Ashley Graham en Pronovias zijn niet aan hun proefstuk toe met deze samenwerking

Ashley Graham en Pronovias| Photo & video credit: Pronovias

Ashley Graham kennen we al langer. Het supermodel werd wereldberoemd door haar atypische maat in de modewereld. Zo past ze niet in een size 0, maar flaneert ze toch vol vertrouwen op de catwalk. Ze ziet er adembenemend mooi uit, wat haar zelfvertrouwen vast ook een boost geeft. Anyway, … voor alle vrouwen die regelmatig gefrustreerd het pashokje verlaten werd Ashley het boegbeeld van de body diversity beweging. Eentje die schreeuwt om fashionable kleding voor ALLE maten. En eigenlijk vinden we niet dat dat als body diversity bestempeld zou moeten worden, maar voelen wij meer voor een term zoals ‘body normality’ of zo…

Het Spaanse bruidsmodelabel Pronovias kent haar doelpubliek en duurde het niet lang voor zij op zoek gingen naar een uithangbord voor een collectie die alle vrouwen- dik en dun- laat stralen op hun grote dag.

Ashley Graham en Pronovias: van maat 32 tot 64

De 2023-collectie van stijlicoon Ashley Graham en Pronovias is een feit! In het persbericht lezen we dat de figuur flatterende trouwjurken verkrijgbaar zijn van maat 32 tot en met maat 64 en dat is een opluchting voor alle bruiden. Misschien ben je nog niet gaan shoppen voor een trouwjurk en weet je (nog) niet dat bridal fashion sowieso een paar maatjes groter uitvalt dan je gewone confectiemaat. Het is dus super voor alle bruiden met ‘normale’ maten om te weten dat zij ook een droomjurk kunnen vinden bij het Spaanse modehuis.

Ashley Graham en Pronovias| Photo & video credit: Pronovias

“Ik ben zo blij dat ik nog een keer mocht samenwerken met Pronovias om luxe bruidsjurken te ontwerpen voor vrouwen in alle maten en vormen”, zegt Ashley Graham. “Ik kan niet wachten totdat iedereen ziet wat wij hebben gecreëerd, want elke vrouw verdient het om zich mooi te voelen in haar trouwjurk. Welke maat ze ook draagt!”

In het volgende artikel ontdek je trouwens welke trouwjurk past bij je body type. Klik op de link voor meer!

Perfecte pasvorm

De tweede collectie van Ashley Graham en Pronovias bestaat uit 17 silhouetten. Doorschijnende lijfjes zijn bekleed met huidkleurige mesh en tule, waardoor curvy bruiden een sensueel, maar toch volledig ondersteunend decolleté krijgen. De droomjurken hebben de perfecte pasvorm in elke maat, zodat je je comfortabel, modern en stijlvol voelt. “Wij ontwerpen de bruidsjurken niet voor ‘curvy’ vrouwen, maar voor elk type vrouw. Dat werkt!“, aldus Ashley.

Ashley Graham en Pronovias| Photo & video credit: Pronovias

Ook op vlak van design en draagcomfort werden er extra inspanningen gedaan. Hoofdontwerper Alessandra Rinaudo wist ons te vertellen dat niet alleen de materialen, het kralenwerk, het kant- en handwerk van hoogwaardigere kwaliteit waren, maar dat ze ook nagedacht heeft over het draagcomfort van de bruid.

Ashley Graham en Pronovias| Photo & video credit: Pronovias

Dit is iets wat we alleen maar kunnen toejuichen in naam van alle bruiden, die op sociale media vaak te kennen geven dat ze bijvoorbeeld op hun trouwdag niet durven vertrouwen op de ingewerkte bh-cups van hun gekozen trouwjurk en toch een bh eronder willen dragen. Zo jammer!

Ashley Graham en Pronovias| Photo & video credit: Pronovias

De bandjes van de bh willen ze dan verdoezelen met een extra mouwtje of een stola… en hiermee gaat vaak het design van de bruidsjurk verloren. Voor al die bruiden zijn we maar wat blij dat Ashley Graham en Pronovias zowel het volume van de rok, de cupsizes en de ondersteuning van de boezem, de versteviging van de rugdecolletés naar een hoger niveau getild hebben.

Ashley Graham en Pronovias| Photo & video credit: Pronovias

Welke jurk is jouw favoriete trouwjurk? Laat het ons weten in de comments!

Welke trouwjurk is jouw favoriet? We lezen het graag in de comments hier beneden.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.