Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft als je er nog lang van wil nagenieten?

Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft als je er nog lang van wil nagenieten en niet het gevoel wil hebben dat je veel geld verspild hebt? Het is een vraag waar veel bruiden mee geconfronteerd worden en die we hopelijk voor jullie kunnen beantwoorden.

1. Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft als de jurk in de weg ligt? Inkaderen!

The day after. Jullie huwelijksdag is achter de rug en je jurk ligt daar. Precies waar je hem gisteren uitgetrokken hebt. Van de zorg waarmee je je prachtige bruidsjurk vanuit de bruidsboetiek mee naar huis genomen hebt, is niet veel meer te merken. De jurk heeft dienst gedaan en that’s it! Met een beetje geluk wordt hij nog naar de droogkuis gebracht en nadien ergens in een kast op opgeborgen. Ver weg om nooit meer teruggevonden te worden. Voor wedding addicts als wij is het bijna heiligschennis wanneer we zien wat bruiden nadien met hun trouwjurk doen: helemaal niets.

Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft? Ingekaderde trouwjurk die in het interieur van het bruidspaar opgenomen is.
Photo credit: The Beautiful Frame Company

Of de jurken die bij de droogkuis achtergelaten zijn, soms hangen ze maanden in de vitrine. Vergeten en niemand die erom maalt om de trouwjurk op te pikken. Jammer, want per slot van rekening was je trouwjurk toch een dure aankoop en kan je er ook nadien nog zoveel mee doen. Je kan ze bijvoorbeeld in de dressing van je nieuwe huis uitstallen. Vangt teveel stof, zeg je?! Niet als je de trouwjurk in zijn geheel laat inkaderen.

Er zijn bedrijven in België en Nederland die hier de perfecte know how voor hebben, maar misschien wil je zelf aan de slag en tip je wel een mooie kader op de kop in een doe-het-zelf-zaak?

2. Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft? Meenemen op huwelijksreis!

Plooi je trouwjurk zo goed mogelijk op en steek hem in je koffer. Ja, dat gaat ook met een lange jurk met onderrokken en overskirts, sluiers, en ga zo maar door. Been there, done that! Past de trouwjurk echt niet in het koffer? Check dan gewoon extra bagage in.

Bruid en bruidegom kussen op een exotisch strand in Mexico terwijl de wind de sluier van de bruid optilt.
Photo credit: Sandra Di Marcantonio

Ga je op huwelijksreis gaat naar een paradijselijke bestemming? Of kozen jullie voor een bestemming met een prachtige architectuur of natuur? Dan is er niets leuker dan eenmaal op locatie aangekomen een fotograaf onder de arm te nemen en je een paar uurtjes te laten fotograferen in jullie huwelijksoutfits.

Bruid en bruidegom wandelen de trap af in het romantische Santorini en hebben zicht op een prachtig wit kerkje en de zee.
Photo credit: Lighthouse Photography

Ook altijd leuk voor het fotoalbum: een duik in zee of in een meer in met je jurk. Een trash the dress-party zeg maar. Eenmaal thuisgekomen van jullie huwelijksreis, breng je de trouwjurk naar de droogkuis. Dan hoeft ie maar een keer schoongemaakt te worden en bespaar je onnodige kosten uit.

Bruid en bruidegom lachen uitbundig nadat ze met hun trouwkleding in zee gegaan zijn voor een trash the dress.
Photo credit: Michelle Gonzalez Photography

3. Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft? Uitstallen op een paspop!

Voor bruiden die nog lang willen nagenieten van hun droomjurk: koop een paspop en stel je jurk tentoon in je interieur. De dressing of de slaapkamer lenen zich hier prima voor, maar ook de nachthall kan een prima plek zijn. Een paspop of mannequin hoeft helemaal niet duur te zijn. Je vindt er tegenwoordig vaak in low budget interieurzaken.

Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft? Uitstallen in de slaapkamer op een paspop of mannequin.

Stop, ben jij helemaal nog niet zo ver om je jurk op te bergen? Moet je de trouwjurk van je dromen eerst nog vinden en kan je daar wat tips bij gebruiken? Surf dan snel naar het volgende artikel Hoe begin je aan de zoektocht van je bruidsjurk? Voor de megafans van Randy Fenoli… zijn gouden raad raad bij het shoppen lees je in het volgende artikel: Randy Fenoli geeft 8 gouden tips voor de zoektocht naar je bruidsjurk.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.