Een glazen bol, die hebben we niet en het is moeilijk om veronderstellingen te maken in een tijd waarin ons hele sociale leven op losse schroeven staat. Wat we wel zeker weten is dat huwelijken in 2021 anders zullen zijn. Hieronder sommen we de belangrijkste huwelijkstrends van 2021 voor je op.

Bruiden wereldwijd zeggen dat de gevolgen van de pandemie hun huwelijksverwachtingen stevig beïnvloeden. Tegelijkertijd stellen we ook vast dat bruidsparen hun grote dag veel bewuster beleven. Ze focussen meer op de ceremonie en integreren meer persoonlijke details. Daarnaast geven ze ook meer geld per gast uit. Het handvol gasten dat de bruiloft kan bijwonen, willen ze op die manier in de watten leggen en een mooie ervaring bezorgen.

10. Ongewone locaties

Een huwelijksfeestje op een boot? Waarom ook niet? De opgelegde mini-gastenlijst doet koppels out of the box denken. Zo worden niet-traditionele locaties steeds vaker in overweging genomen. Ook een mogelijkheid: trouwen in een Trullo in Zuid-Italië of in een kasteel of op een wijndomein of in het bos.. Meer dan ooit kan je nu superorigineel uit de hoek komen.

Zie jij dat ook wel zitten om in het zonovergoten Puglia te trouwen en gedurende enkele dagen te overnachten op de feestlocatie? Lees dan meer op deze pagina en contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

11. Gasteneilandjes

Social distancing is nog steeds een to do. Met deze maatregel in ons achterhoofd, is het een goed idee om je gasten in eilandjes te plaatsen. Daar waar een huwelijk vroeger de ideale plek was om mensen te leren kennen en menig bruidje matchmaker speelde, is dat door covid-19 waarschijnlijk niet het beste idee. De tafels zullen dit jaar bijgevolg kleiner en minder bevolkt zijn.

Photo by: Becca Borge

Je bent misschien ook gewonnen voor het idee van de Sweetheart table? Dit is een tafeltje voor twee waaraan enkel het kersverse bruidspaar plaatneemt. De Sweetheart table wordt centraal geplaatst, zodat elke gast het bruidspaar kan zien. En jij? Jij geniet eventjes van quality time met je hubby of wifey.

12. Formele tafelbediening

Knabbeltjes graaien in een serveerschaal of je bordje opscheppen met lekkers aan een buffet, dat kan nu even niet. Door de verboden serveermogelijkheden en het beperkt aantal gasten dat toegelaten is, zien we dat veel bruidsparen een formele bediening aan tafel verkiezen boven andere formules. Dit schenkt koppels de kans om echt origineel uit de hoek te komen met het menu en elke zitplaats aan tafel om te toveren tot een juweeltje. Denk aan een klein presentje bij elk bord, een handgeschreven briefje of kaartje van de bruid of bruidegom, …

Photography by Elodie Deceuninck Photography

13. Heruitgevonden entertainment

Dansen is uit de kwestie en dus moeten bruidsparen origineel uit de hoek komen om hun gasten te entertainen. Sommige spenderen een groter budget aan live muziek en organiseren een mini-concertje.

Het is ook het ideale moment om meer mensen te laten speechen en toasten op je huwelijksgeluk. Toch nog op zoek naar een aantal speciale alternatieven? Lees dan zeker dit artikel waarin we de optie van een Wedding Cinema beschrijven.

8 originele manieren om je gasten te entertainen

14. Bruidstaart op kabouterformaat

Heel mooi vinden wij ze alvast: een apart bruidstaartje voor elke gast. De taartjes zijn ook een goed idee om mee te geven aan de gasten die naar het gemeentehuis komen, maar niet op het feest aanwezig mogen zijn. Om in te bijten als je het ons vraagt.

15. Safety first huwelijksbedankjes

Alcoholgels en al dan niet gepersonaliseerde maskers zijn toch wel dé voorwerpen van het jaar 2020 gebleken. Geef er een leuke twist aan en customize ze met jullie initialen, logo, huwelijksdatum of foto en schenk ze als huwelijksbedankje aan elke gast.

16. Feestbox voor de afwezigen

Of ze hun huwelijk nu streamen via Zoom of een micro-huwelijk plannen met minder dan 20 gasten, we vinden het geweldig om te zien dat bruidsparen de afwezige gasten niet vergeten. Ze sturen hen steeds vaker feestboxen met bubbels of DIY cocktails toe. Zo kan iedereen erbij zijn wanneer er op het kersverse paar getoast wordt. Wij zijn helemaal fan, vooral als er ook minhapjes zoals chocolate cookies, kleine gebakjes of snoepjes in het pakketje zitten! 😊

Ben je benieuwd geworden naar de 9 andere huwelijkstrends die we in het eerste deel van deze reeks besproken hebben? Klik dan snel op deze link.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Maria ten Hoeve
  juni 28, 2021

  Wij zoeken inderdaad ook een bijzondere locatie voor ons huwelijk. Italië lijkt me ook prachtig, of een ander warm land, maar is toch wat te ver weg voor veel familie. Daarom lijkt trouwen op een boot in Nederland ons ook een goede optie!

  • Sandra Di Marcantonio
   juni 28, 2021

   Heel veel succes gewenst met de zoektocht! Oh, en moest je op zoek zijn naar een privé-locatie in Italië, check dan zeker ook onze Engelstalige pagina. Onder ‘Book your wedding venue in Italy’ vind je de mooiste feestlocaties waar je samen met je gasten kan feesten én overnachten.
   Groetjes
   The Blonde Wedding Reporter <3