Het is een feit: het eerste celebrity elopment wedding staat op naam van Prinses Beatrice en haar nieuwe echtgenoot Edoardo Mapelli Mozzi. Het koppel zou normaal gezien in mei 2020 in het huwelijksbootje stappen, maar het coronavirus strooide roet in het eten. Net zoals zoveel Belgische koppels wilden ze hun huwelijk echt niet langer uitstellen en dus werd gisteren in zeer intieme kring hun onaangekondigde, geheime huwelijk afgesloten. Alle details over het huwelijk vind je hier…

De jurk

Prinses Beatrice heeft een zeer verrassende keuze gemaakt. Voor de zoektocht van haar jurk, trok ze niet naar een of andere fancy designer of bruidsboetiek. In plaats daarvan dook ze de dressing van de Queen-haar grootmoeder-, in en koos niet alleen een tiara maar ook een vintage baljurk uit. Van een duurzaam statement gesproken! De jurk is ontworpen door Norman Hartnell en is vervaardigd uit Peau de Soie taffeta en afgewerkt met Duchesse satijn. Het lijfje heeft een geometrisch design en is bezaaid met diamantjes. Om de jurk een hedendaagse touch te geven, werd de hulp ingeschakeld van Angela Kelly en Stewart Parvin. Zij bevestigden organza kapmouwen( helemaal volgens de nieuwe trends!) aan de jurk en pasten op het eerste zicht ook de rok van de jurk aan. In 1962, toen koningin Elisabeth de jurk voor het eerst droeg, had die nog een ballonrok. Op de foto’s van gisteren zien we dat prinses Beatrice een klokrok draagt, waarvan de zoom bovendien een stukje ingekort is. De tiara die Beatrice uitkoos, was dezelfde die de Queen voor haar huwelijk met prins Philip in 1947 droeg.

Photo credit: Benjamin Wheeler

Place to be

Het bruidspaar hield een privé huwelijksceremonie in The Royal Chapel of All Saintsvan Windsor. Het is geen toeval dat Londen ingeruild werd voor Windsor. Het is een plek waar de royals graag vertoeven en Windsor is al meermaals het toneel van koninklijke huwelijken geweest. Denk maar aan dat andere gemediatiseerde huwelijk van Meghan en Harry. De kleine kapel die Beatrice en Edoardo uitkozen wordt regelmatig bezocht door de Queen en haar familie.

Photo credit: Benjamin Wheeler

De gasten

Het huwelijk werd helemaal conform de coronamaatregelen in het Verenigd Konkinkrijk georganiseerd. Ook hier dus een beperkte gastenlijst. Bovendien werd er aan de gasten gevraagd om in de weken voorafgaand aan het huwelijk aan social distancing te doen gezien de gezegende leeftijd van de koningin. Aanwezig waren: de Queen en Prins Philip, de ouders en broers en zussen van het koppel en een handvol vrienden. Dat bracht het totaal aantal op twintig aanwezigen. De Queen was de guest of honor, maar het was Edoardo’s driejarig zoontje Christopher Woolf, aka Wolfie, die met alle aandacht ging lopen als best man van de dag.

Weetje

De Queen moest het huwelijk van haar kleindochter vroegtijdig verlaten om oorlogsveteraan Captain Tom Moore tot ridder te slaan. Je hebt deze kwieke bejaarde man vast regelmatig in het nieuws zien opduiken? De 100-jarige man zamelde sinds het begin van de coronacrisis miljoenen dollars in door zich te laten sponsoren voor zijn wandeltochten. Als dat geen medaille waard is. De huwelijksfoto’s van Beatrice en Edoardo werden pas een dag na datum vrijgegeven om te voorkomen dat de ceremonie van Moore overschaduwd zou worden.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.