Het perfecte huwelijksaanzoek plannen, kan heel stresserend zijn. Het is ook moeilijk kiezen uit de duizenden soorten huwelijksaanzoeken die op het internet circuleren. Beslissen of je liever een simpele, extravagante of een gulden middenweg als huwelijksaanzoek gaat plannen, is behoorlijk overweldigend. Toch is er een manier om het beste huwelijksaanzoek voor je partner in elkaar te boksen. De gouden regel is dat je echt begrijpt waar je partner van houdt en waar hij of zij zeker niet voor openstaat.

Het perfecte huwelijksaanzoek hangt van je partner af…

Als je partner een timide, low profile persoon is die niet graag in de spotlight staat, dan plan je best een aanzoek dat in de privésfeer plaatsvindt én blijft. Populaire keuzes zijn: op een eenzame bergtop of gezellig thuis. Is je verloofde to be een extravert en zijn/ haar credo ‘More is more!’ ? Dan zou een flash mob, vuurwerk of een spectaculair huwelijksaanzoek wel eens een schot in de roos kunnen zijn.

Het perfecte huwelijksaanzoek waarbij de bruid een prachtige verlovingsring toont.
Het perfecte huwelijksaanzoek | Photo credit: Jordan Voth

Het perfecte huwelijksaanzoek begint met een goed gesprek

Voor je enthousiast een ring gaat kopen, raden we je ook aan om een gesprek te hebben met je vriend(-in) over jullie relatie en toekomstplannen. Je wil graag weten of je partner überhaupt klaar is voor het huwelijk. Een goede timing is dus alles wanneer je een huwelijksaanzoek plant.

Wanneer het gesprek over jullie toekomst heeft plaatsgevonden en blijkt dat jullie op dezelfde golflengte zitten en je de persoonlijkheid van je partner grondig bestudeerd hebt, is het tijd om het perfecte huwelijksaanzoek in detail uit te werken. Wij helpen je alvast graag verder met deze 15 onvergetelijke huwelijksaanzoeken:

1. Plan een picknick

Een picknick is een van de meest romantische activiteiten om te plannen, als je het goed aanpakt ten minste. Dit moet je in de picknickmand steken: kaarsen, een lekkere fles wijn of bubbels, hapjes, een plaid of twee, een paar kussentjes, servetjes, bestek, een afvalzak om al het restafval nadien mee naar huis te nemen. Met een picknick heb je de keuze om het intiem te houden of ook familieleden te laten opdagen op het moment dat je de vraag gaat stellen of net erna.

2. Klim samen naar de top

Het perfecte huwelijksaanzoek bovenop een berg.
Het perfecte huwelijksaanzoek | Photo credit: Oli and Steph Photography

Het is een klassieker: een huwelijksaanzoek na een grote lichamelijk inspanning zoals een klim- of wandeltocht. Het is niet alleen een intiem en onvergetelijk moment, maar als je het bovenop de top van een heuvel of een berg doet, heb je gegarandeerd mooie foto’s of selfies als herinnering aan je huwelijksaanzoek.

3. Betrek de kinderen erbij

Zoek naar manieren om jullie/ je partner’s kinderen te betrekken bij het huwelijksaanzoek. Niet alleen zal dit de familieband verstrerken, je partner zal ook heel wat moeite moeten doen om zijn/ haar tranen te bedwingen en dat is altijd een bonus.

4. Doe het op een rooftop

Ben jij een van die gelukvogels die in een penthouse woont of hebben je vrienden een spectaculair uitzicht over de stad vanop hun terras?  Overweeg dan om hen in het complot te betrekken en vraag of je hun balkon met killer view voor een avond mag lenen. Bossen bloemen, ballonenbogen en backdrops creëren een romantische sfeer. Plan het aanzoek bij zonsondergang. Het resultaat is een mooi, intiem en budgetvriendelijk, maar tegelijkertijd het perfecte huwelijksaanzoek. Spelen je vrienden in een band of orkest? Live muziek geeft altijd een extra meerwaarde.

Het perfecte huwelijksaanzoek op een rooftop met zicht op de stad.
Het perfecte huwelijksaanzoek | Photo credit: Sydney Smith Photography

5. Ga naar het park in de buurt

Troon je geliefde mee naar het park in jullie buurt en ga hier op een knie. Het zal voor je partner vertrouwd en comfortabel aanvoelen. Nog een voordeel? Elke keer wanneer je er voorbij wandelt, zal je je dat magische moment herbeleven.

6. Klim in een boomhut

Je kan natuurlijk in je eigen buurt op zoek gaan naar een boomhut of je zakt af naar het groene Limburg waar je niet alleen je huwelijksaanzoek in de boomhut doet, maar er ook blijft overnachten. Neem een paar sfeervolle lampjes mee en deze setting zal meteen magisch aanvoelen.

