De perfecte verlovingsring kiezen: een fluitje van een cent met deze 10 tips!

De perfecte verlovingsring kiezen? Dat vergt een grondige voorbereiding. Jouw toekomstige man/ vrouw zal deze ring voor altijd dragen en dus is het belangrijk dat hij tijdloos is én bij zijn/ haar persoonlijkheid past. Je kan er dus maar best voor zorgen dat je weet wat jouw partner (helemaal niet) graag ziet.

Hoe kies je een verlovingsring uit?

 • De belangrijkste tip is misschien wel dat je ervoor moet zorgen dat je kiest wat je partner graag ziet. Pols onopvallend naar zijn/ haar smaak. Luister aandachtig en vooral… doe er ook iets mee.
 • Kies voor een traditioneel, tijdloos exemplaar dat bij alles past en over pakweg 20 jaar nog altijd een mooie keuze is.
 • Beslis voor je de winkel binnenstapt of je voor geelgoud, witgoud, rosé goud of een combinatie van deze kleuren gaat. Zo verklein je meteen het uitgebreide aanbod en is het gemakkelijker om de knoop door te hakken en een keuze te maken.
De perfecte verlovingsring kiezen: een gouden band met een ronde diamant.
De perfecte verlovingsring kiezen| Photo credit: Tiffany & Co.
 • De maat van de ring? Daar valt of staat alles mee. In het bijzonder als je beslist om het juweel door een goudsmid te laten ontwerpen. Neus- zonder betrapt te worden uiteraard-, in jouw verloofde zijn/ haar juwelenkistje en vis er een ring uit die hij/ zij niet vaak draagt.
 • Een verlovingsring vraagt eigenlijk een diamant. Er zijn verschillende manieren om een diamant te slijpen. Maak dus je huiswerk en ontdek van welke ring je toekomstige droomt. Goed begonnen is half gewonnen!

Wat zijn de 5 meest populaire slijpvormen van een diamant?

De slijpvorm van de diamant kan een verlovingsring een compleet ander uitzicht geven. Check bij je vriend of vriendin welk type ring ze het vaakst dragen. Dit kan je keuzestress besparen wanneer je de ring gaat uitkiezen.

 1. De briljant of de ronde diamant is de meest populaire vorm en levert het mooiste lichtspel op.
 2. De peervormige of de traanvormige diamant maakt een vinger optisch langer en oogt dus eleganter.
 3. De marquise diamant heeft aan beide kanten een puntige vorm en is vernoemd naar de exuberante Marquise de Pompadour.
 4. De princess shape diamant is vierkant of rechthoekig met puntige hoeken. Hierdoor krijg je een vurige schittering.
 5. De hartvormige diamant is de meest romantische keuze, maar gaat er al snel outdated uitzien. Niet elke vrouw wil vanaf haar veertigste nog met een hartje aan haar vinger rondlopen.
De perfecte verlovingsring kiezen: een withouden band bezet met briljantjes en een vierkante diamant, omringd door kleine diamantjes.
De perfecte verlovingsring kiezen| Photo credit: Tiffany & Co.
De perfecte verlovingsring kiezen: witgouden ring bezet met briljantjes en een ronde diamant, omcirkeld door kleine diamantjes.
De perfecte verlovingsring kiezen| Photo credit: Tiffany & Co.

Wist je dit over de verlovingsring?

 • De verlovingsring mét diamant raakte ingeburgerd nadat keizer Maximilaan van Oostenrijk er in 1477 eentje schonk aan zijn toekomstige bruid, Marie de Bourgogne. Sindsdien wilde elke toekomstige bruid zo’n fonkelende ring dragen. Een traditie die vandaag nog razend populair is.

Draag je een verlovingsring links of rechts?

De perfecte verlovingsring kiezen: een witgouden ring bezet met kleine diamantjes op de band en een vierkante steen als diamant.
De perfecte verlovingsring kiezen| Photo credit: Tiffany & Co.

Afhankelijk van waar je woont (in België of Nederland), wil deze traditie weleens verschillen. Volgens de etiquette draag je een verlovingsring aan je linker ringvinger. Wanneer je een klassieke verlovingsring kiest en een zeer eenvoudige trouwring, dan draag je de twee sieraden vaak aan dezelfde vinger. Eerst schuif je de verlovingsring om en daarvoor komt de trouwring.

Verlovingsring voor mannen: to do or not to do?

Dat mannen ook graag een mooi juweel dragen is geen nieuws meer, maar we merken stilaan dat ook de juweliers zelf zich specifiek op deze markt richten. Zo brengt het wereldberoemde Tiffany & Co. een speciale collectie verlovingsringen voor mannen op de markt.

De perfecte verlovingsring kiezen? Dat doe je met twee!

In films en op Instagram tovert diegene die op zijn/ haar knie gaat altijd een fonkelende ring tevoorschijn, maar moet dat?! Neen, niets moet en het kan zelfs heel gezellig zijn om met zijn tweetjes op pad te gaan en samen de verlovingsring uit te gaan kiezen. Doe gewoon waar jullie je zelf lekker bij voelen en geniet volop van deze mooie momenten in jullie relatie.

UP NEXT: Hoe plan je een onvergetelijk huwelijksaanzoek? Wij selecteerden 15 ideetjes voor een origineel huwelijksaanzoek. Klik op de link en ontdek ze snel.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.