Met Randy Fenoli’s tips & tricks vind je vlotjes je bruidsjurk

Ben jij op zoek naar je bruidsjurk? Dan ken je vast het programma Say Yes to the dress en de goedlachse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli, ’s Werelds meest populaire bruidsconsulent is een krak in zijn vak. Wij zijn dan ook bijzonder opgetogen dat Randy tijdens dit interview zijn gouden tips wilde delen voor bruiden die op zoek zijn naar hun bruidsjurk.

Er is een bruidsjurk voor elke bruid, ongeacht haar lichaamsgewicht, haar maat en haar lichaamsbouw. Een goede bruidsconsulent gaat op zoek naar de jurk die bij een bruid past en niet andersom. Dit is de ongeschreven gouden regel in de bruidsindustrie.

Randy Fenoli

1.Research je bruidsjurk

Het internet is een fantastisch medium. Gebruik deze tool dan ook in de zoektocht naar jurken die je graag ziet en ontdek welke bruidszaken bij je in de buurt liggen. De keuze van het bruidshuis is superbelangrijk. Pluis de website uit en achterhaal of de collecties die ze aanbieden, overeenkomen met jouw smaak. Begin vooral op tijd met de zoektocht naar je bruidsjurk!

Onze redactrice voelde Randy aan de tand over zijn 8 gouden tips voor de zoektocht naar de bruidsjurk.

2. Maak een afspraak met de bruidszaak

Liggen jouw verwachtingen en het aanbod van de bruidszaak op een lijn? Maak dan een afspraak. Rek hier zeker voldoende tijd voor uit. Een bruidsjurk passen en kiezen, dat doe je niet even tijdens de middagpauze. Ook het personeel in de bruidszaak moet de kans krijgen om zich een beeld te vormen van jouw wensen, jouw persoonlijkheid en het type bruiloft dat je ambieert. Door op deze manier te werken is de klus snel geklaard en kunnen zij dé jurk uit het rek tevoorschijn toveren.

3. Beperk je supporters

Eigenlijk zou ik de bruiden moeten aanraden om niet teveel mensen mee te brengen, omdat meer mensen de uiteindelijke keuze van bruidsjurk kunnen bemoeilijken. In dat opzicht komt de coronacrisis goed van pas. In mijn jarenlange ervaring heb ik bruidjes geholpen die alleen opdaagden, enkel hun moeder meebrachten of het hele sportteam waar ze deel van uitmaakten. Ik spreek enkel voor mezelf wanneer ik zeg dat dit voor mij persoonlijk geen enkel verschil maakt. Er is echter wel een patroon dat ik doorheen de jaren telkens zag terugkomen en dat voor problemen zorgde tussen de bruid en haar aanhang.

4. Bruid is baas

Wanneer een bruid matuur genoeg is om te trouwen, dan heeft ze de regie van haar huwelijk in handen. Ik bedoel hier niet mee dat ze een bridezilla is, integendeel! Maar ze heeft een idee van hoe haar dag en zijzelf eruit moeten zien. Het is belangrijk dat zij, voor ze naar de bruidszaak stapt, hierover een openhartig gesprek heeft met de aanhang die ze wenst mee te nemen. Zij moet hen op voorhand aanmanen geen prinsessenjurk uit het rek te halen als zij dit niet graag ziet.

Ik raad elke bruid aan om foto’s te delen van bruidsjurken die ze mooi vindt. Als iedereen zijn plaats kent en weet waaraan hij/ zij zich mag verwachten, dan verloopt de afspraak op rolletjes. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de bruid.

5. Prijskaartje

Raam welk bedrag je aan jouw look wenst te besteden en deel dit ook mee aan de bruidsconsulent(e). Er zijn bruidsjurken voor ieders budget, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het voordeel van de prijsindicatie is dat de verkopers in de bruidszaak je behoeden voor teleurstellingen door je een te dure jurk te laten passen.

6. Wat is je huwelijksthema?

Denk goed na over de invulling van je huwelijksdag. Trouw je in België of in het buitenland? Tijdens de zomermaanden of is het een winterhuwelijk? Kies je voor rustiek of chic of een combinatie van de twee? Het is belangrijk dat je een antwoord formuleert op deze vragen. De keuze van je hart moet namelijk ook praktisch haalbaar zijn. Als je op een tropisch strand trouwt, dan doe je dat in een lichte jurk die bij voorkeur kreukvrij is. Voor je winterbruiloft kies je een bruidsjurk met mouwen, een stola in nepbont, …

7. Wees open minded

Sta open voor het advies van de bruidsconsulent(e) en probeer verschillende bruidsjurken uit. Een jurk moet je passen en niet vanop de kleerhanger beoordelen. Passen, passen, passen is de boodschap.

8. This is it!

Ik krijg veel vragen over het magische moment waarop een bruid ‘ja’ zegt tegen een bepaalde bruidsjurk. Ik kan je verzekeren dat dit voor elke bruid van toepassing is, ongeacht haar nationaliteit, huidskleur, lichaamstype of sociale afkomst. Wanneer een bruid ‘haar’ bruidsjurk draagt, dan staat ze anders voor de spiegel. Haar houding verbetert: ze staat recht, met haar schouders naar achter en haar borst meer vooruit. Hierdoor lijkt ze groter.  Haar ogen sprankelen en ook al probeert ze het, ze kan haar lach niet onderdrukken. Zoek naar deze signalen, het zijn het antwoord op de vraag: “Are you saying YES to this dress?”. Good luck! Randy

Randy Fenoli liet in een interview zijn licht schijnen over hoe hij denkt over liefde en het huwelijksleven. Je leest het artikel via deze link na.

Benieuwd naar Randy Fenoli’s collectie bruidsjurken? Je kan het bekijken op zijn website www.randyfenoli.com

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.