7. Schrijf het op

Betrek familie en vrienden en laat  hen letters omhoog houden die de zin ‘Wil je met met trouwen?’ vormen. Dit levert een fantastisch huwelijksaanzoek op en op die manier heb je er meteen de mensen die je verloofde het liefste heeft erbij betrokken.

Stel je op een paar tientallen meters van familie en vrienden op als je toch wil dat het huwelijksaanzoek enkel door je partner gehoord wordt. Zo is het eigenlijke huwelijksaanzoek toch nog een intieme aangelegenheid.

8. Boots jullie eerste date na

Deze optie is een klassieker. Het is ongeloofelijk romantisch om de vraag te stellen in het restaurant waar jullie voor het eerst op date gingen.

9. Maak er een instagramwaardige gebeurtenis van

Wil je kosten noch moeite sparen? Huur een decorateur in en laat hem/ haar een magisch decor in elkaar steken. Een paar bloemblaadjes her en der, een paar kaarsen die voor sfeer zorgen en een lekker flesje bubbels om te klinken op jullie verloving. Vuurwerk is ook altijd een goed idee!

Het perfecte huwelijksaanzoek waarbij de verloofden naar vuurwerk kijken.
Het perfecte huwelijksaanzoek | Photo credit: Jordan Voth

10. Maak een boottochtje

Hou je van zeilen? Voorzie een picknick en lekkere drankjes en stel de vraag terwijl jullie genieten van het adembenemende zicht op zee. Een boottocht is bovendien symbolisch voor de reis die jullie als bruidspaar samen zullen afleggen. Deze optie leent zich ook perfect op de kanaaltjes van Venetië of ergens op de leien in Gent of Brugge.

11. Liefde voor muziek

Ben jij een beetje artistiek aangelegd en speel je een instrument of zing je zo mooi als een nachtegaal? Schrijf of speel dan een speciaal nummer voor je partner en verwerk je huwelijksaanzoek in de song. Dit huwelijksaanzoek is megapersoonlijk en onvergetelijk. Ben je niet gezegend met een portie muzikaal talent? Huur dan een professional in.

Het perfecte huwelijksaanzoek met een prachtige backdrop op een terras en live muziek.
Het perfecte huwelijksaanzoek

12. Haal er gebak bij

De ‘Will You Marry Me?-donuts’ hebben we de afgelopen jaren ontelbare keren zien opduiken op sociale media. Ze zijn dan ook het perfecte alternatief als je denkt dat je bevangen zal zijn door het moment en je je emoties niet de baas zal kunnen tijdens het aanzoek. Beschouw het als een dankbaar hulpmiddeltje om je partner op restaurant of thuis bij het vieruurtje ten huwelijk te vragen. Of wat dacht je ervan om dit te doen op zijn/ haar verjaardag met een mooie ‘Wil je met me trouwen-taart’?

13. Met je huisdieren wordt het eens zo leuk

Het perfecte huwelijksaanzoek met je huisdieren. Bruidspaar met hond.
Het perfecte huwelijksaanzoek

Voor koppels met huisdieren kan de ‘medeplichtigheid’ van een trouwe viervoeter voor het gehoopte wow-gevoel bij je partner zorgen. Online kan je heel veel leuke items op de kop tikken om je hond om de hals te hangen.

14. Kerstboomshopping

Het perfecte huwelijksaanzoek vindt plaats tijdens de kerstboomshopping.
Het perfecte huwelijksaanzoek | Photo credit: With Love & Embers

Toegegeven veel mensen plaatsen tegenwoordig een nepkerstboom, maar misschien kan je je partner overtuigen om dit jaar op zoek te gaan naar een echte kerstboom. Hoe pak je dit aanzoek het beste aan? Ga op voorhand een boom uitzoeken en spreek met de kerstboomverkoper af dat hij er een ‘Wil je met me trouwen-slinger’ of display bij de boom plaatst. Ook een ideetje: voorzie warme chocolademelk, speculaas en zachte dekentjes om volop te genieten van dit mooie moment.

15. Gebruik een waterval als backdrop

Waterval. Backdrop. Moeten we hier nog een tekeningetje bij maken? 😊  

Misschien ben jij door de lockdown van de voorbije jaren je eigen thuis nog meer gaan waarderen en wil je het huwelijksaanzoek daar laten plaatsvinden? Hoe je er toch een romantische belevenis van maakt, lees je in het volgende artikel. Klik op het volgende artikel om 10 tips voor een origineel huwelijksaanzoek tijdens de lockdown te ontdekken.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.