Duizenden bruiden heeft hij geholpen in de zoektocht naar een droomjurk. Hij groeide uit tot publiekslieveling en is ’s werelds meest geliefde bruidsexpert. Tijd dus voor een bijzonder gesprek met Randy, die zijn privéleven doorgaans heel erg afschermt. Toch stemde hij in met een interview dat voor een keer niet over mode, maar over liefde en huwelijken gaat. Love and marriage volgens Randy Fenoli…

The Blonde Wedding Reporter: Randy, hoe ben je in het bruidscircuit terecht gekomen?

RF: Ik ben opgeleid als modeontwerper en studeerde afaan een Amerikaans Fashion Institute, waar ik me had  ingeschreven voor de opleiding Evening Wear. Cocktailkleding en kostuumdesign, daar wilde ik graag mijn beroep van maken. Het was een echte passie voor me. Het ontwerpen van bruidskleding? Daar had ik nooit eerder overwogen.

TBWR: Hoe komt het dat je helemaal niets met huwelijken had?

RF: Omdat ik simpelweg nog nooit op een huwelijk geweest was. Ik had in mijn leven slechts twee huwelijken bijgewoond en dan nog als kind nota bene. Ik was een superschattige ringendrager toen mijn oudere zus en broer met hun partners de grote stap waagden. Dat waren de enige twee huwelijken die ik bijgewoond heb.

TBWR: You must be kidding me?!

RF: Neen hoor, helemaal niet! Je mag niet vergeten dat toen ik een twintiger was, bepaalde ‘huwelijksformules’ in Amerika nog niet legaal waren. (schatert het uit) De leeftijdsgenoten uit mijn kennissen- en vriendenkring mochten simpelweg niet trouwen. Meer zelfs, het homohuwelijk was een groot taboe in de VS. Kortom, ik was helemaal niet vertrouwd met het thema ‘huwelijk.’

Toen ik voor Kleinfeld Bridal begon te werken, ging er dan ook een hele nieuwe wereld voor me open. De schrik vloog me om het hart, toen ik me realiseerde dat de bruidsjurk het belangrijkste kledingstuk in een vrouw haar leven is.

TBWR: Klopt het dat je zelf niet getrouwd bent?

RF: Euhm… ja dat klopt. Ik ben een verstokte vrijgezel en moet de perfect match nog tegen het lijf lopen. Mijn hond Chewy is nu dus de liefde van mijn leven! ( barst in lachen uit) Ik kan echt niet zonder hem leven. Wanneer ik een boodschap moet doen en hem een uurtje alleen moet laten, dan mis ik zijn gezelschap al. Daarom probeer ik hem ook overal mee naartoe te nemen. Hij kruipt zelfs bij me in bed. I just loveee my dog.

TBWR: Je wordt elke dag met huwelijken en sappige liefdesverhalen geconfronteerd. Ik kan me indenken dat je dan ook zelf droomt van een spectaculair huwelijk?

RF: Euhm, als ik op een dag in het huwelijksbootje stap, dan zal het een heel intieme gebeurtenis worden. Ik wil omringd zijn met naaste familieleden en hartsvrienden. Waarschijnlijk zou ik naar het buitenland trekken voor een destination wedding, omdat deze formule je de kans geeft om met een select clubje huwelijksgasten met volle teugen te genieten van een speciale gebeurtenis.

TBWR: Hoe zou je het thema van je droomhuwelijk beschrijven?

RF: Ik heb geen specifiek thema in gedachten, maar ik zou het graag heel elegant en casual willen inkleden. Dit klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar eigenlijk komt het hierop neer; Alles zou tot in de puntjes verzorgd moeten zijn, maar niet op zo een manier dat de gasten zich ongemakkelijk zouden voelen. Begrijp je wat ik bedoel?

Mijn ontmoeting met Randy in Amsterdam.

TBWR: We zitten op dezelfde golflengte, Randy! Nochtans voelen veel bekende sterren en mensen uit de bruidsindustrie zich verplicht om hun mooiste dag om te toveren tot een circus.

RF: Dat klopt! Het is natuurlijk enerzijds ook logisch dat ze dit doen, maar anderzijds verliezen ze op die manier misschien waar het uiteindelijk allemaal om draait.En bovendien moeten ze rekening houden met de klok. Alles is getimed en het gevolg is, dat de dag voor de bruid- en bruidegom als een helse ‘rush’ aanvoelt.

TBWR: Met alle gevolgen van dien…

RF: Volgens mij moet je je als bruidspaar afvragen wat een huwelijk eigenlijk is. Wat mij betreft, is het een gebeurtenis die je met geliefden wil delen. Met mensen die er voor altijd zullen zijn. Het gaat er niet om hoe groot je feest is of hoeveel gasten er zijn. Als je teveel mensen uitnodigt, dan kan je volgens mij niet genieten van het moment.

TBWR: Denk je dat er door de komst van sociale media teveel druk rust op de schouders van bruiden?

RF: Oh my gosh… elke dag ontvang ik e-mails en brieven van bruiden die me schrijven. Ze zijn teleurgesteld omdat ze zich geen groot huwelijksfeest of een droomjurk kunnen veroorloven. Dat maakt me een beetje overstuur. Ik probeer hen ervan te overtuigen dat ze geen grote bedragen hoeven te spenderen op hun mooiste dag. Het is geen wedstrijd waarin jeandere bruiden probeert te overtreffen, toch? Een huwelijk? Dat zou over pure liefde moeten gaan…<3

In Barcelona tijdens VBBFW

Meer interviews met bridal designers lezen? Klik dan hier verder naar het interview met Nicole Cavallo.

Let's Talk

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.