Trendy huwelijksvideo: In 8 stappen Instaproof en TikTok-geweldige huwelijksclips

“The photos show only a few moments.
The video puts you back in the moment.”

Een trendy huwelijksvideo om nog lang na te genieten van je grote dag? Dat wil iedereen, maar in tijden waarin we niet meer zonder sharen en taggen op sociale media kunnen, is het bijna een must om jullie huwelijk op een trendy manier op de gevoelige plaat vast te leggen. Soms zie je op sociale media platforms de mooiste huwelijksclips passeren en uiteraard wil jij dat ook. Toch?! Wist je dat je als koppel voor een deel verantwoordelijk bent voor een fantastisch resultaat? Hoezo je weet echt niet hoe je te werk moet gaan? In 8 eenvoudige stappen helpen we je op weg…

Trendy huwelijksvideo: stap 1

Trendy huwelijksvideo waarbij bruid in witte lange jurk en bruidegom in zwart maatpak poseren tussen de bomen in het bos.
Trendy huwelijksvideo| Photo credit: Lux Visual Storytellers

Bezoek zeker eens een trouwbeurs als je daar de kans toe hebt en maak kennis met foto-en videografen uit jouw regio. Het grote voordeel is dat je op elke stand portfolio’s kan doorbladeren, kan wegdromen bij de trouwalbums van andere koppels en inspirerende filmpjes kan bekijken. Je spaart niet alleen veel tijd uit als je ter plekke verschillende stijlen van foto- en videografie kan vergelijken, ook de eerste kennismaking met de foto- en videograaf zelf kan veelzeggend uitpakken.

Trendy huwelijksvideo: stap 2

Via direct messaging op sociale media hadden jullie een fantastische klik met een foto-/ videograaf? Top! Dan dringt een eerste, verkennend -online?-,gesprek zich op. Doorgaans is die afspraak gratis en er enkel op gericht om jullie verwachtingen over de huwelijksfilm te weten te komen. Het delen van de eerste praktische informatie is dan ook een must:  

Trendy huwelijksvideo waarop een prachtige tafel met ecrukleurig tafelinnen, bloemen en kaarslicht en een menu op geschikt staan.
Trendy huwelijksvideo
 • de huwelijksdatum en -locatie,
 • het type van ceremonie(s) en stijl van het huwelijk,
 • een ruw idee van de voorlopige dagindeling,
 • de tijd: wil je slechts een deel van je huwelijksdag laten vastleggen of wil je dat de videograaf blijft tot het ochtendgloren? 

De videograaf informeert jullie op zijn/ haar beurt over de mogelijkheden en geeft jullie een idee van hoe het kostenplaatje eruit zal zien. Vaak wordt er een voorschot gevraagd om de boeking definitief te maken.

Trendy huwelijksvideo: stap 3

Maak een draaiboek van je huwelijksdag. Raadpleeg je familie, de getuigen en eventuele bruidsmeisjes en overloop de dagplanning. Stel een realistisch plan op en rek ook voldoende tijd uit om van de ene naar de andere locatie te rijden. Neem er een aantal telefoonnummers in op van personen die gecontacteerd mogen worden. Dit kan de ceremoniespreker, de ceremoniemeester, een vriend- of vriendin of nog iemand anders zijn, zolang ze goed op de hoogte zijn van de planning en uiteraard aanwezig zijn op de dag van het huwelijk. Belangrijke dingen om over na te denken:

Trendy huwelijksvideo waarbij bruid in kimono geschminkt wordt en een spiegel vasthoudt.
Trendy huwelijksvideo

BRUID

 • Hoe laat sta je op?
 • Waar en wanneer gebeurt de make-up en haarstyling? Is dit thuis of op verplaatsing?
 • Vanaf welk ogenblik wil je de foto- en/ of videograaf erbij hebben?
 • Wil je ook ongeschminkt in beeld gebracht worden?
 • Heb je een ‘bride-to-be-oufit’ klaarliggen?

