Goedkoper trouwen is vooral slimmer omspringen met het budget

Goedkoper trouwen… het klinkt misschien wat vreemd, want wie wil er nu niet all the way gaan bij de planning van zijn/ haar droomhuwelijk? Maar in deze tijden waarop elektriciteit- en gasrekeningen uit de pan schieten, is er niks verkeerd aan om bepaalde facetten van jullie bruiloft low budget aan te pakken. In dit artikel ontdek je 5 tips om goedkoper te trouwen met slimme, zuinige tips.

1. Goedkoper trouwen? Bespaar op de feestlocatie

Wanneer je het vastgelegde budget echt niet wil overschrijden, dan is de feestzaal de eerste grote kostenpost om onder de loep te nemen. Hoor eens rond bij vrienden, kennissen, familie en vraag of zijn een mooie tuin, weide, … kortom een low budget feestlocatie ter beschikking hebben.

Goedkoper trouwen kan met een trouwfeestje in de tuin waarbij gasten aanschuiven aan een foodtruck in een mooie weide met paarden op de achtergrond.
Goedkoper trouwen| Photo credit: Lux Visual Storytellers

Dat bespaart al heel wat en je kan het bovendien zelf aankleden hoe je wil. Een andere optie is de plaatselijke harmoniezaal.

Een prachtige feesttafel kan je zelf aankleden als je goedkoper wil trouwen. Beige tafellinnen en servies en bloemendecoraties.
Goedkoper trouwen| Photo credit: Lux Visual Storytellers

Er zijn veel firma’s die meubels, stoelen, bankjes verhuren aan een prikje. Soms kan je ook fantastische koopjes doen in de lokale kringwinkel. Het bruidspaar in deze reportage deed heel veel zelf en geef toe… met een verbluffend resultaat.

Een prachtige feesttafel kan je zelf aankleden als je goedkoper wil trouwen. Beige tafellinnen en servies en bloemendecoraties met een mooie beige kaars en menu.
Goedkoper trouwen| Photo credit: Lux Visual Storyteller

2. Goedkoper trouwen? DIY!

Veel kan je op voorhand doen en daarmee bespaar je ook heel wat geld uit. Hieronder volgt een voorbeeld van wat je allemaal zelf kan doen:

 • Digitale save the date
 • Trouwuitnodigingen
 • Huwelijksbedankjes
 • Tafelnummers, welkomstbord, seating plan
 • Backdrop voor de huwelijksceremonie
 • Bloemendecoraties voor op de tafels, de ceremonieruimte, het altaar, …
 • Happy tears-zakdoekjes
 • Programmaboekjes voor de gasten tijdens de huwelijksceremonie
 • Geloftenboekjes voor het bruidspaar
 • Zelfgemaakte broodjeslunch, charcuterieboards en salades, dessertenbuffetje, …
 • Creatieve DIY photo booth

3. Goedkoper trouwen? Koop trouwspulletjes tweedehands

Er zijn behoorlijk wat Facebookgroepen waar bruidsparen tips& tricks uitwisselen. Opvallend is ook dat ze van zodra hun trouwdag achter de rug is alle decoratiemateriaal aan een prikje te koop aanbieden.

Een prachtige feesttafel kan je zelf aankleden als je goedkoper wil trouwen. Beige tafellinnen en servies en bloemendecoraties van pampasgrassen.
Goedkoper trouwen| Photo credit: Lux Visual Storytellers

Zo hebben we al trendy backdrops, een overschot van dekentjes en kaarsjes, huwelijksbedankjes, linten en seating plans, tapijten en bloemendecoraties met pampasgrassen gezien.

Na jouw huwelijk verkoop je alles opnieuw door. Goed voor je portemonnee én lief voor onze tere natuur.

Als je goedkoper wil trouwen, dan kan je best veel zelf maken zoals deze witte tafelindeling voor het huwelijksfeest met gouden letters op ezel.
Goedkoper trouwen| Photo credit: Lux Visual Storytellers

4. Trouwvervoer: to do or not to do?

Er was een tijd dat het heel sjiek stond als je een stoet aan luxewagens huurde voor de bruidssuite, maar aan die service hing natuurlijk een prijzig kostenplaatje. Je kan je de vraag stellen of het überhaupt nodig is om trouwvervoer te boeken en of die Amerikaanse schoolbus niet een beetje passé is. Kijk eens rond in je vriendenkring… misschien rijdt er wel een van je vrienden rond met een classy Porsche of een bijzondere cabrio en mag je die voor een dag de jouwe noemen.

Goedkoper trouwen| Photo credit: Lux Visual Storytellers

5. Goedkoper trouwen? Beperk je gastenlijst!

En neen, daar moet je niet rouwig over zijn. Een trouwfeest met pakweg 70 gasten kan veel leuker uitpakken dan een groots event met meer dan 150 gasten. Denk dus goed na over wie je uitnodigt op je trouwfeest en hak ongemakkelijke knopen door bij kennissen of collega’s die je er eigenlijk niet bij wil hebben.

Goedkoper trouwen| Photo credit: Lux Visual Storytellers

Weet jij niet goed hoe je de gastenlijst moet opstellen wie je zeker wel/ niet uitnodigt? Speciaal voor jou schreven we het volgende artikel: Wie nodig je uit op je bruiloft? 8 tips voor de gastenlijst.

En jij? Heb jij nog een paar leuke en budgetvriendelijke tips die we met onze lezers mogen delen? Stuur een mailtje naar sandra@theblondeweddingreporter met al jouw tips & tricks.

Ere wie ere toekomt… het bruidspaar dat dit fantastische huwelijk plande zag je eerder al op onze blog. Benieuwd naar wie ze zijn? Klik dan snel op de volgende link.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.