De ‘checklist: 1 jaar voor de bruiloft’ is het startschot van de huwelijksplanning
Dé vraag is gesteld, de ring zit om je vinger en je hebt vlinders in je buik. Je bent officieel verloofd! Maar wat nu gedaan? Als je ‘De ultieme checklist: 1 jaar voor de bruiloft’ volgt en jezelf voldoende tijd geeft om de taken maand per maand te plannen, wordt het werk leuker en minder stressvol. Met zoveel to do’s in het verschiet en zoveel details die je niet uit het oog mag verliezen, lijkt het plannen van een bruiloft een hels karwei, terwijl dit net een van de mooiste periodes uit je leven zou moeten zijn.
Nog 12 maanden te gaan…
Wat wordt jullie huwelijksdatum?
Is er een speciale dag waarop jullie willen trouwen? Of laten jullie je eerder leiden door de seizoenen? Wat er ook van aan is: vanaf nu zal elke leverancier je vragen op welke dag je gaat trouwen en daarom leg je dit dus best als eerste vast. Van zodra je de huwelijksdatum kent, stuur je ook een save the date naar de familieleden en vrienden die je er zeker bij wil hebben. Een save the date stuur je maximaal een jaar voor de bruiloft uit. Vergeet niet dat wie een save the date krijgt ook effectief uitgenodigd wordt voor het huwelijk. Meer info over de perfecte huwelijksuitnodiging lees je als je op deze link klikt.
Bepaal je budget
Tijd om te rekenen. Voor je van start kan gaan, moet je eerst zeker weten wie voor wat gaat betalen en wat je volledige bruiloft uiteindelijk gaat mogen kosten.
Stel een gastenlijst op
Maak alvast een voorlopige lijst op. Als er een ding is dat we dankzij de coronacrisis geleerd hebben, dan is het wel dat het leukste huwelijksfeest niet per sé honderden gasten hoeft te tellen. Je hoeft dus echt niet al je collega’s en de voltallige hobbyclub uit te nodigen.
Bepaal ook of jullie je gasten gaan vragen om zich aan een dresscode te houden. Als je op deze link klikt, kom je bij een artikel over de dresscode voor dames uit.
Huur een wedding planner in
Deze stap hangt natuurlijk af van je budget, maar als je iemand als manager van je huwelijksdag wil benoemen, dan is nu het moment aangebroken om die persoon onder de arm te nemen.
Kies het type ceremonie en algemeen thema
Een belangrijke stap in de planning van je huwelijk. Heb een openhartig gesprek met je partner. Welk type ceremonie wil hij/ zij en hoe sta jij hiertegenover? Welke waarden zijn voor jullie belangrijk en op welke manier moeten die centraal staan tijdens jullie mooiste dag? Voor sommige koppels is een kerkelijke inzegening een must, andere koppels zijn gelukkig met een huwelijksvoltrekking op het stadhuis.
Kies de feestlocatie
Geloof ons, de keuze van de feestlocatie is op dit moment de belangrijkste beslissing die je moet maken. De locatie zal uiteindelijk alles beïnvloeden: het aantal gasten, de look & feel van je trouwdag, de tafelsetting, … De kans is groot dat het ook de grootste hap uit jullie budget zal zijn. Daarom wil je alle opties bestuderen, vooraleer je de knoop definitief doorhakt.
Leg de belangrijkste leveranciers vast
Denk hierbij aan de wedding planner, de ceremoniespreekster, de foto- en videograaf, de muziekband of DJ. Dit zijn de mensen die je feest niet enkel leuker zullen maken, maar ook blijvende herinneringen zullen vastleggen op gevoelige plaat, vandaar dat zij vaak geruime tijd op voorhand volgeboekt zijn. Snel zijn is dus de boodschap!
Ben je er klaar voor? Geniet met volle teugen van deze mooie periode en ik geef je graag nog een gouden tip mee: laat je door niemand onder druk zetten. Veel succes!
De ‘checklist: 1 jaar voor de bruiloft’ is helemaal afgevinkt!
Nu al je to do-lijstje voor volgende maand bekijken? Klik dan op deze link.