Welke trends voor bruiloften zullen we in 2022 zien opduiken? Something blue zit er alvast bij!

Een glazen bol, dat hebben we niet, maar het is wel mogelijk om bepaalde trends voor bruiloften in 2022 aan de horizon op te merken. De nieuwigheden zijn het gevolg van de sociale veranderingen in onze maatschappij en de grote drang van iedereen naar iets ‘nieuw’. Dit betekent ook dat we stilaan afscheid nemen van de boho huwelijken en dat ook het gedroogde bruidsboeket en de vintage tapijten terug de zolder op mogen. Het goede nieuws is dat er heel wat moois in het verschiet ligt. Hieronder sommen we de belangrijkste trends voor bruiloften in 2022 voor je op.

1. Blauw en lavendel zijn twee trends voor bruiloften in 2022

Bye bye themakleuren zoals donkergroen, oker, roze en roestbruin! Wie een trendy kleur wil gebruiken voor zijn/ haar huwelijk kiest voor paarse en blauwe tonen. Het Pantone Color Institute roept elk jaar een bepaalde kleur als kleur van het jaar uit en voor 2022 viel hun keuze op Very Peri. Very Peri, dat is een mix van warm blauw en paars en zoals je in de video hieronder ziet.

Wil je dus letterlijk de toon zetten op je trouwdag? Kies dan tinten van blauw en paars voor de save the dates, de huwelijksuitnodigingen, de outfits van je bruidsmeisjes, het tafeldecoratie, …

Trends voor bruiloften in 2022 zijn huwelijksuitnodigingen met blauwe accenten.
Photo credit: Lily Red Photography

2. Recycleren als een van de trends voor bruiloften in 2022

Iedereen is zich meer dan ooit bewust van zijn/ haar ecologische voetafdruk. We merken steeds vaker dat save the dates, huwelijksuitnodigingen en ‘Bedankt dat je er was-‘kaartjes ruimen plaats voor digitale varianten. Vegan bruidstaarten, seizoensgebonden én-vooral verse-, bloemen voor het bruidsboeket en shoppen bij duurzame bruidsmerken, … De bruidsparen van 2022 maken bewustere keuzes en schakelen steeds vaker leveranciers uit de buurt in.

Ook opvallend in vele Facebookgroepen: bruidsparen bieden hun decoratiemateriaal meteen na de bruiloft aan een scherpe prijs aan. Kwestie van een ander bruidspaar heel wat werk uit handen te nemen en tegelijkertijd lief te zijn voor de planeet.

Stoelen voor huwelijksceremonie met prachtige bloemdecoraties en programmaboekjes in lila.
Photo credit: Lily Red Photography

3. Trouwen op een weekdag

Net zoals in 2021 zullen feestlocaties en huwelijksleveranciers vaak al geboekt zijn wanneer je ze contacteert. Noem het gerust de naweeën van al die afgelaste huwelijken van 2020 en 2021. Toch laten de bruiden en bruidegoms van vandaag zich hierdoor niet uit het lood slaan. Ze hebben geleerd om flexibel te zijn en zitten er niet zoveel mee in als hun huwelijk op een weekdag valt.

Je huwelijk op een weekdag plannen, kan trouwens grote voordelen met zich meebrengen. Niet alleen zijn je gedroomde feestlocatie en je favoriete huwelijksleveranciers nog beschikbaar en je moet niet uitwijken naar een plan B, een weekdag kan je ook flink wat geld besparen.

Bruidspaar tijdens huwelijksceremonie in een tent en met paarse accenten.
Photo credit: Lily Red Photography

4. My big fat wedding is back

In 2022 zullen de mini-huwelijken en intieme bruiloften met minder dan 50 gasten plaats ruimen voor grotere huwelijken met een gastenlijst van meer dan 100 huwelijksgasten. We merken wel dat de bruidsparen hun huwelijksceremonie zelf liefst zo intiem mogelijk plannen en er graag een persoonlijke touch aan geven. Bruidsparen nemen dus meer dan ooit een ceremoniespreker onder de arm die een huwelijksceremonie op maat schrijft en aan elkaar praat op de trouwdag zelf.