PARTNER

 • Slaap jij op een andere locatie? Wie moet er dan het eerst gefilmd worden? Je verloofde of jijzelf?
 • Vergeet ook zeker niet het adres te vermelden

Trendy huwelijksvideo: stap 4

Over smaken en kleuren valt niet te twisten! Daar zijn we het allen over eens. Het lijstje met wedding songs hieronder, dient enkel als leidraad bij gebrek aan inspiratie. Het spreekt voor zich dat er werkelijk no limits zijn en alles toegelaten is op jullie huwelijksvideo. Ben je nog op zoek naar andere muziek voor op je bruiloft zelf? Klik dan zeker eens op de de volgende artikels over genderneutrale liedjes voor de openingsdans of romantische Disney klassiekers voor de openingsdans.

Pop

Marry me- Bruno Mars

I got a feeling- Black Eyed Peas

All of me- John Legend

Perfect- Ed Sheeran

Everything- Michael Bublé

Make you feel my love- Adele

Beautiful day- U2

Crazy in love- Beyoncé

Oldie, but goldie

Isn’t she lovely- Stevie Wonder

I will always love you- Whitney Houston

Only time- Enya

Only you- The Platters

All you need is love- The Beatles

Unchained melody- The Righteous Brothers

Just the way you are- Billy Joel

What a wonderful world- Louis Armstrong  

Happy together- The Turtles

When a man loves a woman- Percy Sledge

Can’t help falling in love- Elvis Presley

You are so beautiful- Joe Cocker

Your song- Elton John

Rock

Wonderful tonight- Eric Clapton

I don’t want to waste a thing- Aerosmith

Have I told you lately- Van Morrison

Wedding song- Bob Dylan

Happy- The Rolling Stones

Instrumentaal

Transformation The birds

Soundtrack van Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

Canon in D Major- Pachelbel

Gymnopédie No.1- Satie

Trendy huwelijksvideo: stap 5

Dankzij een drone maakt de videograaf spectaculaire luchtfoto’s van jullie huwelijksdag. Vraag zeker even na of dit naast de gewone camera een optie is. Het geeft je huwelijksfilm en/ of- clip een speciaal cachet. Vliegende drones zijn helaas niet overal toegestaan. Vraag dit zeker na bij de stedelijke en gemeentelijke diensten. Hou er ook rekening mee dat je afhankelijk bent van de weersomstandigheden. Bij teveel wind of regen kan een drone helaas niet uitvliegen.

Trendy huwelijksvideo: stap 6

De meeste bruiden worden volgens aloude traditie nog steeds thuis opgepikt door hun partner.

Trendy huwelijksvideo waarbij bruid in witte lange jurk en bruidegom in zwart maatpak met een mooi bruidsboeket, elkaar voor de eerste keer zien aan de voordeur van het huis.
Trendy huwelijksvideo

Omdat iedereen zijn interieur graag piekfijn in orde heeft, is het zaak om enkele maanden voor jullie huwelijk de handen uit de mouwen te slaan. Screen jullie huis grondig: zijn er stukken uit het interieur stuk of totaal overbodig en maakt dat het algemeen plaatje rommelig? Herstellen of naar de kringwinkel ermee!

Hou voor je huwelijksdag alles zo neutraal mogelijk. Sommige bruiden richten een heuse ‘bruidssuite’ in waarin de jurk en de outfits van de bruidsmeisjes uitgestald worden.

Trendy huwelijksvideo waarbij een lange witte bruidsjurk met een strikje in de taille ophangt aan een houten balk.
Trendy huwelijksvideo

Worden er foto’s in de slaapkamer gemaakt? Kies een mooie bedsprei en kussens voor de look and feel van een hotelkamer.

Trendy huwelijksvideo waarbij bruid in witte lange jurk geholpen wordt om haar jurk aan te trekken door twee bruidsmeisjes in mintgroene jurken en haar mama.
Trendy huwelijksvideo

Een mooi opgedekte tafel met een emmer champagne, cupcakes, broodjes en wraps, leveren ook steeds mooie beelden op.

