De term ‘bohemien’ wordt tegenwoordig te pas en te onpas in de modewereld gebruikt. Vaak is het louter een een synoniem voor maxi-jurken, geborduurde tunieken en kaftans, gehaakte kralentops en franjes. Bohemian chic-vaak afgekort tot boho chic-, is herkenbaar aan de hippie-achtige invloeden. De kledingstijl is al enkele jaren razend populair en wordt vlot geassocieerd met zomerfestivals. Het Amerikaanse muziekfestival Coachella geldt als het absolute mekka van de bohemian chic lifestyle en bekende ambassadeurs zijn Sienna Miller en Mary-Kate Olsen. Het was Kate Moss die met haar huwelijk in 2011 de boho bride-trend lanceerde.

Tijdens de Spring/ Summer 19 fashion weeks zagen we opnieuw een neo-boho revival op de catwalks. Deze stijl doet het ook het komende seizoen bijzonder goed in de bruidsmode. Zo goed zelfs dat veel modehuizen een aparte collectie ontwierpen. Dankzij influencers en celebrities kent de bohemien trend weliswaar een echte revival, maar tegelijkertijd is ze mijlenver verwijderd van haar wortels en schiet er niet veel meer over van de onconventionele, nomadische en zorgeloze levensstijl die ze oorspronkelijk weerspiegelde. Daarom een aantal bullet points die je in je achterhoofd moet houden als je een authentieke, bohemian chic bruiloft plant:

Oorsprong van de boho stijl:

Over het ontstaan van de boho-stijl wordt druk gespeculeerd. Velen geloven dat het na de Franse Revolutie in 1789 als tegencultuur werd opgericht door Franse kunstenaars. Omdat zij niet langer ondersteund werden door een mecenas en rijke klanten, zat er niets anders op dan low profile te gaan leven. Een nomadisch bestaan, een levensstandaard zonder luxe en goedkope, vaak versleten kleding.

Anderen opperen dan weer dat de echte bohemians rondtrekkende zigeuners waren wiens roots in Bohemen, een regio in het huidige Tsjechië, lagen. Eigenlijk waren het zwervers en maakten ze geen deel uit van de maatschappij. Meer nog, ze werden als sociale verschoppelingen behandeld.

Zo creëer je een boho-huwelijk:

Organisch boeket

Zeg ‘dag’ aan gekunstelde bruidsboeketten, de boho-bruid kiest voor seizoensbloemen, veldbloemen, kruiden en veel variaties van eucalyptus en grassen. Veren doen het ook bijzonder goed. Het boeket hoeft zeker niet maagdelijk wit te zijn. Durf kleur bekennen.

Bloemenkrans in je haar

Een boho-bruid houdt van bloemen en planten en heeft een afkeer van alles wat onnatuurlijk aanvoelt. Een kroontje zal je haar zelden zien dragen, maar een hippie-bloemenkrans is niet langer uitsluitend voor de bruidskinderen voorbehouden.

Outdoor wedding

De coronamaatregelen bevelen outdoor huwelijken aan. Als je een kerkelijke ceremonie wenst, dan kan je nog steeds een alternatief altaar laten aanrukken. Andere opties zijn een backdrop tipi, een backdrop in macramé, een grote bloemenkrans backdrop, een bloemenmuur of een backdrop met gedrapeerd linnen en bloemen. Het belangrijkste is dat je de natuur omarmt en dat de huwelijksetting helemaal opgaat in het geheel. Kies voor duurzame materialen die je nadien nog kan gebruiken of die moeder natuur geen schade berokkenen.

Chic indie vibes

De volgende elementen integreer je in de look & feel van je boho-huwelijk: macramé tafellopers en onderzetters, vetplantjes en cactussen op tafel, kruidige boeketjes die net van het veld geplukt lijken. Van afgedankt hout maak je een display waarop de gasten hun toegewezen plaats aan tafel kunnen bekijken. Integreer edelstenen zoals agaat en quartz als servetring, naamplaatjes of als onderzetters voor glazen en borden. Marmer is ook een natuurproduct en past in het geheel. Trek naar de kringloopwinkel voor rotan lounge chairs en mis match het met ouderwetse fluwelen kuipzeteltjes. De rode loper vervang je door een etnisch tapijt. Keep it natural, simple en organic!

En dan nu de jurk:

Het moment waarop iedereen wacht: de intrede van de bruid! Bij Ladybird ontwierpen ze een collectie die helemaal in het teken staat van de boho lifestyle. Ik hoop dat je net als ons snoept van de mooiste boho-jurken die we hieronder voor jou selecteerden. Een typische boho-jurk kies je op basis van de volgende elementen:

  • een A-lijn jurk in zachte, lichte stoffen zoals organza en/ of zijde tule,
  • korte lijfjes die drukt bezet zijn met geborduurde kralen, kant, bloemenmotieven en details in crochet,
  • een transparante en gehaakte accentuering van de taille,
  • wijd uitlopende mouwen in tule, kant of chiffon.

Wil je meer van al dat moois zien? Surf dan naar ladybird.nl .

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.