Ben je trouwens nog op zoek naar een ceremoniespreker en weet je niet waar te beginnen? Wij helpen graag! Je kan de redactrices van The Blonde Wedding Reporter namelijk ook boeken voor jouw grote dag. Stuur ons gerust een mailtje voor meer info over onze huwelijkspakketten en prijslijsten en neem alvast een kijkje op de volgende pagina waarin we onze diensten als ceremoniespreker toelichten.

Intrede bruid aan de arm van haar vader op het gangpad tijdens de huwelijksceremonie in de tuin.
Photo credit: Lily Red Photography

5. Trouwen in een tent of een schuur

Een huwelijk thuis, dat heeft iets heel speciaal en ongewoon tegelijk. In de jaren ’60 was dit niet zo vreemd, maar de laatste decennia was de feestzaal toch wel een van de belangrijkste knopen die een koppel moest doorhakken bij de planning van hun huwelijk. Tijdens de globale coronacrisis konden trouwfeesten in een feestzaal vaak niet meer en stonden we op de redactie versteld van hoe vindingrijk sommige koppels uit de hoek kwamen. Meer nog: tot onze grote verbazing gaan koppels tegenwoordig bewust op zoek naar een ander soort feestlocatie.

Stretch tenten in de tuin of in een weide dichtbij huis doen het bijzonder goed en bieden de bruidsparen de kans om hun feestlocatie naar eigen smaak in te kleden. Neem nu bijvoorbeeld het huwelijk van Steffi en Niels. Zij wilden een festivalbruiloft organiseren en slaagden daar op een briljante manier in.

Ook de schuren of feestelijk versierde terrassen doen het heel goed als trends voor bruiloften in 2022. Met een paar stukken stof en hangende bloemen en planten maak je er een sprookjesachtige setting van.

Hangende paarse bloemen in een tent voor een huwelijksceremonie in de tuin.
Photo credit: Lily Red Photography

6. Entertainment voor de gasten

De bruidsparen van vandaag zijn bijzonder attent voor hun gasten en willen dat wanneer ze foto’s gaan trekken er een activiteit is voor de aanwezigen. Gebruik je verbeelding en sluit niets uit wanneer je op zoek gaat naar entertainment voor je gasten. Heb je echt geen inspiratie? Klik dan eens op de volgende link en ontdek welke vormen van entertainment op een huwelijk onze redactie voorstelt.

7. De huwelijksgasten pakken uit met hun feestelijke looks

We hebben lang genoeg in onze pyjama en gemakkelijke joggingbroek gewerkt en geleefd. Nu we- zo goed als allemaal-, een dubbele vaccinatie mét booster gekregen hebben, zullen stilaan weer meer events mogelijk zijn. Bijgevolg heeft iedereen meer zin om zich op te kleden. Bruidsparen vermelden ook steeds vaker een dresscode op hun huwelijksuitnodiging. Misschien vraag jij je af welke dresscodes er precies bestaan? Via de volgende links lees je de dresscode voor dames en de dresscode voor heren.

Kortom, een van de trends voor bruiloften in 2022 is dat het opnieuw een elegante aangelegenheid zal zijn en dat dat zich zal weerspiegelen in de feestelijke kleding van de huwelijksgasten.

Bruid danst met bruidsmeisjes in lilakleurige lange jurken tijdens het trouwfeest in de tuin.
Photo credit: Lily Red Photography

Zijn er bepaalde trends die jij zal volgen voor jouw trouwdag? Als je je afvraagt welke bruidsjurken trendy zullen zijn in 2022, dan raden we je aan om de reportages over de verschillende bridal fashion weeks te lezen. Via deze link lees je welke trouwjurken in 2022 in zijn.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.