Last but not least… bloemen!

Trendy huwelijksvideo

Trouw je in de lente of zomer en beschik je over een mooie tuin? Investeer dan in mooie bloemen en planten. Het levert niet alleen rijkelijke beelden op, maar je geniet nog het hele seizoen na in je mooie tuin.

Trendy huwelijksvideo waarbij bruid in witte lange jurk en bruidegom in zwart maatpak poseren in de tuin met de guitige bruidskinderen die lange roze jurkjes en een schattig pakje dragen.
Trendy huwelijksvideo

Trendy huwelijksvideo: stap 7

Het is heel belangrijk dat je trouwjurk er altijd mooi bijligt en daar kan jij stappen voor ondernemen; Laat je jurk op de correcte lengte retoucheren, zodat je je jurk niet telkens moet optrekken. Not classy! Of erger nog: dat je struikelt over een veel te lange zoom.

Trendy huwelijksvideo waarbij bruid in witte lange jurk geholpen wordt om haar jurk aan te trekken door twee bruidsmeisjes in mintgroene jurken.
Trendy huwelijksvideo

Insiders tip: draag een hoepel onder je onderrok. Dit accessoire is niet zozeer bedoeld om je jurk breder te maken, maar om je een zekere ruimte te geven waarin je je zorgeloos kan bewegen. Met een hoepel zullen de onderrokken ook nooit aan je benen gaan kleven en zijn kleine ongelukjes veraf.

Trendy huwelijksvideo

Vraag iemand om tijdens de huwelijksceremonie je jurk, sluier, sleep, … mooi open te spreiden, zodat ook de beelden die vanaf jullie rug genomen worden, flatterend zijn.

Trendy huwelijksvideo: stap 8

Het is eindelijk zover: jouw huwelijksdag! Na vele maanden die in het teken stonden van drukke planning, gezonde stress en aftellen, is het nu tijd om te genieten. Op de vraag: “Wat doe je op de ochtend van je huwelijksdag?”, zou elke bruid hetzelfde antwoord moeten geven: “mezelf in de watten leggen!”.

1. Start de dag met een verkwikkende douche en trek een mooie satijnen of zijde kimono of badjas aan. Een paar bijhorende witte slippers en je eerste bridal outfit van de dag is een feit. Een dergelijke look oogt niet alleen bijzonder mooi wanneer de eerste prepping foto’s met je bruidsmeisjes getrokken worden. Het geeft je bovendien een ontspannen en luxueus gevoel.

Trendy huwelijksvideo waarbij bruid in witte lange jurk lacht en door vier bruidsmeisjes in mintgroene jurken omringd wordt, een bruidsboeket met witte bloemen draagt.
Trendy huwelijksvideo

2. Steek een aantal geurkaarsen aan of plaats een aantal boeketjes in de ruimte waar je je klaarstoomt voor de grote dag. Mooie plaatjes gegarandeerd, maar ook voor je zintuigen is het een ware traktatie.

3. Sparkling bubbels in een mooie ijsemmer om een eerste keer te toasten op je huwelijk, zijn een goed excuus om de nervositeit weg te nemen.

4. Leg een aantal leuke hebbedingetjes klaar voor de detailfoto’s. Denk hierbij aan de kousenband, jouw bruidsschoenen, een flesje van je favoriete parfum en een mooi juwelendoosje. De bruidsjurk die aan een kleerhanger hangt tussen de jurken van de bruidsmeisjes? Het is ondertussen een klassieker en steevast een schot in de roos! Ook mooi: de huwelijksuitnodigingen met de trouwringen en/of the wedding vows booklets.

Trendy huwelijksvideo

5. Denk er ook aan om een mooie pen mee te nemen naar het stadhuis of de kerk. Je wil het huwelijksregister toch niet ondertekenen met een pen die je ergens in een hotel hebt meegenomen?!

Trendy huwelijksvideo

6. Vergeet dat de foto- en videograaf in de buurt zijn en geniet oprecht van je laatste uurtjes als vrijgezel.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.