je alles in hapklare stukjes en zal het veel minder overweldigend aanvoelen. De ideale verlovingstijd duurt zo’n 12 tot 14 maanden en heeft het voordeel dat bruidsparen hun leveranciers naar keuze kunnen boeken en niet hoeven uit te wijken naar een plan B.

10 maanden te gaan

Kies een (kleuren-)thema en maak een moodboard

Dit is het moment waarop je inspiratie voor je huwelijk gaat zoeken. Hello Pintarest & Instagram! Kies een kleurenpalet dat je mooi vindt én blijf hier trouw aan. Om alles gemakkelijk te visualiseren maak je een moodboard. Hierop prik je alles wat je mooi vindt om tot de gewenste look & feel van je bruiloft te komen. Er zijn ook apps die je kan downloaden om dit digitaal te doen.

Als je moeite hebt om de knoop door te hakken, raad ik je aan om met een kritische blik rondom je heen te kijken. Welk type interieur heb je in je huis? Wat vind je leuk op Instagram? Hoe ziet je garderobe eruit? … Kortom, laat je leiden door wat je in je normale leven graag ziet.

10 maanden te gaan

Start de zoektocht naar dé jurk van je dromen

Ondertussen kent iedereen de wereldberoemde bruidsboetiek in New York: Kleinfeld Bridal

Misschien weet je precies wat je wil of heb je er net geen idee van-wat ook OK is-. In elk geval raad ik je aan om de serie artikels Op zoek naar je droomjurk op deze blog te lezen. Die staan boordevol tips & tricks. Trouwens, je mag ook een tikkeltje vroeger beginnen zoeken, want de leveringstijd van buitenlandse jurken kan nogal aandikken. Als je een jaar voor je bruiloft begint te zoeken, dan ben je zeker op tijd.

Boek hotelkamers voor je gasten die van ver komen

De wereld is onze achtertuin geworden en misschien verwacht je gasten uit het buitenland? Het is een mooie geste om hen nu alvast op de hoogte te brengen van de accommodatiemogelijkheden in je streek. Lijst ze netjes op van prijzig naar economisch of andersom en neem alvast vrijblijvend een optie op een paar kamers.

Verlovingsfoto’s: to do or not to do?

Dit is een ideale gelegenheid om alvast eens te oefenen hoe het voelt om voor de camera te staan. Veel fotografen bieden tegenwoordig een pre- of post-huwelijksfotoshoot aan in hun pakketten. Het is een mooie herinnering voor later en misschien kan je de beelden ook gebruiken om jullie huwelijk officieel aan te kondigen?

Start de zoektocht naar de huwelijksuitnodigingen

Wanneer een huwelijksuitnodiging bij je gasten in de bus valt, krijgen ze hiermee een eerste indruk van jullie grote dag. De meeste koppels willen er een persoonlijke touch aan geven. Het is dus belangrijk om weten dat als je een grafisch ontwerper onder de arm wil nemen, je dat ruim op tijd moet doen. Voor de creativo’s onder jullie: wist je dat er verschillende sites bestaan om zelf je huwelijksuitnodigingen te maken? Klik op deze link om verder te lezen.

Nu al je to do-lijstje voor volgende maand bekijken? Klik dan op deze link.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.