Tiara en andere haaraccessoires gezocht voor prachtige bruidslook!

De revival van de tiara en andere haaraccessoires is een feit en dat kunnen we alleen maar toejuichen, want het geeft je bridal look natuurlijk een flinke dosis pit en glamour. Een tiara of kroontje is altijd een onmisbaar accessoire geweest voor koninklijke bruiden, maar ook niet-koninklijke bruiden zijn de zware bloemenkronen of gedroogde mini-boeketjes beu. Het is weer tijd voor schitterende tiara’s of andere bijzondere haaraccessoires.

1. Tiara’s voor de prinses voor één dag

Omdat we nu eenmaal niet allemaal prinses kunnen zijn in het dagelijkse leven, is onze bruiloft eigenlijk onze enige kans om een tiara te dragen en er zijn zo van die bruidjes die deze kans echt niet laten schieten. Een tiara is een soort kroon die bovenop het hoofd wordt gedragen en bij koninklijke huwelijken versierd is met diamanten, andere edelstenen of parels. Lucky Kate Middleton die uit een heel arsenaal kroontjes kon kiezen! 🙂

Een bruid in een lange witte bruidsjurk van het merk Anne Barge draagt een tiara en andere haaraccessoires op haar trouwdag en poseert voor een blauw, fluwelen gordijn.
Tiara en andere haaraccessoires| Photo credit: Anne Barge

Belangrijk is wel dat je de tiara op de juiste manier draagt. Zo hoort het niet: vooraan op het topje van je voorhoofd. Schuif de tiara liever een beetje naar achteren zodat het in het midden van je hoofd kan laten rusten en het ook niet gaat verschuiven tijdens de huwelijksceremonie. Je kan de tiara ook kantelen en als een diadeem dragen of lager dragen op het achterhoofd zoals je dat bij een haarkam zou doen.

Een zwarte bruid met kort kroeshaar in een strapless, witte bruidsjurk van het merk Anne Barge draagt een tiara en andere haaraccessoires op haar trouwdag en poseert voor een blauwe muur.
Tiara en andere haaraccessoires| Photo credit: Anne Barge

2. Bijzondere diadeem of tiara?

Een diadeem is een haarband met kristallen of edelstenen die je in je kapsel schuift. Voor ‘gewone’ bruiden zijn er budgetvriendelijkere opties met kristallen, briljantjes en glasparels. Een paar dagen geleden ontvingen we een mailtje van Brostwhyte Resurrection met een paar zeer bijzondere creaties in de bijgevoegde bijlagen. En natuurlijk delen we die creaties heel graag met jullie… Enkel voor bruiden die eens echt origineel en bijzonder uit de hoek willen komen.

Tiara en andere haaraccessoires van het merk BrostWhyte Resurrection met een bijzondere diadeem versierd met parels die op het voorhoofd van de drager rusten.
Tiara en andere haaraccessoires| Photo credit: BrostWhyte Resurrection

3. Passen een tiara en andere haaraccessoires bij mijn bruidskapsel?

Een tiara past in principe bij ieder kapsel, zelfs als je kort haar hebt kan het een perfecte keuze zijn om je bruidskapsel te pimpen. Neem je haaraccessoires zeker mee wanneer de proefafspraak bij je kapper gepland staat. Samen met hem/ haar kan je dan het beste kapsel vinden voor de tiara of de andere haaraccessoires naar hartenlust uittesten.

Een bruid draagt een tiara en andere haaraccessoires zoals een mooie sluier die voor haar gezicht valt en bezet is met 3 d-bloemmotieven.
Tiara en andere haaraccessoires| Photo credit: Sareh Nouri

4. Wat tover jij uit je hoed?

Volgens de etiquette hoort een bruid geen hoed te dragen, maar uiteraard doe jij gewoon lekker wat je zelf wil. Het hoedje hieronder past perfect bij een kort jurkje of pittig broedpak dat je draagt bij je wettelijk huwelijk. Maar wie kan je verbieden om het ook op je romantische bruidsjurk te dragen? Juist ja, … helemaal niemand! Als jij je goed voelt in je trouwjurk en zorgvuldige uitgekozen accessoires draagt die bij je persoonlijkheid passen, dan straal je dat ook de hele dag uit.

Tiara en andere haaraccessoires van het merk BrostWhyte Resurrection met een bijzonder hoedje versierd met parels, veren en briljanten en een grote 3d-bloem aan de zijkant.
Tiara en andere haaraccessoires| Photo credit: BrostWhyte Resurrection

De hoed hieronder is trouwens een perfecte keuze voor de koudere herfst- en wintermaanden die voor de deur staan. En niet onbelangrijk, … je kan hem- dankzij de neutrale tinten die de catwalks op dit moment beheersen-, nadien nog lekker opdragen ook.

Tiara en andere haaraccessoires| Photo credit: BrostWhyte Resurrection

5. De sluier is een klassieker

Toegegeven de sluier is de laatste jaren niet zo razend populair en dat vinden we een beetje jammer. In het bijzonder omdat een romantische sluier een statement piece voor de bruid is en het begin van een mooie traditie kan zijn wanneer het door elk bruidje in de familie gedragen wordt. Wij raden je aan vooral naar de stijl van je bruidsjurk te kijken en te bepalen welk type bruid je op je grote dag wil zijn. Als jij vindt dat een sluier erbij hoort, dan kies je gewoon het mooiste exemplaar uit en draag je die op je trouwdag vol trots.

Bij een echte prinsessenjurk is een traditionele tiara en sluier erg mooi, terwijl bij een minimalistische jurk een hoedje of diadeem met opvallende details mooi past.

Een bruid in een lange witte bruidsjurk van het merk Anne Barge draagt een tiara en andere haaraccessoires op haar trouwdag die een mooie sluier op zijn plaats houden en poseert voor een blauw, fluwelen gordijn.
Tiara en andere haaraccessoires| Photo credit: Anne Barge

Ben jij van plan om een haaraccessoire te dragen op je huwelijk? Wij zijn razend benieuwd naar jouw keuze. Laat gerust een comment voor ons achter hieronder.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.